miercuri, 25 martie 2009

Ce invatam din esecuri?"Un adevar care trebuie strigat de pe acoperisuri intr-o lume crestina care nu intelege deloc conceptul de har, iar dragostea neconditionata "Domnul ma iubeste asa cum sunt, nu cum ar trebui sa fiu (folosit adesea de Brennan Manning si altii ca el) este un adevar absolut - desi mostenirea noastra ne face sa continuam ,Dar ne iubeste destul de mult ca sa nu ne lase asa cum suntem, ci sa ne transforme continuu. Cred ca avem nevoie de tot mai multe voci care sa vorbeasca despre aceste adevaruri uitate! "Nicu Gramesc


In urma cu doi ani la o conferinta cu pastorii ce a avut loc in Selimbar (SB), Nicu Gramesc din Suceava mi-a recomandat sa citesc cartile lui Brennan Manning. Vreau sa multumesc Domnului pentru acesti lideri spirituali autentici care stiu ce sa ofere, sa daruiasca sufletelor care il cauta pe Dumnezeu.

Am citit "Evanghelia Vagabonzilor" de Brennan Manning. Poate multi dintre voi ati citit-o. O recomand din toata inima.La un moment dat autorul vorbeste de faptul ca este important sa experimentam esecul. Eu m-am regasit in ceea ce spunea el, poate va ajuta si pe voi.
"Majoritatea dintre noi pierdem vremea, amanand lucruri pe care ar trebui sa le facem, pe care ne-ar placea sau pe care am vrea sa le facem, insa ne e teama. Ne e teama de esec. Nu ne place , ne ferim de el, il evitam din cauza dorintei excesive de a fi vazuti bine de catre ceilalti. Asa ca inventam mii de scuze geniale pentru a nu face nimic.(...)
Teama de esec se plateste cu varf si indesat. Orizontul personalitatii se ingusteaza progresiv, pana la dezinteresul fata de orice noua descoperire sau experienta. Pe masura ce imbatranim ne angajam doar in acele activitati pe care le stapanim. Nu exista crestere in Hristos Isus fara o oarecare dificultate si stangacie. Daca vrem sa crestem mereu, trebuie sa ne asumam pe mai departe riscul esecului. (...)
Crestinul capabil de profunzime este persoana care, esuand a invatat sa traiasca acceptandu-si esecul. Lumea asteapta de la retorica noastra ceea ce cauta omul lui Dumnezeu intr-un pastor- cineva destul de curajos pentru a fi diferit, destul de smerit pentru a face greseli, destul de salbatic pentru a fi ars in flacara iubirii, destul de real pentru a le arata celorlalti cat de falsi sunt."
Comanda cartea aici

2 comentarii:

 1. Am citit recent cartea si am gasit in ea un mesaj 99% despre har. Ceea ce e bine pe de o parte, insa mi se pare cam anti-ascetica in principiile pe care in mod indirect le propune; adica tendinta asta de a te multumi cu har si atat, pare ca sta la granita (foarte fina , de altfel) intre a accepta iertarea, si a te delasa.. Si asta intra in contradictie cu mesajul unor oameni ca Tozer sau P.Washer, acela de a te lupta cu firea pamanteasca. Sa pacatuim sa se inmulteasca Harul? Nicidecum.
  Sa ucidem cu duhul faptele firii. Asta e mesajul ascetic, care din pacate, se regaseste din ce in ce mai putin in predici, si aici includ si cartea lui Brennan.
  Trebuie imbinate amandoua, pentru ca doctrina fara dragoste duce la legalism, iar dragostea fara doctrina, duce la liberalism.
  God bless!

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte adevarat Eunice. Mie personal mi-a placut cartea pentru ca m-a apropiat mult de harul si Legamantul facut de Christos cu mine.
  Sa am o inima iubitoare si plina de mila si compasiune fata de toti oamenii.

  da..
  Adevarul fara dragoste - raneste, distruge,zdrobeste. Cum si Dragostea fara adevar , inseala , nu are lumina Lui.

  Avem nevoie si de Doctrina si de Dragoste ca sa nu ajungem in pericolele amintite de tine, ( legalism sau liberalism).

  Domnul ne ajuta sa avem echilibrul emotional, teologic, biblic.

  Mult har si dragoste vietii tale prin binecuvantariile spirituale primite doar prin si "in" Isus Christos.

  Caci orice lucru bun vine doar de la El.
  2 Corinteni 3:5
  pe curand Eunice

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?