luni, 10 decembrie 2007

singura investiţie durabilă a vieţii


Singura investitie durabila a vietii este Impacarea Cu Dumnezeu
Bucuria mantuirii primite si Dragostea turnata in inimi.


"Nu cred in presentimente, dar mi-am pierdut de mult credinta in necredintele mele. toate acele <> sunt totusi certitudini si nu exista nimic mai inselator."

"Te joci spunandu-ti ca s-a terminat. Asculti o arie intretaiata de flaut indian. Traiesti singura, ca sa-ti demonstrezi ca se poate. Dar privesti un strain ca si cum ar fi inca posibil. Si va aduc la cunostinta ca mai stiu ca nu este destul ca doi oameni sa fie nefericiti separat pentru a fi fericiti impreuna. Cand doua disperari se intalnesc, pot foarte bine sa dea nastere unei sperante, dar asta dovedeste doar ca speranta este capabila de orice...Nu am venit aici ca sa cersesc..."

"- S-a intamplat...recent?

-Ce anume?

-Esti orfan de o femeie.

M-am uitat la ceas.

-Se implineste un secol, am zis eu si am plecat."

"N-aveam nici cea mai mica sansa sa o scot la capat singur, iar motivul era foarte simplu: iubisem prea mult ca sa mai fiu in stare sa traiesc doar cu mine insumi. Era o imposibilitate absoluta, organica: tot ce facea din mine un barbat era la o femeie."

"Problema cuplului - cand nu se mai pot inventa unul pe celalalt..."

"Stiu bine, credinta muta muntii, dar uneori nu duce la nimic altceva decat la niste munti de mutat. Mesianismul feminitatii, ce vrea pana la urma, sa insemne? Sa ajuti un barbat sa traiasca. Nu am vocatia asta."

"Increderea mea poate ca nu este decat o euforie de sonat. Asa o fi. Dar suntem mult prea slabi ca sa ne putem premite sa fim invinsi."

"Am fost fericiti si asta ne creeaza obligatii fata de fericire."

"Cel mai neindurator mod de a ma uita ar fi sa nu mai iubesti."

"Ai pierdut o femeie care era toata viata ta si acum incerci sa faci din viata ta o femeie."

"imi doresc sa fii fericita si sa ti se indeplineasca toate dorintele si eu sa fac parte din ele..."

Sublima carte..."Clar de femeie", ROMAIN GARY





Un comentariu:

  1. Intr-o zi am decis sa renunt...Am renuntat la slujba mea, la prietenia mea, la spiritualitatea mea....Am vrut sa renunt la viata. M-am dus in padure ca sa vorbesc cu Dumnezeu pentru ultima data. "Dumnezeu" am zis. "Poti sa-mi dai un motiv sa nu renunt?"

    Raspunsul Lui m-a surpins... "Priveste in jur" a zis El. "Vezi tu ferigile si trestiile?" "Da" am raspuns. "Cand am sadit ferigile si trestiile, am avut grija de ele. Le-am dat lumina. Le-am dat apa. Ferigile au crescut foarte repede din paman. Mareata verdeata a acoperit pamantul. Inca nu a rasarit nimic din semintele de trestie, dar nu am renuntat la trestie."

    "In al doilea an Ferigile au crescut mai puternic si des si inca nimic nu a rasarit din semintele de trestie. Dar nu am renuntat la trestie. " a zis El.

    "IN al treilea an, inca nimic nu a rarait din semintele de trestie, dar nu voi renunta. Apoi in al cincileaan ceva mic a rasarit din pamant. In comparatie cu ferigile, erad deosebit de mic si de neinsemnat"

    "Dar sase luni mai tarziu, trestia s-a inaltat peste la 33 de m inaltime. Si-a petrecut cei cinci ani crescand radacina. Radacinile l-au facut puternic si i-a dat tot ce avea nevoi sa supravietuiasca. Caci nu as fi dat la niciunul din creatiile mele provocari care sa nu le poata duce."

    El mi-a zis : "Ai stiut copilul mei, ca in tot acest timp cand te framanti tu, tu de fapt cresteai radacini. Nu voi renunta la trestie. Nu voi renunta la tine. Nu te compara cu altii. Trestia are un motiv diferit decat feriga, iata, amandoua fac padurea frumoasa. Timpul tau va veni, si te vei inalta!" Dumnezeu a zis.

    "Cat de mult ma voi inaltza?" am intrebat.
    "Cat de mult se va inalta trestia? " mi-a raspuns El.
    "La cat poate sa se inalte?" am intrebat.
    "Da ", a zis. "Da-Mi glorie la cat te poti inalta de mult."

    Am parasit padurea si am adus inapoi aceasta istorisire.

    Song: "I come before You today and there's just one thing that I want to say.
    Tank you Lord - Thank you Lord - For all You've given to me
    For all the blessings that I cannot see - Thank you Lord - Thank you Lord.
    With a greateful heart - with a song of praise - with an outstretched arm,
    I'll bless your Name. "

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică