sâmbătă, 8 decembrie 2007

calatorie pe valurile vietii 3

















eu si "cumnatu" ovidiu

Pe aici catre fericire...

Cu multi ani in urma am auzit urmatoarea afirmatie:
" FERICIREA Nu inseamna placere..INSEAMNA victorie!" iata un lucru plin de adevar.

Fericirea este un lucru pe care si-l doreste oricine. E adevarat ca ceilalti iti pot oferi placere, dar nu vei fi fericit cu adevarat pana cand nu vei face ceva pentru ceilalti. NIMIK nu -mi aduce atata incantare si fericire decat a face pentru altii ceva care le sporeste BUCURIA de a trai.

Imi plac mult gandurile lui John Piper..si ale lui Albert Einstein ...
"Cu bucurie sa ii faci pe altii bucurosi in Dumnezeu " - " Doar Viata ce o traim pentru altii este o viata ce se merita a fi traita".

Este frumos sa realizezi ca doar ajutandu-i pe altii- te vei ajuta pe tine insuti.
Cineva a remarcat odata ca acela care e absorbit in intregime de sine insusi este un pachet foarte mic, ce contine o persoana nefericita! Ganditi-va putin : ati cunoscut vreodata un egocentrist intr-adevar fericit?

Imi place foarte mult...cred enorm de mult ..o poveste spusa adesea , despre un om care plecase intr-o excursie pe munte.
A fost surprins de o furtuna de zapada neasteptata si curand s-a ratacit. Stia ca trebuie sa gaseasca repede un adapost, fiindca astfel avea sa inghete. In ciuda tuturor eforturilor sale, mainile si picioarele i-au amortit curand. In Drumul sau a dat peste un alt om care era aproape inghetat. Calatorul trebuia sa ia o hotarare: sa-l ajute pe omul acela sau sa-si continue drumul, in speranta ca se va salva?

Intr-o clipa, s-a hotarat si si-a aruncat manusile inghetate.
A ingenunchiat langa omul acela si a inceput sa-i maseze bratzele si picioarele. Dupa ce muncise pret de cateva minute, omul incepu sa reactioneze si in curand fu in stare sa se ridice. Impreuna, sprijinindu-se unul pe celalalt, cei doi gasira ajutor. Mai tarziu excursionistul afla ca ajutandu-l pe celalalt, de fapt se ajutase pe sine.
Amorteala ii disparuse in timp ce masa bratele si picioarele strainului. Activitatea intensa i-a imbunatatit circulatia si i-a incalzit mainile si picioarele.

In mod ironic, dar nu surprinzator, cand s-a pierdut din vedere pe sine si situatia lui s-a concentrat asupra altcuiva, si-a rezolvat propria problema. Sunt convins ca singura cale de a ajunge pe culmile vietii este sa uitam de noi si sa -i ajutam pe altii sa ajunga mai sus.

CHRISTOS a spus :

"SI care e mai mare dintre voi sa fie servitorul vostru".

In Hise Service,
Slujiti cu bucurie Lui,




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică