duminică, 14 decembrie 2014

Cand preotii rămân fără puterea de a vorbi

Elisabeta era casatorita cu Zaharia –care era un preot iar in Luca1:7 ne spune ca nu aveau copii si ca erau inaintati in varsta. Acelasi inger care i-a aparut Mariei a aparut mai devreme lui Zaharia in timp ce slujea ca preot la templu si il anunta ca el va mosteni un fiu.

Zaharia- asa cum bine stiti istoria vietii lui- nu a crezut aceasta promisiune si PUTEREA DE A VORBI a fost luata de la el.

Aici Isus Hristos ma invata ceva si anume:” NU AVEM NEVOIE DE PREOTI *(predicatori,slujitori,pastori) care VORBESC desi nu cred in Cuvantul lui Dumnezeu.” 
E drept? E corect?

Priviti un preot care nu credea in Cuvantul lui Dumnezeu si astfel puterea vorbirii-a comunicarii- ii este luata de la el-pana cand promisiunea lui Dumnezeu este implinita.

Luca 1:20 " Iata ca vei fi mut si nu vei putea vorbi, pana in ziua cand se vor intampla aceste lucruri, pentru ca n-ai crezut cuvintele mele care se vor implini la vremea lor."

Acum incercati sa va imaginati aceasta istorisire din perspectiva Elisabetei. Sotul ei vine acasa intr-o zi de la locul de munca si este incapabil sa vorbeasca, face tot felul de semne (cu lb.trupului) –scrie litere, cuvinte pe o tableta (dar nu din asta digitala Samsung). Si asta o zi, doua. Apoi o saptamana intreaga, o luna...si el este tot mut!


Apoi spre marea ei bucurie descopera ca este insarcinata. Saptamanile si lunile trec- iar intr-o zi se aude un ciocanit in usa. „Este MARIA”....o ruda dintr-o ramura departata a familiei sale. Vizita aceasta vine ca o surpriza complet neprevazuta pentru Elisabeta.

Foarte izbitor pentru mine- ca in aceasta scena….ZAHARIA –cel care era preot, sotul Elisabetei, Capul Caminului sau- te-ai fi gandit ca era o persoana influenta, proeminenta dar el a ramas amintit doar in vs 40. Nimic mai mult pentru Zaharia.

Cu toate acestea Zaharia, un om al institutiei religioase, care slujea la Templu,totusi cand Cuvantul lui Dumnezeu vine sa il abordeze el nu-l primeste cu credinta.
-          Nu este capabil nici sa-si slujeasca sotia
-          In mod cert este incapabil sa comunice cu ruda lui Maria.
-          SI paradoxal un om ca el care trebuia sa fie in CENTRUL ACTIUNII SI VOII Lui Dumnezeu era acum la periferie. DE CE?

Pentru ca nu a amestecat in viata lui Cuvantul lui Dumnezeu cu credinta!

El credea ca varsta lui vorbea mai tare decat promisiunea lui Dumnezeu!

Vom intra in aceste sarbatori curand- si poate vom auzi la radio sau in alta parte—predica dupa predica. Dar ne vom bucura noi de ceea ce vom auzi? Ne vom pune increderea in promisiunile lui Dumnezeu?
Ma uit la situatia lui Zaharia si imi spun “Nu vreau sa devin ca omul acesta”/ obisnuit cu liturghia, cu ritualul gol, obisnuit cu un limbaj biblic.

Dar Slava lui Dumnezeu ca a fost vindecat si noi putem fi eliberati deasemenea.

PUNCTE TARI :
- Cunoscut ca un om drept ( practica sfintenia)
-A fost preot al lui Dumnezeu
- Unul din putinii oameni carora  le-a vorbit intr-un mod direct un inger
- A fost tatal lui Ioan Botezatorul

PUNCTE SLABE SI GRESELI
-S-a indoit pe moment de promisiunea pe care i-a facut-o ingerul cu privire la un fiu din cauza varstei sale inaintate.

Ce putem invata din viata lui Zaharia?
-Limitarile fizice nu-l limiteaza pe Dumnezeu
- Dumnezeu isi realizeaza voia uneori pe cai neasteptate.

Multi dintre oamenii pe care Dumnezeu i-a folosit pentru a realiza lucruri mari au inceput ca adevarati sovaitori. Cu fiecare dintre ei Dumnezeu a aratat o mare rabdare. Indoiala onesta nu era un punct rau de pornire atata vreme cat ei nu ramaneau acolo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică