P e locul tau
"Nae Ionescu spunea odata ca un bun român este acela ce respecta ce poate face altul si nu poate face el.
Când creierul comanda unui madular al trupului sa faca ceva si acesta îl trimite la plimbare înseamna ca acel madular e paralizat. Dar când un madular face lucrarea altuia (bunaoara sa te scarpini în ureche cu degetul de la picior) e nebunie.
Petru a predicat si trei mii de oameni s-au pocait. Pavel a predicat si el si un tânar a cazut de la fereastra si a murit. Pavel trebuia sa scrie scrisori, sa înfiinteze biserici, sa unga pastori. Petru trebuia sa predice.
Avem înscris în gena maladia de a vrea sa facem tot ce nu putem dar de asta ar trebui sa scapam prin pocainta. Grecii spuneau ca trebuie sa te cunosti si pe tine însuti nu numai pe Dumnezeu ca sa poti fi folositor societatii.
A critica o persoana care face un lucru pe care tu nu-l poti face asa de bine e problema clinica. Iorga zicea ca lovim în maretia care ne insulta. Eu cred ca insulta si lucrarea altuia pe cel ce nu face nimic sau doar hraneste câinii cu frunze.
De ce m-am apucat la vorba cu ideile acestea? Îmi repugna ideea profesionistului fara duh dar ma dispera la fel de tare si a duhului fara stiinta; adica arta de a te afla în treaba.
Dati Cezarului ce este al Cezarului. Ajutati-i pe cei ce au un talant sa-l puna în lucrare. Nu mai puneti dop celor ce vor sa faca, sa dreaga, dar faceti orice lucru ca pentru Domnul. Trainic, bine, profesionist. Nu cântati dupa ureche, nu predicati din amintiri, nu slujiti dupa simtaminte.
E vremea sa întelegem ce tragedie ar fi fost daca apostolii se ocupau de ciorba saracilor si diaconii ar fi dus Evanghelia la marginea pamântului.
Fiecare la locul lui. La loc comanda si înainte mars! "
de Vladimir Pustan
....
citisem de mult cartile lui pustan...insa asta mi-a atras atentia din nou azi...e buna naveta pe autobuz cu o carte in mana...simti ca nu treci degeaba pe langa viata asta...si vrei sa fii supus unui Dumnezeu sfant..da si "iubitor".
ma rog sa il cunosc tot mai mult pe ISUS ...in declaratii in vorbe si in practica vietii personale.
puneti mana si "biblicizati-va" !! asta mi-a atras atentia la Peniel Arad 2007.
se merita sa cititi eseurile lui...este un titan...folosit de Dumnezeu pentru Gloria Lui.
nu gresesc daca va marturisesc ca sfantul pavel inaintea lui Dumnezeu este vazut egal cu sfantul pustan si apoi si cu sfantul alex. EL ne socoteste si ne declara sfinti . Doar ca la mine mai are mult de completat....insa EL a promis ca ma ajuta.:)
nu rata...cartea ..
nu rata viata..
nu rata iubirea semenilor..
este singurul semn ca esti crestin ..
daca Il chemi in gura mare ca il iubesti pe Dumnezeu ...
se va vedea in dragostea fata de frati.
toti suntem supusi ...examenelor ...testelor...introspectiilor..
incepe judecata cu tine..insuti.
si eu sunt dur cu min....
ma asteapta o iubire plenara in cer ..si nu am timp sa o ratez pe clipe de neveghere .
TRĂDATĂ, IUBIREA TRECEA (eseuri şi poezii) – autor Vladimir Pustan
O altfel de carte… Poezii scrise în urmă cu 20 de ani şi eseuri scrise săptămâna trecută. O carte despre iubire şi ură, delicată şi dură, o carte cu sufletul pe frânghia de rufe…
CÂNTEC PENTRU NELINIŞTEA INIMII (eseuri) - autor: Vladimir Pustan
„Am scris aceste rânduri bântuit fiind de lipsa păcii interioare. A început să mi se facă frică. Frică mârşavă, ca nu cumva din cauza lehamitei, compromisului şi însingurării să renunţ la vis. Aşa s-a născut cartea aceasta…” (Vladimir Pustan)
DULCELE SĂRUT AL SINGURĂTĂŢII (eseuri) - autor: Vladimir Pustan
O carte acidă, dulce şi melancolică. Care sunt păcatele libertăţii? De ce nu vin tinerii la biserică? Există dragoste la prima vedere şi cât de departe este fericirea? Despre adidaşii lui Iosif, foarfeca lui Samson, praştia lui David, boii lui Elisei, porcii Gadarei, toiagul lui Iacov, sărutul lui Iuda, extratereştri şi internet. Te interesează?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
You may leave a message.May God Bless you!