luni, 14 ianuarie 2008

CEL MAI BUN PRIETEN


Un prieten adevarat, o comoara rara!


A avea un prieten este una dintre cele mai mari binecuvantari de pe pamant. A avea un bun prieten poate de cele mai multe ori insemna mai mult decat a avea bani, faima sau familie. Lumea este plina de dureri si necazuri fiindca este plina de pacat. Este pe deasupra un loc unde te simti singur. Un prieten in aceasta lume este ca o raza de soare intr-o dimineata de primavara. El alina jumatate din necazurile tale si iti dubleaza in intensitate bucuriile.

Un prieten este, un imbold cand te-ai oprit in drum, un cuvant cand esti singur, o calauza in cautarea ta, un zambet cand esti trist, un cantec cand esti fericit.

Dar un prieten adevarat nu este usor de gasit! Grecul Ovidiu exilat la Constanta a spus: "

Cat timp vei fi fericit vei numara multi prieteni, daca insa timpurile vor deveni tulburi, vei fi singur."

Vrea cineva sa aibe un prieten adevarat? Vi-l recomand pe Acela despre care Biblia spune ca "tine mai mult la tine decat un frate" (Proverbe 18:24). Unul care este gata sa-ti devina prieten atat aici cat si in vesnicie. Prietenul pe care vreau ca sa-l cunoasteti bine este Domnul Isus Hristos. Familia cea mai fericita este cea care are un astfel de Prieten, si fericit este omul singur al carui prim Prieten este Isus Hristos!

"Cel mai bun prieten nu este decat o umbra comparat cu Isus Hristos." Oswald Chambers

Evrei 10:24 Sa veghem unii asupra altora, ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune.

Matei 11:19 A venit Fiul omului mancand si band, si ei zic: ,Iata un om mancacios si bautor de vin, un prieten al vamesilor si al pacatosilor!` Totusi, Intelepciunea a fost indreptatita din lucrarile ei.``

Proverbe 2:20 De aceea, tu sa umbli pe calea oamenilor de bine, si sa tii cararile celor neprihaniti!

Psalmi 119:63 sunt prieten cu toti cei ce se tem de Tine, si cu cei ce pazesc poruncile Tale.

Psalmi 119:63 sunt prieten cu toti cei ce se tem de Tine, si cu cei ce pazesc poruncile Tale.

Proverbe 18:24 Cine isi face multi prieteni, ii face spre nenorocirea lui, dar este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate.

Proverbe 27:6 Ranile facute de un prieten dovedesc credinciosia lui, dar sarutarile unui vrajmas sunt mincinoase.

Daca vrei intr-adevar sa ai un prieten adevarat, Hristos este PRIMUL care merita acel loc in inima ta. Ofera-l Lui! Fara prietenia Lui esti o singuratica, frustrata si nemultumita fiinta umana ratacitoare care cauta sa-si faca prieteni printre cei asemenea ei.

"Cei ce ofera mai multa prietenie sunt cei care raman cu cea mai mare parte a ei"

"M-am dus in lume sa-mi gasesc prieteni, dar nu am putut gasi nici unul. M-am hotarat sa fiu unul si am gasit prieteni peste tot" WBK

"Poti sa-ti faci mai multi prieteni in doua luni prin a deveni interesat de viata altora, decat poti in doi ani prin a-i face pe altii sa fie interesati de tine." Dale Carnegie

"Prietenul nu poti sa-l cunosti atunci cand esti fericit, iar dusmanul nu ramane ascuns cand esti nenorocit". Tertullianus

Ioan 15:13-14

Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai… Voi sunteti prietenii Mei, daca faceti ce va poruncesc Eu.

Cand te plangi ca, "fratele meu nu are timp pentru mine si in consecinta o sa ma supar pe el", evident, fara sa-i spun asta, ceea ce este cu atat mai grav, nu realizam ca se savarsesc doua mari erori:

  • In primul rand, nu se presupune sa astept ca el sa-mi implineasca aceasta fundamentala nevoie
  • In al doilea rand, nemultumirea produsa sfasie adevarata partasie spirituala a crestinilor
Asa cum Billy Graham a observat, "nu poti spune ca nu ai prieteni cand Hristos a spus 'nu va mai numesc robi, …ci v-am numit prieteni'." (Ioan 15:15)

Un tratat de prietenie cu Dumnezeu si oamenii Lui

dupa o inspiratie din predica "The Best Friend" a lui J.C. Ryle (1816-1900)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică