sâmbătă, 8 martie 2008

Cum Sa Fii O Lady. Mic Tratat De Eleganta














Gândită pentru noul secol, Cum să fii o lady te învaţă cum te îmbraci la serviciu, cum răspunzi unei invitaţii, ce trebuie să faci dacă automobilul ţi-a rămas în pană, cum aranjezi o cină, ce poşetă să alegi pentru o anumită ocazie sau cum poţi afla trecutul sexual al bărbatului cu care te gândeşti să ai o relaţie apropiată.


„De-a lungul timpului, arta de a fi o lady s-a pierdut în strădania femeii de a deveni independentă, directă şi o supravieţuitoare agresivă în această lume... Unele dintre noi am scăpat din vedere recompensele pe care le poate aduce statutul de lady.“

Candance Simpson-Gilles
________________________________________________

Oamenii cu principii slabe azi isi orienteaza viata si directia in functie de valorile stricate din lume.
Cine doreste cartea sa o citeasca si analizeze poate cumpara din 10 martie " revista Saptamana Financiara" pentru a se lamuri.

"Eleganta" impusa de vremurile in care traim ucide cu adevarat feminitatea. Azi se stie bine ca feministele le urasc chiar si pe femei si "vor sa fie barbati", spune Paul Washer.

Nu se mai tin cont de principiile curtoaziei si feminismului biblic-crestin. Un barbat sa spuna azi unei fete" Sunt atras de frumusetea ta biblica".
Frumusetea adevarata este total diferita senzualitatea seducatoare a lumii de azi.

Esti atras de virtutiile ei sau de calitatile si personalitatea ei ?
Oamenii de azi nu vor avea relatii bune( sanatoase si corecte) daca se concentreaza doar asupra felului cum arata in exterior!! si neglijzeaza sufletul.
Apoi societatea ne infecteaza cu virusul " ACUM am nevoie sa imi satisfac toate dorintele mele" - trebuie sa imi traiesc viata la maxim. Insa mentalitatea si gandirea de azi te indeamna sa te implici si sa participi intr-o relatie, pentru a nu fi un caz " aiurea",invechit.

Biblia mea spune ca inainte te pregatesti pentru a fi un om al lui Dumnezeu, consacrat si predat Lui, nu un om al tabieturilor si elegantei fine, al mofturilor occidentale si al politeturilor ieftine sau a unei "bune maniere mestesugite" pentru a obtine interese si foloase.

Scriptura vorbeste de alt adevar" NU trezi dragostea pana nu vine!
Cântarea Cântărilor 8:4:
"Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului, nu stîrniţi, nu treziţi dragostea, până nu vine ea.” acest verset apare de trei ori in Biblie, si toti cei care au actionat impotriva indemnului ii vor da dreptate, la final.
Este un timp potrivit pentru toate, la locul potrivit. Traim intr-o perioada a distractiei si divertismentului, a imoralitatii, a relativismului, romantismului poluat, a narcisismului ridicat la cote mari, ( a unei culturi de consum Egocentrice, individuale si unidirectionale) Iubirea adevarata semnifica jertfire. Azi se traduce cu " ce imi iese mie?", o perioada a tolerantei poftelor si pacatelor, a globalizarii si societatii post-modernismului.

Dostoievsky afirma" IF GOD is DEAD everything is permissive" (Brother Karamazov) . Foarte patrunzatoare si determinanta idee. Daca Dumnezeu este mort atunci orice este permis.

Pentru noi, copii Lui Dumnezeu nu totul ne este de folos maturizarii noastre, nu avem acces la cunostintele " elegantilor" de azi, a trucurilor 1001 CUM Sa cuceresti un om, cum sa ai o casnicie fericita, cum sa te mentii in forma, pentru noi acestea sunt gunoaie.
Noi crestinii vrem sa stim gandul lui Christos...iar restul le consideram inutile.

Unui anumit soi de oameni, ai datoria sa le spui adevarul in orice imprejurare, adica celor de la care vrei sa afli adevarul. Domnul ISUS nu doar ca a vorbit despre ADEVAR, Si nu doar ca l-a aratat ci El Insusi Este Adevarul.
Ramane-ti in Adevar.
Ramane-ti in Calea sa binecuvantata si ocrotita de Intelepciunea Sa.

Dragostea nu se lauda si nu este aroganta.
Renuntati la lume si valorile ei.
Imbratisa-ti cu drag si pasiune dorintele si Voia lui Dumnezeu.
Ferice este de omul ce se increde in El.

Bunatatea, Prietenia Domnului ISUS, Intelepciunea Tatalui si Adevarul Duhului Sfant sa va insufleteasca in alegerile voastre, modul de gandire si viata.

Dumnezeu continua sa faca zi de zi transformari in viata noastra, acolo unde nu sunt atitudini dupa Placul sau, El intervine si noi ne pocaim. Astfel lucreaza Dumnezeu in suveranitatea Sa. Inainte de a oferi binecuvantarea Sa, EL vrea sa ne vada smeriti si intr-o stare corecta si o viata marturisita de pacat.

Traiti frumos si bine hraniti cu principiile sale tari, nu cu principiile pieritoare ale lumii pagane.
ISUS m-a convins si pe mine de pacat, M-a trecut si pe mine prin multe situatii in viata si teste ca sa ma convinga ca nu sunt cum doreste El. Insa azi ma trateaza ca pe fiul lui Dumnezeu.
El isi face timp zilnic pentru mine , pentru a ma sfatui, invata si disciplina care este felul si modelul de viata placut Lui. Ceva din natura harului imi lipseste si mie de multe ori.

Se spune ca Domnul ISUS a adus pe pamant Fericirea ...insa cu pretul vietii sale, iertand si iubind pe oameni. Daca vrei sa fii si tu un om fericit ...atunci IUBESTE SI IARTA.
Mintea noastra nu este cosul de gunoi al satanei spunea cineva, asa ca lasa modurile de gandire ale lumii si ramai in Cuvantul sau curat.
Asta am eu nevoie.
Dar tu?

Cum Sa Fii O Lady. Mic Tratat De Eleganta " este precizat in recenzie " gandita pentru noul secol" insa este pe departe o carte ce te ajuta sa fii prelucrat frumos de Dumnezeu si de o carte nepieritoare si accesibila si puternica ce a transformat oameni in fiecare secol.

Tratatul de comportare si eleganta crestina autentica este Sfanta Scriptura.
Singur nu stim sa fim sfinti....Dumnezeu ne invata insa prin cuvant.Dumnezeu ne sfinteste.
O zi cu folos sa aveti.
Din Biblie afli cu adevarat ce inseamna sa fi o lady placuta lui Christos si un Lord supus lui ISUS.
Cum sa fi un lord? Cum sa fi o lady?
Traind trezit la realitatile Cuvantului sfant si ramanand Supus Voii placute, sfinte si desavarsite AL celui ce de mii de ani a tot dat caracter, directie si valoare barbatilor si femeilor .
Si nu a dat gres niciodata.
Singurul LORD, BARBAT Adevarat este ISUS, Domn Al Domnilor si Capetenia Ostirilor, Domnul Dumnezeu.


"Putini oameni TRAIESC...
multi IMBATRANESC numai..."
Peter Hahne

5 comentarii:

  1. foarte interesant articol,ai idee unde pot gasi cartea?fii binecuvantat/a.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Anonim(a)
    Sunt binecuvantat.
    Sper ca esti si tu.

    Eu nu recomand citirea cartii "Cum sa fii o lady", am combatut si argumentat in articol ca nu este necesar si util sa ne blindam mintea cu astfel de informatii perimate si lumesti.

    Daca consideri ca ai nevoie sa iti exersezi mintea, inima si gandirea ta cu astfel de informatii iti pot lasa un link de unde sa iti comanzi cartea.

    Eu am prezentat principii care nu sunt mentionate in aceasta carte.
    Sfanta Scriptura ne cere o altfel de "eleganta" , nu cea diabolica ci cea divina-smerita-roiala.

    http://www.nemira.ro/bonton/cum-sa-fii-o-lady-mic-tratat-de-eleganta--935

    Sper sa iti fie de folos.

    RăspundețiȘtergere
  3. acuma am citit articolul postat si nu pot sa zic decat amin si asa sa ne ajute Domnul sa fim - noi fetele :)

    ps. ai un blog foarte fff documentat. cum ai timp sa studiezi atat?

    bris

    RăspundețiȘtergere
  4. Timpul se risipeste cel mai usor.Timpul mi-l fac.
    Daca nu,se ocupa satan de noi si el ne face programul lui.

    Domnul sa iti netezeasca calea vietii spre El, bris.

    RăspundețiȘtergere
  5. se vede cä esti binecuväntat Alexandre.sti cä este un poet crestin cu numele täu?a murit acum cätiva ani dar scrierile lui sunt vi si astäzi
    imi place comentariu täu la carte.
    atätea cärti "crestine"au apärut in ultimul timp ca ciupercile dupä ploaie dar din nefericire multe sunt oträvitoare..............DOMNUL IESUS E CALEA ADEVÄRUL VIATA cred cä ne ajunge
    fii tare pe mai departe !

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică