duminică, 16 decembrie 2007

The Gift of Magi





















A treia caracteristică a răspunsului nostru faţă de interventia fara plată a lui Isus în vieţile noastre este recunoştinţa din inimă.
În faimoasa nuvelă a lui O. Henry, “The Gift of the Magi”, tânăra soţie are doar un dolar si 87 de cenţi pentru a-i cumpăra un cadou soţului ei, a doua zi fiind Crăciunul. Hotărăşte, pe negândite, să-şi vândă părul lung şi bogat astfel încât să-i poată cumpăra sotului ei un lanţ pentru nepreţuitul său ceas de aur. În acelaşi timp, el isi vinde casul vrând să-i cumpere, la rândul lui, soţiei un cadou – un piaptăn deosebit pentru frumosul ei păr.
A-ti făcut vreodată ceva atât de extravagant in mod spontan? V-aţi golit puşculiţa cu gând să-i cumpăraţi unui om drag cadoul perfect?


preluata de radu .din "Evanghelia vagabonzilor".
Multumesc.

3 comentarii:

  1. Ce gest minunat si impulsiv de recunostinta! Dupa socoteala omeneasca, a fost o risipa nechibzuita. Cu toate acestea Isus a fost profund miscat si ne spune ca exista un loc aparte pentru exploziile de generozitate impulsive si spontane, extravagante si nepractice, eroice si extraordinare, neretinute si incalculabile care striga in gura mare: "Este bine sa Iti multumim si sa Te LAUDAM".

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce gest minunat si impulsiv de recunostinta! Dupa socoteala omeneasca, a fost o risipa nechibzuita. Cu toate acestea Isus a fost profund miscat si ne spune ca exista un loc aparte pentru exploziile de generozitate impulsive si spontane, extravagante si nepractice, eroice si extraordinare, neretinute si incalculabile care striga in gura mare: "Este bine sa Iti multumim si sa Te LAUDAM".

    RăspundețiȘtergere
  3. Semnătura lui Hristos, Brennan Manning

    Dacă în Evanghelia vagabonzilor Brennan Manning crapă uşa harului şi ne invită să ieşim din spaţiul de confort al religiei noastre de club duminical pentru a trăi o aventură spirituală totală, în această carte el împinge lucrurile şi mai departe.
    Veteran de război, fost călugăr franciscan, profesor universitar, fost alcoolic, consilier spiritual şi predicator aiurea, Manning este prototipul pelerinului care vorbeşte din mers. Cu acelaşi radicalism plin de tandreţe care îi caracterizează scriitura, autorul afirmă două lucruri menite să ne pună serios pe gânduri: 1. Ucenicia autentică trimite inevitabil la scandalul crucii şi 2. A-l urma pe Hristos nu are nici un sens, dacă nu are tot sensul de pe lume.
    Cartea aceasta îi are ca destinatari pe cei dispuşi să vadă creştinismul nu ca pe un cod moral, ci ca pe o relaţie de iubire. Pe cei care sunt gata să nu uite că a-l urma pe Hristos răstignit este o invitaţie directă la a trăi o viaţă de sublimă nebunie. În ultimă analiză, cartea este adresată celor ce-şi doresc cu adevărat să aibă înscrisă semnătura Lui pe cartea vieţii lor.

    http://www.aquaforte.com/det.php?id=660

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică