miercuri, 28 iulie 2010

Dorinta unui tanar - scrisoare catre pastori si frati lucratori

7 comentarii:

  1. Desi nu cred ca doar pastorii sunt vinovati de starea spirituala decazuta a credinciosilor, sunt total de acord cu mesajul filmuletului. Invataturile de acolo sunt foarte bune si trebuie sa luam aminte la ele. Fiecare suntem responsabili de noi insine.
    Asa cum spunea si mama ta: viata se traieste alegere dupa alegere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul sa te binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere
  3. "Ceea ce ne dorim este mai mult prezenta a Duhului si mai putina prezenta a noastra. [..] mai multe predici pentru nevoile noastre si mai putina exegeza si teologie." (min 4:00)

    Wow, ce trist!!
    sa spui ca doresti prezenta Duhului, dar nu teologie (adica cunoasterea lui Dumnezeu), cand chiar lucrarea Duhului este sa ni-L faca cunoscut, in primul rand prin cuvantul sau.

    Este profund regretabila departarea tinerilor de studiul adanc al Cuvantului in cautarea "experientelor".

    Domnul sa ne dea pocainta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti voi reda acum cateva din gandurile lui Tom Hovestol:

    " Un pastor inarmat cu teologie, exegeza greaca si ebraica, abilitati de expunere si cursuri de teologie pastorala, dar care cu toate acestea nu este constient de caracterul atotpatrunzator al fariseismului, cocheteaza cu dezastrul. Uneori in biserica moderna, intalnim pastori bine intentionati cu cunostinte teologice si biblice impresionante dar cu foarte putina cunoastere experimentala a lui Dumnezeu.

    1. Cand a fost pe pamant, Isus i-a iubit prea mult pe oameni ca sa le permita sa mearga in continuare fericiti pe caile lor religioase, fiind orbi cu privire la conditia lor spirituala.

    2. Desi unii cunosc Biblia, multi nu-L cunosc pe Autorul acesteia.

    3.Cunostintele biblice nu te transforma intr-un om evlavios. Oamenii pot sa aiba un limbaj biblic si totusi inimile sa fie departe de Dumnezeu.

    Si in incheiere iti spun ceva din proprie experienta, m-am confruntat cu aceasta realitate si anume, vad oameni cu o teologie in minte, dar cu inima goala si rece pentru sufletele care ar trebui sa fie hranite din Cuvant.

    4.Pericolul cel mai mare care ii pandeste pe oamenii Cartii este faptul ca putem aduna cunostinte despre Dumnezeu fara sa ajungem sa-L cunoastem cu adevarat pe Dumnezeu.

    Sunt de acord cu tine ca o teologie adanca aplicata inimii personale, va aduce cu sine si experiente cu Dumnezeu.
    Alfel doar se implineste scriptura:
    1 Corinteni 8:1-3
    Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste.

    2. Daca crede cineva ca stie ceva, inca n-a cunoscut cum trebuie sa cunoasca.

    3. Dar daca iubeste cineva pe Dumnezeu, este cunoscut de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de acord cu ce tot ce spui, dar revenind la citatul initial: "mai multe predici pentru nevoile noastre si mai putina exegeza si teologie"

    Daca nu petreci MULT timp in exegeza si teologie, in cunoasterea profunda si personala a Cuvantului (nu doar superficiala), nu o sa stii NICIODATA care sunt nevoile tale *reale*.

    Trebuie inceput cu inceputul..

    "Sfinteste-i prin adevarul Tau. Cuvantul Tau este adevarul"

    nicidecum nu sustin ca invatarea orbeasca si fariseica a Cuvantului aduce vreun beneficiu, dar contrastul din fraza citata mai sus reflecta o atitudine foarte raspandita in zilele noastre: "spune-mi ce vreau sa aud, nu ma plictisi cu teologia. vreau sa aud lucruri noi, nu tot aceleasi lucruri mereu"

    si ca urmare multi predicatori se perfectioneaza in arta gadilatului urechilor

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine spus!
    O lume ireala,ofensiva, cruda, fara scrupule,fara regrete si cu multa durere si multa amaraciune...este lumea in care traim.
    Mi-a placut acest mesaj!
    Domnul sa va binecuvinteze!

    RăspundețiȘtergere
  7. ai fi putut alege totusi o melodie spirituala, nu una de discoteca

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică