marți, 21 aprilie 2009

„SUNT COPLEŞIT!" - Ganduri negative (3)



Suntem in a treia zi de post de gândire negativă. Vreau să îţi dai seama că dezvoltăm împreună un obicei. Ştiai că sunt suficiente doar 40 de zile (şase săptămâni) pentru a stabili o nouă rutină? Noi ne formăm împreună obiceiul de abstinenţă de la gândirea negativă. Ţine-te de el! Nu vei regreta!
Dacă vreodată te-ai simţit copleşit de situaţii, atunci gândul de azi este pentru tine! De multe ori oamenii sunt doborâţi de gânduri de genul: „Asta va ţine la nesfârşit," „Am prea multe de făcut," „Asta e prea de tot pentru mine," „Nu există suficient timp," sau „Nu mai pot suporta!" Aceste gânduri trebuie să plece — astăzi!
Gândeşte-te la următorul lucru: tot ceea ce vezi în lumea asta a fost creat de Dumnezeu în şase zile. Dumnezeu Se ocupă cu înfăptuirea lucrurilor, şi asta în timp record! Te poţi aştepta la ajutor din partea Lui chiar astăzi, fără să mai fii nevoit să-ţi porţi poverile singur.

Mulţi oameni nu înţeleg adevărata însemnătate a cuvintelor lui Isus: „Luaţi jugul Meu asupra voastră" (Matei 11:29). Jugul este un sistem de legătură care este dispus pe gâtul a două animale de povară pentru a le ajuta să are împreună sau să tracteze un car. Astfel, când unul dintre acestea este slăbit sau copleşit, poate să continue lucrul, fiind tras de celălalt. Când suntem împovăraţi (şi nu numai), trebuie SĂ LUĂM JUGUL LUI. El este „ataşat de noi" şi ne va ajuta să purtăm orice povară. Bineînţeles că până la urmă El duce tot greul!
SCHIMBĂ GÂNDUL AZI
1. Aruncă îngrijorările asupra Lui.
El Se va îngriji de tine (1 Petru 5:7). Cum? Fii sincer. Spune-I Lui care e problema. Roagă-L să o poarte pentru tine şi crede că o va face. Nu uita: după ce ai aruncat îngrijorările, nu mai alerga să le strângi din nou. Lasă-L pe Isus să poarte povara în locul tău.
2. Consideră-te ataşat, sau înjugat la acelaşi jug cu El. El te susţine şi te trage înainte atunci când eşti slab sau copleşit de povară.
3. Începe să crezi că poţi să faci faţă oricărei situaţii. Începe să crezi asta astăzi. Împreună cu Domnul, tu poţi înfrunta şi realiza orice lucru. Marcu 9:23 spune: „Toate lucrurile îi sunt cu putinţă celui ce crede."
4. Celebrează victoria în avans, la gândul: Nimic nu e prea greu pentru Dumnezeu (Ieremia 32:17). Dacă nimic nu e prea greu pentru El şi El trăieşte în tine — atunci nimic nu e prea greu pentru tine!

GÂNDEŞTE ŞI ROSTEŞTE

• Astăzi pot înfrunta orice situaţie, pentru că sunt înjugat la acelaşi jug cu Isus. Astăzi arunc toate îngrijorările mele asupra Lui. El Se îngrijeşte de mine şi îmi poartă povara.
• Nimic nu e prea greu pentru Domnul şi, prin urmare, declar că nimic nu e prea greu nici pentru mine azi! El este Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei mele (Evrei 12:2).
GÂNDUL ENERGIZANT PENTRU ZIUA DE AZI
Reuşita mea depinde de modul în care gândesc.
Voi gândi cum trebuie şi voi reuşi!
Articole din arhiva " Ganduri negative"- Post de 40 de zile

3 comentarii:

  1. Acest articol mi-a luminat mintea. Cred ca imi va schimba mentalitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Citeste Biblia! Ea iti arata ca D-zeu vrea sa te intareasca, sa te incurajeze.Crede numai in El si Cuvintul Lui biblic, fa ce scrie acolo si vei gindi bine.
    E adevarat ca potrivnicul lui si cei ce-i slujesc incearca sa te influenteze in rau, facindu-te sa crezi ce vor ei- adica ca ” nu mai ai putere”, “ca esti slab”, s.a.m.d.
    Dar D-zeu zice: ” Fii puternic si curajos”, “nu te lasa doborit”, “nu asulta si nu crede pe cel rau ci tu asculta-ma pe Mine si crede ce-ti zic Eu” sau ,”al Meu esti si nu te parasesc, nici nu te las, orice s-ar intimpla!” D-l sa fie laudat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Slavit fie Domnul cel Bun, Avram.
    Multumesc de recomandare si incurajare Maria.

    Sa nu ne lasam doborati.Amin.
    Si ce facem cand suntem doborati?

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică