miercuri, 13 februarie 2008

Motivatia Misiunii este Slava Lui Dumnezeu

Motivatia pentru Misiune este - Slava Imparatului Dumnezeu

" Daca incercam sa aflam de ce adevarata armata a lui Dumnezeu aflata in lupta cu ostile intunericului este atat de mica (cu toate ca exista milioane de crestini), singurul raspuns este: lipsa de interes.Lipseste entuziasmul pentru Imparatie. Iar aceasta, din cauza ca exista atat de putin entuziasm pentru Imparat" - Andrew Murray

Suntem motivati prea putin de a ne implica in Lucrarea lui Dumnezeu in general dintr-o intelegere subdezvoltata a bazei biblice pentru Misiune si Slava lui Dumnezeu.

Adesea, credinciosul este familiarizat cu un vocabular! si cu o baza biblica pentru evanghelizare care nu contine mai mult decat : " BIBLIA spune ca "CINEVA" trebuie sa faca evanghelizare" si de aceea, mult prea adesea crestinii asteapta ca "ALTII" sa faca evanghelizare.

Dar Biblia spune mult mai mult decat ca " cineva trebuie sa faca evanghelizare". O buna intelegere a acestei lucrari va convinge PE ORICE! credincios ca el insusi este chemat la marturisire. Spuneam de multe ori ..nu doar pastorii..o echipa de inchinare....o echipa de misionari din state, sau niste specialisti fac misiune.
Toti crestinii suntem chemati sa fim evanghelisti de catre ISUS.
Toti cei nascuti din nou suntem chemati la misiune. Nu exista somaj spiritual.
Scriptura ne spune nu numai CINE face evanghelizare, ci si UNDE, CAND si CUM.

Raspunsul la aceste intrebari va fi dat in functie de intelegerea pe care o avem asupra bazei biblice pentru evanghelizare. Trei studii de caz care ne ajuta sa raspundem la intrebarile CAND, UNDE si CUM

1) 2 Corinteni 17-20

17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

18. Şi toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos, şi ne-a încredinţat slujba împăcării;

19. că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.

20. Noi dar, suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos; şi, ca şi cum Dumnezeu ar îndemna prin noi, vă rugăm fierbinte, în Numele lui Hristos: Împăcaţi-vă cu Dumnezeu!

Apostolul Pavel spune ca oricine este " o faptura noua" este de asemenea o persoana chemata la o misiune anume. Aceasta misiune este definita in mai multe randuri, incepand cu versetul 18: " Dumnezeu ne-a incredintat slujba impacarii"

Aceasta este o minunata definitie a evanghelizarii, o definitie teologica. Aici este prezentata ca fiind misiunea repararii unor relatii (relatia omului cu Dumnezeu). Ni s-a incredintat ( celor regenerati spiritual) slujba de a aduce impreuna pe Dumnezeu si omul.

In versetul 19, aceasta tema se repeta " Dumnezeu ne-a incredintat propovaduirea acestei impacari". Pe drept ne-am simti coplesiti de o astfel de insarcinare. Dar Dumnezeu ne-a imputernicit sa indeplinim aceasta mareata chemare. Pentru a putea indeplini aceasta misiune, "fapturilor noi" li s-a dat autoritate ca ambasadori ai lui Christos. ( vs.20).

Ca ambasadori ai Sai, prin noi vorbeste Dumnezeu. Noi suntem instrumente ale lucrarii Sale.

Versetul 20" Ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi"- aceasta propozitie ne vorbeste despre pasiunea pe care o are Dumnezeu in evanghelizare. Dumnezeu ROAGA!!INDEAMNA prin noi atunci cand comunicam impacarea cu EL. EL ne investeste atat pasiune cat si dragoste in comunicarea pe care o face prin ambasadorii Sai.

Observati ce afirma Pavel : atunci cand vestim mesajul impacarii, de fapt prin noi indeamna Insusi Dumnezeu . Dumnezeu devine Vorbitorul principal.

Ce am invatat pana acum.(aplicatie)
a) Cum evanghelizam ? - Cu pasiune si incredere ca Dumnezeu este Cel care vorbeste
b) Cine face evanghelizare ? - Oricine este o faptura noua.

2) Romani 10:13-15
13-" Fiindca oricine va chema Numele Domnului va fi mantuit
14 Si cum vor crede in Acela pe care nu L-au auzit?"(versiune mai buna) Si cum vor auzi despre El fara propovaduitor?
15 Si cum vor predica daca nu sunt trimisi? Dupa cum este scris" Cat de binevenite sunt picioarele celor ce vestesc pacea, ale celor ce vestesc Evanghelia".

vs.14- Este un plan divin ca omul sa fie instrumentul prin care este transmis mesajul Evangheliei. Importanta pozitiei omului in acest plan eeste atat de mare incat acest verset afirma ca, daca omul nu-si indeplineste rolul, mesajul nu va fi auzit.

Adevarata credinta va rezulta din auzirea Lui ( a lui Christos). Aceasta ne este prezentata ca element necesar pentru a ajunge la mantuire. Si cum Il vor auzi pe EL? Prin mesagerul care a fost trimis.Acesta are autoritatea unui ambasador, iar implicatia facuta de Pavel este ca Hristos vorbeste prin acesta.

DUMNEZEU a ales in mod suveran ca omul sa fie ambasadorul Lui.Ideea este ca glasul lui Hristos se va face auzit odata cu sosirea mesagerului si nu mai inainte de aceasta!

Cum aplic ceea ce am invatat pana acum?
a) Unde trebuie sa ne planificam sa facem evanghelizare?

 • Pe tot pamantul, deoarece Dumnezeu l-a ales pe om ca purtator al mesajului Sau.
b) Ce convingere avem atunci cand facem evanghelizare?
 • Stim ca Hristos vorbeste prin noi.
3)Matei 28:18-20
18" ISUS S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: " TOATA autoritatea Mi-a fost data in ceri si pe pamant.
19 Duceti-va si faceti ucenici din toate popoarele, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh.
20. Si invatati-i sa implineasca tot ce v-am poruncit. Si iata, Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul lumii" Amin!.

Aplicatie
a) unde trebuie sa se faca evanghelizare ?
 • Pe tot pamantul
b) Care este responsabilitatea celui care vesteste Evanghelia?
 • Nu numai de a duce o VESTE BUNA ci si de a-i invata pe oameni sa pazeasca poruncile lui Hristos.
Toate versetele acestea mi-au aratat prin Duhul sfant ceva destul de clar.
Aceea ca Dumnezeu cheama! la El un popor pentru a fi neamul Sau Sfant.
Chemarea lui Dumnezeu incepe cu o anuntare a mesajului care ii indeamna pe oameni sa raspunda cu credinta. In misiune de a spune si trai Evanghelia Dumnezeu ne-a dat tuturor un rol integrat in proces.( asta si daca iubesti a doua Lui venire:).

Am vazut pana acum ca evanghelizarea este biblica. Insa asta este NEVOIA. Acum sa descoperim si MOTIVATIA!

Nevoia de o motivatie sfanta si biblica
Avem nevoie de o motivatie indeajuns de puternica pentru a ne ajuta sa biruim temerile.Avem nevoie de o motivatie indeajuns de mare pentru a ne ajuta sa ne schimbam stilul de viata. Avem nevoie de o motivatie pura ca sa ne putem mentine o atitudine corecta in evanghelizare.
Principiu general :

Nevoia Creeaza Motivatiile.

Imaginati-va ca v-ati mutat intr-o casa noua si nu aveti inca scaune in casa. Acest lucru nu a constituit o problema pana in momentul in care ati dorit sa invitati musafiri. Aceasta nevoie a creat motivatia de a rezolva problema. Poate ca ati avut la facultate un curs de matematici superioare care nu v-a placut si de aceeea nu prea v-ati dat silinta la invatat. Dar cand ati descoperit ca ati picat examenul si aveti o restanta, nevoia a creat motivatia de a invata.


Probleme care apar cand nevoia nu este bine definita.
Crestinul egocentricEste unidirectional - ii place doar sa primeasca. Este centrat pe sine si pe nevoile sale.
Acest om probabil, a venit la Christos pentru a-si rezolva propriile probleme. Si-a dorit avantaje noi. A sperat ca credinta il va ajuta sa se simta mai bine si probabil ca el se simte bine intr-adevar.

Are insa un astfel de om o motivatie potrivita pentru a-si birui friica de evanghelizare ? Probabil ca nu. Poate ca credinta lui va ramane o problema personala intre sine si Dumnezeu . Credinta lui va fi, foarte posibil, modul lui secret de a incerca sa umple golul vietii sale.

Vede o astfel de persoana nevoia de evanghelizare si misiune?
Probabil ca vede aceasta nevoie in familia lui. Motivatia lui este caracterizata de acelasi egocentrism care l-a condus la Christos. El nu doreste ca nimeni din cei dragi ai Sai sa ajunga in iad. Pentru acest om, propriul egocentrism ramane centrul motatiei sale. Nu va asteptati ca un astfel de om sa fie pasionat de evanghelizarea lumii ! Nevoia pentru asa ceva nu ii este clara.

Deoarece, el nu vede, nu simte nici o nevoie, nu are nici o motivatie. Iar unde nu este motivatie, nu este nici ACTIUNE! Daca nevoia este vaga, tot asa este si motivatia. Daca motivatia lipseste, nu ne putem astepta la o actiune reala.

Putem face o lista impartind nevoile in doua.
Prima coloana sa includa lista de nevoi si motivatii care pun accentul pe om.
A doua in care se pune accentul pe DUMNEZEU. Ne vom concentra atentia asupra motivatiilor care il au in centru pe Dumnezeu - acestea primesc in general mai putina atentie decat celelalte.

" DUMNEZEU IN CENTRU"
1) Dumnezeu merita sa fie slavit de toti oamenii
 • Fapt- oamenii nu-L slavesc pe Dumnezeu
 • Nevoie-SLAVIREA LUI DUMNEZEU
2) Dumnezeu este vrednic de toata cinstea si adorarea
 • Fapt-oamenii nu I se inchina lui Dumnezeu. Prin aceasta ei aduc o ofensa Domnului Universului.
 • Nevoie-Cinstirea lui Dumnezeu
3) Dumnezeu este centrul Universului si Creatorul acestuia
 • Fapt- oamenii L-au respins pe Dumnezeu ca centru si au uzurpat pozitia lui Dumnezeu- ca urmare, Numele lui Dumnezeu trebuie repus in drepturi fata de creatie
 • Nevoie-repunerea in drepturi a Numelui lui Dumnezeu
4) Dumnezeu este PERSOANA cea mai vrednica de iubire din tot UNIVERSUL. El merita toata dragostea.
 • Fapt- oamenii L-au respins pe Dumnezeu si dragostea Sa
 • Nevoie-de a-L iubi pe Dumnezeul cel iubitor! :) De a actiona corect ca raspuns la dragostea neconditionata a lui Dumnezeu.
5) Lui Dumnezeu Ii este placuta lauda din partea noastra. El doreste inchinarea noastra.
 • Fapt-in general, oamenii nici macar nu au invatat cum sa Il laude pe Dumnezeu
 • Nevoie-placerea lui Dumnezeu.
Aceste motivatii nu doar ca trebuiesc urmate...nu doar ca au valoare...ci AU CEA mai mare valoare.

Ma gandeam azi cat de putine fac pentru Largirea Imparatiei sale si ma simteam rusinat.
De cum ii raspund eu Dragostei lui Dumnezeu .
Am realizat ca la sfarsitul vietii nu va conta decat un lucru cu rol dublu.
Va ramane in viata...
a) ceea ce am facut pentru Christos.
b) si lauda pe care am transferat-o lui Dumnezeu .

Domnul sa va binecuvanteze sa traiti pentru Gloria Lui ,
fie ca munciti....invatati ..iubiti ..traiti.
In His Service

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?