joi, 29 ianuarie 2009

Intoxicarea teologilor de azi

Ascultam astăzi o predica a lui Paul Washer, şi pentru că nu depind de el in viaţă, chiar dacă imi este mentor şi ghid spiritual..am descoperit un comentariu străin..in care apărea numele acestui predicator "apus" deja din lumea fizică..dar vocea lui si mesajul lui incă dăinueşte- pentru că Dumnezeu nu doreşte să fim "văduviţi"de anumite promisiuni şi binecuvântări ce le-au avut predecesorii noştrii ,ci EL vrea ca in fiecare generaţie să Îsi coboare Slava şi Gloria printre fii şi fiicele Lui.
Paris Reidhead explică cu mulţi ani inaintea lui Washer cum teologia şi mesajul Evangheliei a inceput să fie diluată şi secularizată pentru nevoile emoţionale, pentru sine, şi pentru dorinţele umane egoiste.
This sermon is life changing .
Si in Regimul Comunist, până la lovitura de stat din '89 in Romania mulţi oameni s-au "pocait" doar ca să scape de iad, de flăcăriile gheenei, de teroarea si frica unui Dumnezeu tiran+dictatorial de gen Mussolini, Hitler sau Stalin. Alţii au dorit să se pocăiască doar pentru a ajunge in rai,având o motivaţie greşită, aceea de a nu-l găsi pe Dumnezeu acolo.

Prin acest scurt mesaj incisiv, dur şi real puteţi intelege cât de mult unii teologi au schimbat esenţa şi adevărata substantă a Evangheliei.Au facut acest lucru pentru ca oamenii să se simtă bine pe pămant şi să fie fericiţi.
Insă nu există fericire acolo unde nu este şi sfinţenia pură a lui Dumnezeu.Nothing is holy if God is not there - spunea G.W. North
Anul trecut mi-am dorit mult si achiziţionat o carte " CĂSĂTORIE SFÂNTĂ" in care intrebarea autorului Garry Thomas era :
"Dacă scopul cu care Dumnezeu a instituit căsătoria a fost mai degrabă de a ne face sfinţi decât de a ne face fericiţi?".
Cu alte cuvinte aceasta este ordinea principială. divină, sănătoasă, inţeleaptă şi corectă prin care Dumnezeu işi ia toată Gloria care I se cuvine şi Cinstea pe care o merită. EL ne vrea mai intâi sfinţiţi si sfinţi şi apoi fericiţi. Iar daca vom fi oameni neprihăniţi, sfinţi, curăţiti si spălaţi prin Sângele Mielului Isus ..vom fi cei mai fericiţi oameni de pe pământ...indiferent de ceea ce se intâmplă in jurul circumstanţelor noastre.( si indiferent de starea altor oameni). Insă acestea vin la "pachet", aceasta este super oferta Cerului şi a Jertfei supreme a lui Isus, sfinţire cu fericire. Nu merge una fără cealaltă, cum au incercat teologii liberali, şi cei umanisti să scoată din ecuaţia vieţii curăţia şi sfinţirea prin Domnul Isus Christos. Căci nimic nu putem noi realiza sau lupta , prin forţele si puterile noastre proprii. Doar dacă depindem de puterea Lui transformatoare putem să ne schimbăm viata. Omul nu poate face nimic prin el insuşi, prin fortele lui proprii.
"Legea umana leaga doar mainile, Legea lui Dumnezeu leaga inima".7 comentarii:

 1. Dumnezeu ne cheama la sfintenie. o viata traita in curatie cu siguranta iti va aduce implinire si fericire .
  mi-a facut mare placere sa citesc cuv.astea

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce mesaj fain si adevarat!
  Multi in ziua de azi vin la crestinism numai pentru atmosfera aia "faina"
  E doar o forma de evlavie si Dumnezeu nu vrea asta El ne vrea caiti de pacatele noastre[exact gandurile de aseara]

  RăspundețiȘtergere
 3. El sa tina in noi dorinta asta de a trai in sfintenie

  RăspundețiȘtergere
 4. "Forma de evlavie"..buna sintagma..dar fara Puterea Transformatoare a lui Dumnezeu. Asa este. Ma bucur ca va este ziditor acest mesaj.
  Sa fim sfinti si ii vom face fericiti pe cei din jurul nostru.
  Sa fim sfinti si vom trai pentru Placerea lui Dumnezeu.
  Sa fim sfinti si vom influenta spurcaciunea si tot ce nu este pus deoparte pentru Dumnezeu in lumea asta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumesc Levi.
  Daca ne vom lasa spalati si curatiti de Dumnezeu ne vom salva in primul rand sufletele noastre , inimile noastre bolnave, mintile noastre perverse si depravate.
  Noi avem nevoie de sfintire ca si prioritate.

  RăspundețiȘtergere
 6. Incercati oameni buni sa intelegeti un lucru, lui Dumnezeu nu-i face nici o placere ca oamenii sa ajunga in situatia de a sustine fiecare anumite pasaje care cea ce le considerati bune le primiti, ganditiva la un lucru mare pacat ca in zilele noastre sa existe tabere, pareri diferite la care va contraziceti voi intre voi, acea sfintenie o vom primi dupa roadele sufletului nostru, aceasta nu este dragoste pura Dumnezeiasca stand fiecare in biserica lui la diferite religii si blasfemind pe aproapele nostru.

  RăspundețiȘtergere
 7. "Voia lui Dumnezeu este sfintirea voastra."Fericirea o avem sau nu in functie de modul in care "urmariti... sfintirea..."
  Fericirea este intodeauna rodul sfinteniei. Matei cap5

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?