duminică, 14 septembrie 2008

Lupta impotriva egoismului

Mai jos aveti un mesaj de anul trecut, cateva principii sfinte , din viata lui Steve transformata de ISUS. Lectura placuta.
Philippians 2:17
"But even if I am being poured out like a drink offering on the sacrifice and service coming from your faith, I am glad and rejoice with all of you"
Ieri seara de 3 februarie '07 la Betel mi-am revazut prietenul din tabere, pe Steve slujitorul, care ne-a invatat sa ne hranim destinul cu ceea ce am fost creati, sa exploram lumea, sa ne spalam cu apa rece la 7 dimineatza pe fata, sa ne catzaram pe stanci cu funiile sau sa ne angrenam in jocuri de echipa.
Just Be ! barbatii pe care Dumnezeu i-a creat.Ma gandeam zilele astea la un gand:
"Being a male is a matter of birth,

being a man is a matter of choice"

Mereu era langa cort cantand la chitara stand la povesti cu Mark sau Tom dornic sa asculte un adolescent roman care ii poceste un „May God bless you" sau „peace be with you steve" si se balbaia cu doua-trei "beans" de engleza, insa in dragoste asculta si oferea un zambet de reflex duhovnicesc.
Cu el eram „Maretzi" , nu ne era frica daca era vreun urs pe carare,sau prin TransFagarasan, era Ingerul Nostru Gigantic, l-am indragit toti din prima, a avut efect la prima vedere. Cu el ne jucam-jocurile ce nu am indraznit sa le facem cu tatzi nostri pentru ca erau prea preocupati sa aduca un venit frumos in casa sau erau plecati peste mari si tari dupa ciocolate si nessuri si perechi de blugi. Nu ii condamnam pentru asta.
Insa Dumnezeu a stiut de ce l-a ales pe Steve..sa acopere o lipsa acuta.
Barbatii se formeaza doar in mijlocul altor barbati.
Si bine ai facut TATA.Mai tranteam seara la cabana o partida de „Uno" si credeam deja ca suntem o familie,reala , unita insa fiecare zi din tabara scursa ne amintea de faptul ca vom pleca acasa dar hraniti cu mierea Leului din Iuda, cu invataturi sanatoase ce aveam sa le pastram in adolescenta si apoi utile si folositoare azi. Sunt cuvintele lui Dumnezeu gravate in inima noastre asemeni unui CARACTER, raman, dainuiesc pururi si spre eternitate.
Si iata minune mare ca steve a venit din nou in Romania insa nu singur ci alaturi de sotia pe care a iubit-o din tineretze, spunea el :„A meritat fiecare zi din cei 34 de ani ai mei!!"Acum am sa va las gandurile acestui pasionat de viata simpla, ce a ales calea deciziilor intelepte,a Principiilor Absolute si Voia Lui Dumnezeu in viata lui.

Am inceput cu un vechi imn „ Lord send me anywhere" scris de David Livingston.

„O Lord, since Thou hast died

To give Thyself for me

No sacrifice could be too great

For me to make for Thee

Ref:
Lord, send me anywhere
Only go with me
Lay any burden on me, Only sustain me
Sever any tie
Save the tie that binds me to Thy heart
Lord Jesus my King
I consecrate my life, Lord to Thee
I only have one life
And that will soon be past
I want my life to count for Christ,
What’s done for Him will last.
I follow The, my Lord
And Glory in Thy cross
I gladly leave the world behind
And to count all gain as loss."
Steve
"The purpose in life is to fix problems not to prevent"
Am stiut sa astept pana la varsta de 34 de ani – Don’t rush to get married.
Asteptati pana stiti ce vrea Dumnezeu de la voi. It’s ok to wait. We don’t have to hurry up.
Azi daca mergi in librariile crestine dai numa de astfel de carti despre relatii crestine baieti-fete, sau de carti scrise de oameni care insa sunt casatoriti de multi ani si au experienta, de carti de genul : lucruri de facut daca esti casatorit.!
Insa azi eu vreau sa va spun ca secretul casatoriei mele este unul biblic.Deschide-ti la Filipeni 2:17 „Si chiar daca va trebui sa fiu turnat ca o jertfa de bautura peste (sacrificiul) si slujba credintei voastre, eu ma bucur si ma bucur cu voi toti"
Sursa unitatii unei casatorii nu este compromisul.
ci potrivit lui Pavel:
Fil 2:5:
„ Your attitude should be the same as that of Christ Jesus"
Pavel spune aici si Dumnezeu ne indeamna sa avem aceasi minte ca si a lui ISUS , practic sa gandim ca si Dumnezeu. ( 1 corinteni 2:16 - Noi insa avem gandirea lui Hristos)
A vorbit de modelul lui ISUS in lume un om – umil . un slujitor apoi un om al sacrificiului ( si avea dreptate ma gandeam la un verset )
Marcu 10:45: " For even the Son of Man did not come to be served, but to serve, and to give his life as a ransom for many"
Mintea lui ISUS este scaldata si colorata de smerenie si umilinta.
Azi mandria are doua fetze:
1* uita te la mine sunt asa de grozav
2* vai sunt asa de stupid..de prost ..nu va uitati la mine
( falsa modestie)
Insa Isus a avut un true selflessness – o lipsa totala de egoism, umilinta nu inseamna a te pune jos de tot ci a te da la o parte.
Cu alte cuvinte tu nu mai contezi.
Sigur avem valoare, suntem pretiosi pentru Dumnezeu ..avem semnificatia. Insa sa ne intoarcem la vs.17 " sa fiu turnat ca o jertfa de bautura :
- era o jertfa voluntara ( tu alegeai)
- era o jertfa ce nu astepta nimik inapoi

Dumnezeu trebuie inteles asa cum este El nu cum ne este prezentat de altii.

Caci natura umana ea asteapta ceva inapoi (mi-am adus aminte de serviciul- contra serviciu si favorurile dintre parteneri ) ele nu au voie sa existe.

Insa in natura lor oamenii investesc, au planuri , investesc timp, bani.Si suntem construiti ca sa asteptam.Sa avem asteptari de la altii.
Cheia Mesajului de azi este :

" O relatie de success implica a te goli pe
tine de tot fara ca sa astepti ceva inapoi"
Azi lumea e impanzita de declaratii " ma uit in ochii tai si vad stelele in tine" :)).

successful relationships involve pouring ourselves out without expecting anything in return


Luna de miere nu este altceva in lume decat sa vezi doi oameni egoisti care asteapta sa se intalneasca si sa isi satisfaca propriile dorinte. Imi aduc aminte de mine, in ziua nuntii ii promiteam in public urmatoarele:

- O voi pune pe ea deasupra tuturor lucrurilor
- Fatza de tine voi fi fara egoism
- O voi proteja si ghida spiritual
Insa in doua zile totul s-a spulberat. Tot ce am afirmat in public si fata de ea am incalcat. Pentru ca aceea natura egoista din mine nu s-a sacrificat.In aceea zi mi-am dat seama ca nu sunt diferit de alt barbat. Toti intram in casatorie asteptand ceva de la ea. Daca si tu crezi azi ca poti trai cu cineva fara sa te certi odata sau sa arati un sambure de egoism te inseli.
Chiar daca te crezi un godly man sau women! .
CE vei face cand te vei confrunta cu asa ceva ?
Mama mea imi spunea ca : "viata se traieste alegere dupa alegere"
Dumnezeu ma cheama sa ma golesc ca o jertfa de bautura, sa nu astept nimik inapoi, sa fiu complet modelat si sa incep sa-i slujesc ei. Stiu ca nu voi face acest lucru perfect. Dar stiu ca va fi keia unei casnicii binecuvantate si frumoase.
(That’s right steve ..keep preaching) .
ASTEPTARILE vor ucide relatiile toate, si

in mod special asteptarile vor ucide o casnicie
atunci ce este de facut? Poetic ash raspunde .

" UCIDETI VOI ASTEPTARILE!"
Asteptarile sunt o parte din natura umana. A nu avea asteptari nu inseamna a nu fi spiritual ci mort.
Ci – ucizi – in mod voluntar, sa te pui pe tine deoparte. Sunt aici ca sa slujesc celeilalte personae. Cum poti face asta?
Dupa atacurile din 11/9 pompierii si eroii au fost elogiati. DE ce ? pentru ca nu le-a mai pasat de ei insisi – ci de altii.
Cum poti fi constant un sacrificiu?
Nu este o putere a vointei ci este doar puterea Duhului Sfant al lui Dumnezeu in tine.
Aminteste –ti ca esti pe acest pamant sa il glorifici pe Dumnezeu , nu pe tine. That’s it.

( Asta e fratilor )
A iti Glorifica Creatorul si in relatie cand esti pus intr-o neintelegere. Si atunci aminteste-ti ca esti pe pamant ca sa il glorifici pe Dumnezeu. Nu te vei uita la persoana de langa tine , ci la Creatorul ei.
Nu vei mai vedea problema , necazul, falimentul si nu vei gandi ..vai este sfarsitul lumii )) ci o vei vedea ca pe o oportunitate, o lucrare atat de minunata, atat in tine in caracterul tau cat si in ea.
Aceasta putere iti va da putere sa lasi mult mai mult din tine, ca sa faci bine credintei lor, fara asteptari in schimb.
In incheiere am sa citez unul din presedintii tarii mele…
John F. Kennedy : " Ask not what your country can do for yourself ask what you can do for your country" ( Corolarul este simplu – nu credeti ?) – Ask not what your partner can do for you ask what you can do for HER"-(nu te gandi ce poate face partenerul tau pentru tine - ci intreaba te ce poti face tu pentru ea?)
cu puterea Duhului Sfant!
Dumnezeu va fi glorificat prin relatia voastra iar existenta voastra va fi implinita.
_____________________________________________________
Analiza mea proprie
Dumnezeu ne-a vorbit. Si a facut-o nu azi prin steve cel mai mult ci prin ISUS la Golgota ..dovada cea mai vie..si suprema dragoste si golire de atotputernicie.
Nu uita ti ca VICTORIA CERE SACRIFICIU.!
Casatoria nu este si nu o mai percep ca pe o posibilitate de a-mi satifsace necesitatiile romantice si personale, nici chiar cele spirituale daca sunt intr-un mod egoist, ci ca pe un mijloc glorios prin intermediul caruia Dumnezeu cauta sa formeze CARACTERUL.
Doamne vreau sa fiu modelat de Tine si acum si in casatorie.
Al tau fiu
P.S asadar cand iubitzi fiti destepti si dati-va la o parte fiecare;)
Implinirea de Sine vine prin golire de sine.
In His Sacrifice
alex

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?