Trei aspecte, cel putin, il vor vana pe barbat toata viata.
Primul este dorinta dupa faima (putere, autoritate, control), si nu ma refer la nivelul politic sau social. Daca reuseste sa stapaneasca o “gloata” de oameni este indeajuns.
Al doilea este nestapanita fuga dupa bani. De la necesar la avar. Acesta dorinta va fi mereu in pieptul barbatului, si va pompa tot mai mult, pana cand ori il stapaneste ori o va stapani.
Al treilea, si cred ca nu ultimul, are legatura cu femeile. Barbatul nu se deosebeste foarte mult de animale atunci cand vine vorba de “adulmecat.” “Nasul” lui firav si sensibil poate patrunde populatia si scoate de acolo priviri seducatoare, pe care le foloseste ca sedativ mental, toate acestea in timp ce este casatorit.
Asadar, draga barbate, ori minti spunand ca acestea nu au nici o legatura cu tine, ori in sinceritatea ta precoce accepti o parte din ele.
Cu ce te zbati barbate!?
Al doilea este nestapanita fuga dupa bani. De la necesar la avar. Acesta dorinta va fi mereu in pieptul barbatului, si va pompa tot mai mult, pana cand ori il stapaneste ori o va stapani.
Al treilea, si cred ca nu ultimul, are legatura cu femeile. Barbatul nu se deosebeste foarte mult de animale atunci cand vine vorba de “adulmecat.” “Nasul” lui firav si sensibil poate patrunde populatia si scoate de acolo priviri seducatoare, pe care le foloseste ca sedativ mental, toate acestea in timp ce este casatorit.
Asadar, draga barbate, ori minti spunand ca acestea nu au nici o legatura cu tine, ori in sinceritatea ta precoce accepti o parte din ele.
Cu ce te zbati barbate!?
Roiuri (patrate) si caravane (cubice)
RăspundețiȘtergerelumea aceea la patrat ..
lumea aceea care populeaza deocamdata patratul
si nu (inca) cubul
e o lume flamanda..
e o lume care pentru a mai exista
are nevoie de hrana
iar pentru a ajunge sa populeze Cubul
are nevoie de o anumita hrana
Iata de ce exista “Restaurantul ”
L-am putea numi evident si “Restaurantul patrat”
Restaurantul se numeşte
..de fapt nu contează..
ceea ce contează este că ..
.. are multe stele
fiind considerat de Lux..
Deobicei restaurantul are două intrări
una pentru unii.. alta pentru alţii
logic nu?
Evident asta înseamnă că are şi doua ieşiri
pentru unii şi ..pentru alţii
E un restaurant de elită
are numai clienţi fideli..
vin acolo de ani de zile
şi nu se plictisesc
probabil le place “mâncarea”
În special “Specialitatea Bucatarului”
Sau mai bine zis a “Bucătarilor”..
“Bucătarii” …
cei ce intră şi ies pe intrări şi iesiri separate..
sunt “Maestrii”
Au ajuns la performanţa de a inventa
nenumarate meniuri .. .de fiecare data altele
din doar doua ingrediente ..
“Bucătarii” sunt inventivi
Încă găsesc noi metode de a fabrica meniuri
din aceleaşi ingrediente
Clienţii asteaptă..bucatarii intră..
demni.. sobri..autoritari
sau zâmbitori, amabili,îngaduitori
nu stim de ce fac aşa
probabil depinde de zile..
Sunt întotdeauna bine pregatiţi
au “meniurile” preparate
aşternute pe farfurii mari cu porţii mici
ori invers farfurii mici cu porţii mari
oricum nu cantitatea e problema..
“Meniurile” sunt consistente, hranitoare
deobicei se dau cate doua porţii pe săptamană
în unele cazuri trei..
in mod excepţional patru sau cinci..
..se întind meniurile..
pe farfurii aurite..
“supica de aripioare de ţînţar”
“ficaţei de tânţar gratinaţi “
“chifteluţe din creier de ţânţar”
ori alte bunataţi pe bază de ţânţar..
se împart mesenilor ..
descriindu-li-se valoarea energetică.
efectele curative..
compoziţia chimică..
cantitatea de vitamine, minerale, enzime..
Sunt profesionişti
Mesenii se înfruptă..cu nesaţ..
unii manancă totul acolo..
alţii mai iau cate ceva şi pentru acasă..
alţii pur si simplu cască gura
Înghţind cu farfurie cu tot, meniul..
Într-atata sunt de covinşi de binefacerile sale..
La sfârşit ..singurul lucru care strica atmosfera sunt
aplauzele..
nu pentru ca nu ar fi binevenite
ci tocmai pentru ca lipsesc….
oricum nu se cade sa aplauzi într-un restaurant de lux
Dupa doua ore deobicei,
Mesenii ghiftuiti bine se ridica anevoie..
pleaca cu burţile pline..
exact prin locul pe unde au venit..
“Bucatarii” raman ..se închid uşile..
se imparte fraţeşte..ce a mai ramas..
Ce a mai ramas..?
Au ramas cotlete gigantice de cămilă
atricoate uriaşe, de asemenea, de camilă
muschi file, evident .. tot de camilă
porţii uriaşe..de camilă
Ia fiecare cât poate..
cât poate duce..
Sunt chemaţi membrii familiei în ajutor
Într-un târziu ..
Închid restaurantul..pleacă spre casa..
Cine nu are cauciucuri Fulda sau Micheline
sigur va avea probleme..
maşinile sunt încarcate la maxim
ajunsi acasă descarcă..
apar probleme ..nu mai e loc..
sunt destule bunătăti rămase
in camară, în frigider, în pod, în anexe..
ramase de la alte ocazii..
evident bunatati din carne .. de camilă
se fac propuneri..
copilul zice..
Să mâncăm totul în seara asta..
din ce mai avem..apoi descarcam maşina
Nevasta spune..
să ne chemam şi prietenii..
cine ştie?..poate vom avea nevoie de ei..
cu siguranta nu ne vor uita..
cand vom apela la ei
“Bucătarul” se supune..acceptă..
oricum nu are ce face..
acasă nu mai e Şef..
demult ..din ziua in care a hotărât
că în “Restaurantul” său vor fi doar doua meniuri
unul bazat pe “Roiuri de tantari” celalat bazat pe “Caravane de camile”..
Bucatarul….
e sef doar la restaurant..
acasa are 2 sefi..sotia si copilul
cand primul lipseste..se simte mai in largul sau
cand lipseste si cel de al doilea se simte liber
deosebit de liber
.isi aduce aminte ca a fost odata bărbat..
acum.. desi nu poarta fusta..totusi nici barbat nu mai e..
de aceea pasiunea lui e “Restaurantul” ..
se duce acolo cu bucurie..
Totusi nici acolo nu e barbat ..insă “Mesenii” nu stiu asta
Îl trateaza ca si cum ar fi..
asta il face sa se simta bine foarte bine..
il face sa se simta aproape bărbat..
(Michael Ron Gordy..)
Roiuri (patrate) si caravane (cubice)
RăspundețiȘtergerelumea aceea la patrat ..
lumea aceea care populeaza deocamdata patratul
si nu (inca) cubul
e o lume flamanda..
e o lume care pentru a mai exista
are nevoie de hrana
iar pentru a ajunge sa populeze Cubul
are nevoie de o anumita hrana
Iata de ce exista “Restaurantul ”
L-am putea numi evident si “Restaurantul patrat”
Restaurantul se numeşte
..de fapt nu contează..
ceea ce contează este că ..
.. are multe stele
fiind considerat de Lux..
Deobicei restaurantul are două intrări
una pentru unii.. alta pentru alţii
logic nu?
Evident asta înseamnă că are şi doua ieşiri
pentru unii şi ..pentru alţii
E un restaurant de elită
are numai clienţi fideli..
vin acolo de ani de zile
şi nu se plictisesc
probabil le place “mâncarea”
În special “Specialitatea Bucatarului”
Sau mai bine zis a “Bucătarilor”..
“Bucătarii” …
cei ce intră şi ies pe intrări şi iesiri separate..
sunt “Maestrii”
Au ajuns la performanţa de a inventa
nenumarate meniuri .. .de fiecare data altele
din doar doua ingrediente ..
“Bucătarii” sunt inventivi
Încă găsesc noi metode de a fabrica meniuri
din aceleaşi ingrediente
Clienţii asteaptă..bucatarii intră..
demni.. sobrii..autoritari
sau zâmbitori amabili ..îngaduitori
nu stim de ce fac aşa
probabil depinde de zile..
Sunt întotdeauna bine pregatiţi
au “meniurile” preparate
aşternute pe farfurii mari cu porţii mici
ori invers farfurii mici cu porţii mari
oricum nu cantitatea e problema..
“Meniurile” sunt consistente, hranitoare
deobicei se dau cate doua porţii pe săptamană
în unele cazuri trei..
in mod excepţional patru sau cinci..
..se întind meniurile..
pe farfurii aurite..
“supica de aripioare de ţînţar”
“ficaţei de tânţar gratinaţi “
“chifteluţe din creier de ţânţar”
ori alte bunataţi pe bază de ţânţar..
se împart mesenilor ..
descriindu-li-se valoarea energetică.
efectele curative..
compoziţia chimică..
cantitatea de vitamine, minerale, enzime..
Sunt profesionişti
Mesenii se înfruptă..cu nesaţ..
unii manancă totul acolo..
alţii mai iau cate ceva şi pentru acasă..
alţii pur si simplu cască gura
Înghţtind cu farfurie cu tot, meniul..
Într-atata sunt de covinşi de binefacerile sale..
La sfârşit ..singurul lucru care strica atmosfera sunt
aplauzele..
nu pentru ca nu ar fi binevenite
ci tocmai pentru ca lipsesc….
oricum nu se cade sa aplauzi într-un restaurant de lux
Dupa doua ore deobicei,
Mesenii ghiftuiti bine se ridica anevoie..
pleaca cu burţile pline..
exact prin locul pe unde au venit..
“Bucatarii” raman ..se închid uşile..
se imparte fraţeşte..ce a mai ramas..
Ce a mai ramas..?
Au ramas cotlete gigantice de cămilă
atricoate uriaşe, de asemenea, de camilă
muschi file, evident .. tot de camilă
porţii uriaşe..de camilă
Ia fiecare cât poate..
cât poate duce..
Sunt chemaţi membrii familiei în ajutor
Într un târziu ..
Închid restaurantul..pleacă spre casa..
Cine nu are cauciucuri Fulda sau Michelline
sigur va avea probleme..
maşinile sunt încarcate la maxim
ajunsi acasă descarcă..
apar probleme ..nu mai e loc..
sunt destule bunătăti rămase
in camară, în frigider, în pod, în anexe..
ramase de la alte ocazii..
evident bunatati din carne .. de camilă
se fac propuneri..
copilul zice..
Să mâncăm totul în seara asta..
din ce mai avem..apoi descarcam maşina
Nevasta spune..
să ne chemam şi prietenii..
cine ştie?..poate vom avea nevoie de ei..
cu siguranta nu ne vor uita..
cand vom apela la ei
“Bucătarul” se supune..acceptă..
oricum nu are ce face..
acasă nu mai e Şef..
demult ..din ziua in care a hotărât
că în “Restaurantul” său vor fi doar doua meniuri
unul bazat pe “Roiuri de tantari” celalat bazat pe “Caravane de camile”..
Bucatarul….
e sef doar la restaurant..
acasa are 2 sefi..sotia si copilul
cand primul lipseste..se simte mai in largul sau
cand lipseste si cel de al doilea se simte liber
deosebit de liber
.isi aduce aminte ca a fost odata bărbat..
acum.. desi nu poarta fusta..totusi nici barbat nu mai e..
de aceea pasiunea lui e “Restaurantul” ..
se duce acolo cu bucurie..
Totusi nici acolo nu e barbat ..insă “Mesenii” nu stiu asta
Îl trateaza ca si cum ar fi..
asta il face sa se simta bine foarte bine..
il face sa se simta aproape bărbat..
(Michael Ron Gordy..)