luni, 10 martie 2008

De ce mangaierile sunt gresite?Nu exista dragoste la prima vedere.

Dragostea adevarata nu se poate cladi pe o privire sumara. Putem observa talentul sau infatisarea cuiva si-l putem admira, dar dragostea adevarata este un atasament tandru si puternic fata de fiinta interioara a celuilalt. Ne place personalitatea cuiva, dar aceasta trebuie descoperita, admirata si respectata inainte de a putea vorbi de dragoste. Trebuie sa facem diferenta intre dragoste si pofta.


Traim intr-o vreme de pofte nestapanite.

Cinematograful, televizorul, internetul si multe reviste s-au aliniat pentru ca sa anuleze constrangerile pe care le impun pudoarea si standardele biblice privin relatiile dinaintea casatoriei ( perioada de curtare ) si casatoria.

Din cauza unor invataturi si predici impersonale si monotone si datorita unor parinti neduhovnicesti si neglijenti, aceasta influenta a colorat foarte mult comportamentul tinerilor " crestini". In consecinta, pe canapelele din camerele de primire, in masini parcate, in tabere crestine, la plimbarile de dupa serviciul de biserica, tinerii isi impart mangaieri, pervertesc dorintele date de Dumnezeu si adesea fac si pasul care urmeaza in mod natural ( masturbarea si adulterul).


Ei par sa creada ca asemenea desfranari sunt semne ale adevaratei iubiri. Nu e deloc asa! Tanarul meu frate, o suta de femei ar putea trezi in tine aceleasi dorinte. Dragostea are in veedre cine este ea; pofta porneste de la ce este ea. Relatia dinainte de casatorie se bazeaza pe standarde crestine, iar mangaierile intre persoane necasatorite nu fac parte din morala crestina.


1. Mangaierile suprima vointa si distrug autocontrolul


Starnesc o dorinta pe care mangaierea in sine n-o poate satisface. Mangaierea nu este un final in sine, ci este un stadiu pregatitor. In mod normal, corpul incepe sa se pregateasca pentru diferite functii. Cand o persoana infometata simte miros de mancare, gura incepe sa-i saliveze, iar in stomac se formeaza sucuri gastrice. Friica determina anumite glande sa secrete substante care pregatesc corpul pentru o actiune violenta. In egala masura, mangaierile stimuleaza organismul si il pregatesc pentru unirea sacra.

Acesta este scopul mangaierilor, dar, in afara casatoriei ele duc la pacat.


"Exista momente in relatia dintre un barbat si o femeie cand autocontrolul si ratiunea sunt imposibile, iar respectul de sine poate fi afectat pentru totdeauna. Prima protectie a femeii intelepte impotriva acestei tradari este sa aprecieze ca amplificarea emotiilor ei nu e doar posibila, ci e si naturala si normala. Cea mai buna metoda de aparare este lipsa totala a increderii in capacitatea ei de a spune NU la momentul potrivit.

Credinta ca orice femeie poate pune punct manifestarilor erotice intr-un anume punct, inainte sa se poata darui in intregime, e o capcana periculoasa nascocita de romantici....Nu foarte multe mame azi isi avertizeaza in casa fiicele ca sarutul e intentionat a fi un aperitiv, nu intreaga masa" spunea Marion Hillard, M. D. sefa Sectiei de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului de femei ( Women College Hospital) din Toronto.


Ori de cate ori un crestin se afla in situatia in care nu are incredere in sine ca va reactiona rational si potrivit normelor crestine, se situeaza intr-un punct gresit!.

2. Mangaierile stimuleaza "patima":

" De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima" ( Coloseni 3:5). Cadrul pe care Dumnezeu l-a stabilit pentru mangaiere este casatoria.

El a spus ca trupul unei femei apartine sotului ei ( 1 Corinteni 7:4). Daca nu esti sotul ei, atunci ia-ti mainile de pe ea!


Sute de cupluri vor aduce cu ei in mormant amintirile intunecate ale prieteniilor care au mers dincolo de limite, incalcand constrangerile si convingerile ferme crestine.Atunci cand in cineva se naste dorinta patimasa, puterea vointei va fi distrusa, iar poftele lui vor trece dincolo de orice restrictie religioasa sau morala si nu se vor opri pana cand nu vor fi satisfacute prin adulter. Cel mai serios crestin din lume, daca nu este suficient de puternic sa evite mangaierile, s-ar putea sa nu fie suficient de puternic sa nu comita adulter.


3. Mangaierile sunt senzuale.

Faptele firii pamantesti ii vor impiedica pe oameni sa ajunga in cer. " Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea : preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu". ( Galateni 5:19-21).
Senzualitatea se exprima prin actiunile sau manierele frivole, usuratice: cuvinte murdare, miscari indecente ale trupului, felul imoral de a se raporta la barbati sau femei. Aceste cuvinte
descriu mangaierile .
Cati dintre voi, mamelor ati vorbit cu fiicele voastre despre aceste chestiuni ? De ce nu ati facut-o? De ce cred toti parintii ca pruncii lor sunt diferiti ? De ce isi sigileaza parintii gura invocand o falsa pudoare si lasandu-si copiii sa se arda, sa-si pateze constiinta sau sa-si franga inima din cauza lipsei unei invataturi referitoare la aceste manifestari?( Tin sa anunt ca eu nu am experienta de viata si nu pot da sfaturi unor parinti - si eu invat Calea Tatalui meu- Dumnezeu. Doamne ajuta ma si pe mine sa implinesc ce scrie aici! - insa am dorit sa impart cu voi acest material "invechit si imbecil" petru generatia de azi agresiva").
Copiii vostri sunt pe cale sa afle felul in care actioneaza trupurile si emotiile lor. E planul lui Dumnezeu ca ei sa afle aceste lucruri de la voi cu Biblia deschisa. Daca nu afla de la voi, vor afla de la alti copii, adesea cu o multime de scene obscene, povestiri vulgare, imagini murdare si fapte distorsionate.
4. Mangaierile afecteaza gandirea pura si corecta.
" Incolo fratii mai, tot ce este adevarat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna, si orice lauda, aceea sa va insufleteasca" ( Filipeni 4:8).
MANGAIERILE- aduc intotdeauna graba de a merge mai departe. Aduc pacatul inima. Vor starni aceste manifestari in orice persoana normala. Tinerii care nu pot sta linistiti si care nu pot fi fericiti in prezenta celuilalt, probabil ca nu traiesc dragostea adevarata. Atractia fata de celalalt este doar de ordin sexual si fizic.
Curtarea poate fi tot ceea ce Dumnezeu a conceput sau poate fi doar o amintire neplacuta.
Poti inchina relatia ta slavei lui Dumnezeu si curatiei tale?
Cand cei doi sunt indragostiti, fiecare va dori pentru celalalt tot ce are Dumnezeu mai bun.
Sursa: Samanta Adevarului, luna Martie-2008
revista gratis:).
Cinste cui o citeste si nu i se pare prea invechita.
Apoi se lasa transformat de Cuvantul lui Dumnezeu.
Cand iesi din biserica mai sunt inca pe banca de la iesire cateva numere.
Nu lasa Cuvantul lui Dumnezeu sa treaca pe langa inima vietii tale.
S-ar putea sa ai regrete in viata pentru ca nu l-ai pretuit in tinerete.
Fiti binecuvantati din Plin Cu Prezenta si Cuvantul sau VIU.
In His Service

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?