miercuri, 8 octombrie 2008

Cu ce te zbati barbate ?


Trei aspecte, cel putin, il vor vana pe barbat toata viata.
Primul este dorinta dupa faima (putere, autoritate, control), si nu ma refer la nivelul politic sau social. Daca reuseste sa stapaneasca o “gloata” de oameni este indeajuns.
Al doilea este nestapanita fuga dupa bani. De la necesar la avar. Acesta dorinta va fi mereu in pieptul barbatului, si va pompa tot mai mult, pana cand ori il stapaneste ori o va stapani.
Al treilea, si cred ca nu ultimul, are legatura cu femeile. Barbatul nu se deosebeste foarte mult de animale atunci cand vine vorba de “adulmecat.” “Nasul” lui firav si sensibil poate patrunde populatia si scoate de acolo priviri seducatoare, pe care le foloseste ca sedativ mental, toate acestea in timp ce este casatorit.
Asadar, draga barbate, ori minti spunand ca acestea nu au nici o legatura cu tine, ori in sinceritatea ta precoce accepti o parte din ele.
Cu ce te zbati barbate!?

2 comentarii:

  1. Roiuri (patrate) si caravane (cubice)

    lumea aceea la patrat ..
    lumea aceea care populeaza deocamdata patratul
    si nu (inca) cubul

    e o lume flamanda..
    e o lume care pentru a mai exista
    are nevoie de hrana
    iar pentru a ajunge sa populeze Cubul
    are nevoie de o anumita hrana

    Iata de ce exista “Restaurantul ”
    L-am putea numi evident si “Restaurantul patrat”

    Restaurantul se numeşte
    ..de fapt nu contează..
    ceea ce contează este că ..
    .. are multe stele
    fiind considerat de Lux..

    Deobicei restaurantul are două intrări
    una pentru unii.. alta pentru alţii
    logic nu?
    Evident asta înseamnă că are şi doua ieşiri
    pentru unii şi ..pentru alţii

    E un restaurant de elită
    are numai clienţi fideli..
    vin acolo de ani de zile
    şi nu se plictisesc
    probabil le place “mâncarea”
    În special “Specialitatea Bucatarului”
    Sau mai bine zis a “Bucătarilor”..

    “Bucătarii” …
    cei ce intră şi ies pe intrări şi iesiri separate..
    sunt “Maestrii”
    Au ajuns la performanţa de a inventa
    nenumarate meniuri .. .de fiecare data altele
    din doar doua ingrediente ..

    “Bucătarii” sunt inventivi
    Încă găsesc noi metode de a fabrica meniuri
    din aceleaşi ingrediente

    Clienţii asteaptă..bucatarii intră..
    demni.. sobri..autoritari
    sau zâmbitori, amabili,îngaduitori
    nu stim de ce fac aşa
    probabil depinde de zile..

    Sunt întotdeauna bine pregatiţi
    au “meniurile” preparate
    aşternute pe farfurii mari cu porţii mici
    ori invers farfurii mici cu porţii mari
    oricum nu cantitatea e problema..

    “Meniurile” sunt consistente, hranitoare
    deobicei se dau cate doua porţii pe săptamană
    în unele cazuri trei..
    in mod excepţional patru sau cinci..

    ..se întind meniurile..
    pe farfurii aurite..
    “supica de aripioare de ţînţar”
    “ficaţei de tânţar gratinaţi “
    “chifteluţe din creier de ţânţar”
    ori alte bunataţi pe bază de ţânţar..

    se împart mesenilor ..
    descriindu-li-se valoarea energetică.
    efectele curative..
    compoziţia chimică..
    cantitatea de vitamine, minerale, enzime..

    Sunt profesionişti

    Mesenii se înfruptă..cu nesaţ..
    unii manancă totul acolo..
    alţii mai iau cate ceva şi pentru acasă..
    alţii pur si simplu cască gura
    Înghţind cu farfurie cu tot, meniul..

    Într-atata sunt de covinşi de binefacerile sale..

    La sfârşit ..singurul lucru care strica atmosfera sunt
    aplauzele..
    nu pentru ca nu ar fi binevenite
    ci tocmai pentru ca lipsesc….
    oricum nu se cade sa aplauzi într-un restaurant de lux

    Dupa doua ore deobicei,
    Mesenii ghiftuiti bine se ridica anevoie..
    pleaca cu burţile pline..
    exact prin locul pe unde au venit..

    “Bucatarii” raman ..se închid uşile..
    se imparte fraţeşte..ce a mai ramas..
    Ce a mai ramas..?

    Au ramas cotlete gigantice de cămilă
    atricoate uriaşe, de asemenea, de camilă
    muschi file, evident .. tot de camilă
    porţii uriaşe..de camilă

    Ia fiecare cât poate..
    cât poate duce..
    Sunt chemaţi membrii familiei în ajutor

    Într-un târziu ..
    Închid restaurantul..pleacă spre casa..

    Cine nu are cauciucuri Fulda sau Micheline
    sigur va avea probleme..
    maşinile sunt încarcate la maxim

    ajunsi acasă descarcă..
    apar probleme ..nu mai e loc..
    sunt destule bunătăti rămase
    in camară, în frigider, în pod, în anexe..

    ramase de la alte ocazii..
    evident bunatati din carne .. de camilă

    se fac propuneri..
    copilul zice..
    Să mâncăm totul în seara asta..
    din ce mai avem..apoi descarcam maşina

    Nevasta spune..
    să ne chemam şi prietenii..
    cine ştie?..poate vom avea nevoie de ei..
    cu siguranta nu ne vor uita..
    cand vom apela la ei

    “Bucătarul” se supune..acceptă..
    oricum nu are ce face..
    acasă nu mai e Şef..
    demult ..din ziua in care a hotărât
    că în “Restaurantul” său vor fi doar doua meniuri
    unul bazat pe “Roiuri de tantari” celalat bazat pe “Caravane de camile”..

    Bucatarul….
    e sef doar la restaurant..
    acasa are 2 sefi..sotia si copilul

    cand primul lipseste..se simte mai in largul sau
    cand lipseste si cel de al doilea se simte liber
    deosebit de liber
    .isi aduce aminte ca a fost odata bărbat..

    acum.. desi nu poarta fusta..totusi nici barbat nu mai e..
    de aceea pasiunea lui e “Restaurantul” ..
    se duce acolo cu bucurie..

    Totusi nici acolo nu e barbat ..insă “Mesenii” nu stiu asta
    Îl trateaza ca si cum ar fi..
    asta il face sa se simta bine foarte bine..
    il face sa se simta aproape bărbat..

    (Michael Ron Gordy..)

    RăspundețiȘtergere
  2. Roiuri (patrate) si caravane (cubice)

    lumea aceea la patrat ..
    lumea aceea care populeaza deocamdata patratul
    si nu (inca) cubul

    e o lume flamanda..
    e o lume care pentru a mai exista
    are nevoie de hrana
    iar pentru a ajunge sa populeze Cubul
    are nevoie de o anumita hrana

    Iata de ce exista “Restaurantul ”
    L-am putea numi evident si “Restaurantul patrat”

    Restaurantul se numeşte
    ..de fapt nu contează..
    ceea ce contează este că ..
    .. are multe stele
    fiind considerat de Lux..

    Deobicei restaurantul are două intrări
    una pentru unii.. alta pentru alţii
    logic nu?
    Evident asta înseamnă că are şi doua ieşiri
    pentru unii şi ..pentru alţii

    E un restaurant de elită
    are numai clienţi fideli..
    vin acolo de ani de zile
    şi nu se plictisesc
    probabil le place “mâncarea”
    În special “Specialitatea Bucatarului”
    Sau mai bine zis a “Bucătarilor”..

    “Bucătarii” …
    cei ce intră şi ies pe intrări şi iesiri separate..
    sunt “Maestrii”
    Au ajuns la performanţa de a inventa
    nenumarate meniuri .. .de fiecare data altele
    din doar doua ingrediente ..

    “Bucătarii” sunt inventivi
    Încă găsesc noi metode de a fabrica meniuri
    din aceleaşi ingrediente

    Clienţii asteaptă..bucatarii intră..
    demni.. sobrii..autoritari
    sau zâmbitori amabili ..îngaduitori
    nu stim de ce fac aşa
    probabil depinde de zile..

    Sunt întotdeauna bine pregatiţi
    au “meniurile” preparate
    aşternute pe farfurii mari cu porţii mici
    ori invers farfurii mici cu porţii mari
    oricum nu cantitatea e problema..

    “Meniurile” sunt consistente, hranitoare
    deobicei se dau cate doua porţii pe săptamană
    în unele cazuri trei..
    in mod excepţional patru sau cinci..

    ..se întind meniurile..
    pe farfurii aurite..
    “supica de aripioare de ţînţar”
    “ficaţei de tânţar gratinaţi “
    “chifteluţe din creier de ţânţar”
    ori alte bunataţi pe bază de ţânţar..

    se împart mesenilor ..
    descriindu-li-se valoarea energetică.
    efectele curative..
    compoziţia chimică..
    cantitatea de vitamine, minerale, enzime..

    Sunt profesionişti

    Mesenii se înfruptă..cu nesaţ..
    unii manancă totul acolo..
    alţii mai iau cate ceva şi pentru acasă..
    alţii pur si simplu cască gura
    Înghţtind cu farfurie cu tot, meniul..

    Într-atata sunt de covinşi de binefacerile sale..

    La sfârşit ..singurul lucru care strica atmosfera sunt
    aplauzele..
    nu pentru ca nu ar fi binevenite
    ci tocmai pentru ca lipsesc….
    oricum nu se cade sa aplauzi într-un restaurant de lux

    Dupa doua ore deobicei,
    Mesenii ghiftuiti bine se ridica anevoie..
    pleaca cu burţile pline..
    exact prin locul pe unde au venit..

    “Bucatarii” raman ..se închid uşile..
    se imparte fraţeşte..ce a mai ramas..
    Ce a mai ramas..?

    Au ramas cotlete gigantice de cămilă
    atricoate uriaşe, de asemenea, de camilă
    muschi file, evident .. tot de camilă
    porţii uriaşe..de camilă

    Ia fiecare cât poate..
    cât poate duce..
    Sunt chemaţi membrii familiei în ajutor

    Într un târziu ..
    Închid restaurantul..pleacă spre casa..

    Cine nu are cauciucuri Fulda sau Michelline
    sigur va avea probleme..
    maşinile sunt încarcate la maxim

    ajunsi acasă descarcă..
    apar probleme ..nu mai e loc..
    sunt destule bunătăti rămase
    in camară, în frigider, în pod, în anexe..

    ramase de la alte ocazii..
    evident bunatati din carne .. de camilă

    se fac propuneri..
    copilul zice..
    Să mâncăm totul în seara asta..
    din ce mai avem..apoi descarcam maşina

    Nevasta spune..
    să ne chemam şi prietenii..
    cine ştie?..poate vom avea nevoie de ei..
    cu siguranta nu ne vor uita..
    cand vom apela la ei

    “Bucătarul” se supune..acceptă..
    oricum nu are ce face..
    acasă nu mai e Şef..
    demult ..din ziua in care a hotărât
    că în “Restaurantul” său vor fi doar doua meniuri
    unul bazat pe “Roiuri de tantari” celalat bazat pe “Caravane de camile”..

    Bucatarul….
    e sef doar la restaurant..
    acasa are 2 sefi..sotia si copilul

    cand primul lipseste..se simte mai in largul sau
    cand lipseste si cel de al doilea se simte liber
    deosebit de liber
    .isi aduce aminte ca a fost odata bărbat..

    acum.. desi nu poarta fusta..totusi nici barbat nu mai e..
    de aceea pasiunea lui e “Restaurantul” ..
    se duce acolo cu bucurie..

    Totusi nici acolo nu e barbat ..insă “Mesenii” nu stiu asta
    Îl trateaza ca si cum ar fi..
    asta il face sa se simta bine foarte bine..
    il face sa se simta aproape bărbat..

    (Michael Ron Gordy..)

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică