miercuri, 2 aprilie 2008

Batalia pe care nu o putem "vedea"



















EFESENI 6:13

"De aceea, luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti sa va impotriviti in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare dupa ce veti fi biruit toate."

Stefan, inainte de a muri ca martir, a vazut pe Domnul Isus stand in picioare la dreapta lui Dumnezeu, gata sa-1 primeasca in slava. Domnul nostru este in picioare si noi soldatii Lui trebuie sa fim in picioare. Aceasta este pozitia credinciosului luptator, desi suntem "asezati in locurile ceresti, in Hristos."

Cand vrajmasul se arunca asupra noastra, cand lupta este grea, sa ramanem in picioare in Domnul Hristos, sa nu ne clatinam, sa nu ne temem de nimic si sa nu ne rotim privirile in jurul nostru cu ingrijorare! (Isa. 41:10) Dumnezeu vrea sa ne vada in picioare in duh, fermi in Domnul Isus, intariti de puterea Lui biruitoare si imbracati cu armatura Lui, infruntand pe vrajmas si ducand lupta dupa poruncile date.

Cand in rugaciune, Dumnezeu ne pune pe inima un suflet incercat, obiect al asalturilor vrajmasului, sa ne tinem in picioare pentru el si intariti in Domnul, in numele Biruitorului, sa rezistam vrajmasului, luptand pentru acel suflet; "Fiul lui Dumnezeu S-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile Diavolului." (1 loan 3:8); sa invocam aceasta fagaduinta! Ca si Moise alta data, sa ne ridicam mainile inaintea tronului, sa respingem orice infrangere si prin rugaciunile noastre sa inconjuram cu un zid protector pe aceia care lupta.

Pentru ca Domnul ne spune: "impotriviti-va!", s-o facem. Domnul Hristos vrea sa intensifice lupta noastra impotriva vrajmasului, caci "ziua cea rea" este aproape. in ciuda oboselii luptei si desi suntem tinta vrajmasului, vom ramine in picioare, neatinsi si biruind totul datorita armaturii pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Fara-ndoiala insa ca lupta noastra, lupta credintei este in permanenta insotita de harul lui Dumnezeu si biruinta este deci datorita aceluias HAR. Sa nu uitam ca Omul Isus Hristos a avut o lupta mult mai grea decat noi, tot timpul vietii Lui pe pamant si a biruit totul fiind intr-o permanenta si neintrerupta legatura cu Tatal Sau, izvorul nesecat al oricarui har. Numai un credincios devotat poate sa spuna cat este de grea lupta pe care o are de dus: impotriva lui Satan si a hoardelor lui, impotriva lumii si impotriva lui insusi. Unui astfel de credincios Cuvintul ii spune ca avem un Mare Preot care a fost ispitit in toate, ca si noi, dar fara pacat... : "Sa ne apropiem,dar de scaunul harului, ca sa capatam indurare si sa aflam har ca sa fim ajutati la vreme de nevoie." (Evr. 5:16)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică