luni, 25 mai 2009

Legiuitor plin de Dragoste


“Credinciosia Ta tine din generatie în generatie; Tu ai întemeiat pământul si el rămâne tare. După legile Tale sta în picioare totul astăzi, caci toate Îti sunt slujitori” (Psalmul 119.90,91).
Forta ce controleaza universul nu este pur fizica. Ea nu poate fi deplin exprimata in conceptele fizicii matematice. Acestea sunt adevarate pana la un punct, dar nu contin intregul adevăr. Asa numitele “legi” ale universului nu sunt pur si simplu rezultatul combinări la întâmplarea unor forte ne-însufletite. Realitatea ultima din spatele universului este o Persoana: Dumnezeu.

Chiar cuvântul lege este lipsit de sens fără un legiuitor - unul care decretează legile si care le pune în vigoare. Legile pe care omul le discerne în univers sunt expresia vizibila a credinciosiei Creatorului invizibil.Aceste legi nu numai ca îsi au originea În Dumnezeu; ele Îl si slujesc pe Dumnezeu. Dumnezeu nu a pus pur si simplu universul în miscare si s-a retras apoi intr-o pozitie de spectator detasat. El are scopuri vesnice care continua sa fie aduse la indeplinire în cursul neîntrerupt al universului. Ce revelatie minunata! Tot ce exista în univers asculta continuu de legile lui Dumnezeu si slujeste scopurilor Sale.În timp ce scria bisericii din Corint, Pavel a dus aceasta revelatie un pas mai departe: “Căci toate lucrurile sunt spre folosul vostru.” (2 Corinteni 4.15). Nu numai ca întregul univers asculta de legile lui Dumnezeu; nu numai ca toate aceste legi slujesc scopurilor lui Dumnezeu; dar - cel mai minunat lucru dintre toate - scopurile aduse astfel la indeplinire au ca obiect poporul lui Dumnezeu. Ele sunt proiectate si puse în actiune pentru a aduce în fiinta binele suprem pentru cei care sunt obiectul iubirii si grijii răscumpărătoare lui Dumnezeu.

Răspunsul credintei:
Eu recunosc faptul ca legile lui Dumnezeu lucrează în întregul univers spre Slava Sa, El este in control in orice situatie, si se gandeste si la binele nostru suprem oferindu-ne viata vesnica in Fiul Sau Isus Christos.

4 comentarii:

  1. Legea Lui e dragostea
    :X

    RăspundețiȘtergere
  2. ooo, Da.
    Ce Har sa ne descopere si noua aceasta Lege a iubirii Lui.
    Ce Har sa ne arate pe cruce legile lui de demonstratie a dragostei.
    Ce Har sa fim cuprinsi si noi in aceasta lege desavarsita.

    Te salut

    RăspundețiȘtergere
  3. dk ziceti k Dumnezeu exista imi puteti spune dc exista ateatea morti pe zi??dc atatea mame isi pierd copiii si raman vesnic indurerate??dc se ucid fratii intre ei pt un petec de pamant??dc fratilor??.....k exista dumnezeu??.....eu unu nu cred sh punct.....nu am nimic cu nimeni dar credeti in ceva pur inexistent ;).....aja k reveniti-va

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce il scoatem pe Dumnezeu vinovat din cauza tuturor pacatelor noastre?
    Vina este la noi - nu la Dansul.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică