joi, 17 martie 2016

Scaune si oameni - de Alexandru Fintoiu

Un articol la care mi-a plăcut tot și titlul si poza și conținutul. Sper să vă fie de folos și vouă!


"Scaunul te ține legat. Are proprietăți speciale. Confortul de exemplu, nu poți renunța la el, mai bine să muncească alții și tu doar să culegi ce nu semeni.
Privilegiile pe care le ai când ai scaun nu se compară cu nimic. Tai și spânzuri, faci ce vrei, dai afară, primești, promiți, nu te ții, cui nu-i convine își ia jucăriile și pleacă, tu rămâi oricum, pe scaun. Nu răspunzi față de nimeni iar conștiința se pierde printre bucatele speciale ale meselor împăraților.
Când ai scaun primești invitații onorabile, întotdeauna stai în față, pozezi ca americanii, zâmbești chiar dacă nu simți, arăți cine ești cum poți mai bine, te simți deosebit.
Pentru scaun faci orice. Îi lași pe alții să se bată pe firimituri. Dacă apare unul mai bun ca tine îl îngropi în nebăgare în seamă. Nu-l promovezi Doamne ferește, nu cumva să observe alții vreo schimbare și să-l vrea pe el mai mult decât pe tine. Scaunul contează.
Ai valoare, scaunul îți dă valoare pentru că prin el ești buricul târgului. Toți ochii sunt îndreptați spre tine, tu ești dumnezeul tău. Scaunul te transformă.
Este ca o perfuzie care te ajută să-ți revi când ai fost obligat să stai câteva clipe pe picioarele vieții tale.
Depinzi de scaun. Încet, încet te controlează. Ai fost mic dar acum ești mare. Ești mare în ochii tăi. Stai pe tron mai abitir ca un rege.
Nu sunt adeptul lui Murphy dar într-una din legile lui spunea că atunci când prietenii noștri ajung la putere nu mai sunt prietenii noștri. E destul de adevărat. Atunci au scaun, funcție, alt nivel.
Ce-i drept, alt nivel pe scara ierarhică a lumii. Pe cea a lui Dumnezeu au căzut. Nu e ușor lucru să ai scaun la cap. Unii au decât funcții.
Mai înainte de a fi director, șef, conducător, președinte, să fim oameni. Nu uitați, Hristos ne-a învățat în primul rând cum să fim oameni."
Alexandru Fintoiu
Mai multe articole aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică