luni, 8 iunie 2009

Traiesti ca lumea si te numesti crestin ? - Paul Washer

6 comentarii:

  1. eu as avea o intrebare legata de mantuire...am auzit atatea versiuni, si as vrea sa ma lamuresc mai bine: mantuirea se poate pierde? dezbateam cu prieteni si cred ca fiecare avea o opinie diferita, si e ciudat..aceeasi Biblie si totusi argumente diferite la fiecare om...as vrea sa stiu si parerea ta..

    RăspundețiȘtergere
  2. eu am vrut sa iti multumesc pentru incurajarile pe care le-am gasit pe blogul tau si pentru provocarile la o viata sfanta.

    In ce priveste dilema anonimului cu privere la mantuire si pierderea ei, eu zic ca se trage dintr-o teologie deficienta. Daca Il luam pe Dumnezeu asa cum vb El Insusi despre Sine in Scriptura, si luam trasaturile lui de caracter si atributele Lui atunci mantuirea este la fel de sigura ca Urzitorul ei, nu? problema nu se pune pot sa pierd mantuirea ci mai degraba, sunt sau nu mantuit? parerea mea (nu am pretentii ca este cea mai corecta sau singura valabila.) este ca mantuirea este prin har, prin credinta si asta nu de la noi (efeseni 2:8-9) atunci si pastrarea nostra in maintuire este tot asa... adica nu putem fi mantuiti prin credinta si sa perseveram prin fapte...(asta era eroarea galatenilor, nu?)Mantuirea este prin Har si tot prin Har si pastrarea noastra in Credinta... Deci, eu cred in "once saved always saved" "odata mantuit, mantuit pentru totdeauna" atata timp cat esti MANTUIT.

    RăspundețiȘtergere
  3. Biblia nu afirma nicaieri ca Mantuirea sa se pierde, in schimb au aparut personaje care au respins mantuirea, au tradat pe Mantuitorului sau oameni care s-au lepadat de credinta. Nu exista pierderea mantuirii ci lepadare de Dumnezeu si credinta.

    Si eu cred asta " Daca credinta ta nu te schimba, ea nici nu te-a mantuit" ( practic initial nici nu a avut loc nastere din nou, din Dumnezeu prin Harul Sau puternic).

    Sa ramanem in Invatatura Harului Sau si in Duhul sau Sfant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Biblia spune ca primimim MANTUIREA CA SFARSIT AL CREDINTEI NOASTRE.

    asta spune totul, nu?
    si credinta nu inseamna doar sa spui "cred", ca si dracii cred asa. trebuie sa se vada in viata fiecaruia credinta lucratoare prin iubire.

    vezi iacov 2:14-23
    Crednta este cea care ne mantuieste, dar "credinta fara de fapte moarta este"

    RăspundețiȘtergere
  5. (asta referitor la intrebarile de mai sus)

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunat este Domnul care ne da acest sprijin si ajutor de a duce, pastra si proteja aceasta siguranta a mantuirii in Christos pana la capat.
    La El este puterea, iar Christos in noi, este nadejdea Slavei:).

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică