luni, 29 decembrie 2008

Cei 4 pilaştri ai inimii unui bărbat




Iov trebuie sa fi recitat rugaciunea aceasta :
" Doamne, ajuta-ma sa-mi amintesc ca astazi nu are sa se intample nimic ce Tu si eu nu putem duce impreuna".
Puterea rabdarii nebiruite.
Esenta lucrurilor?
Nu te da batut, barbate !
Tine-te tare de angajamentele luate !

Ramai la promisiunile facute !
Nu le abandona niciodata, dar niciodata indiferent ce s-ar intampla!

Cand viata de casnicie nu te mai implineste.....ramai acolo !
Cand ai obosit sa mai fii parinte.... nu-ti abandona postul !
Cand munca iti zdrobeste duhul....nu te lasa doborat!
Cand biserica locala e ticsita de josnicie...ramai alaturi de ea!
Cand copiii te dezamagesc ....reabiliteaza-i tu !
Cand sotia ta nu isi mai revine din starea prelungita de irascibilitate.....traieste alaturi de ea, asa cum e!
Cand ora e trecuta, iar sperantele s-au naruit ..innoieste-ti planurile !


Intelege ca esenta rabdarii nebiruite este SACRIFICIUL- jertfirea de sine pentru binele altuia. Pentru a contempla modelul suprem al rabdarii nebiruite, ochii nostri trebuie doar sa se fixeze asupra Domnului nostru Isus Christos.
Cand ar fi putut intoarce spatele crucii, a ramas neclintit pe drumul ce Ii era pus inainte si privind neabatut inainte, Si-a asumat tot ce a insemnat Calvarul. Cand ar fi putut cobori de pe cruce, lepadand suferinta, El a ramas acolo. Cand ar fi putut chema armate de ingeri care sa Il elibereze si ar fi putut cere foc din cer peste dusmanii Sai, El a rabdat. A perseverat si a "stat sub", pana la capat, pana in clipa in care a putut striga " S-a sfarsit! ".

De ce a rezistat pana la capat? Pentru ca prin puterea invierii Sale activa in vietile noastre, tu si eu sa putem deveni barbati dupa asemanarea Lui, asa cum ne-a chemat El sa fim. Noi putem tine piept si putem infrunta viata sau moartea sau atacurile iadului...pentru ca El a fost inainte mergatorul nostru si a biruit prin toate acestea. Si El nu doar ne pilduieste puterea rabdarii nebiruite, EL ne-o asigura atunci cand o cerem. El nu doar ne arata care este modelul Barbatului Autentic, ci Isi sufleca manecile si ne ajuta sa il realizam.-( de a deveni asemanatori in Caracter cu Isus)-( in fapte, vorbe si iubire.)
Iata de ce barbatii adevarati nu dezerteaza. Barbatii adevarati persevereaza, persevereaza, persevereaza. Asemenea lui Iov, asemeni cum a facut Domnul Isus Christos.



Intentiile lui Dumnezeu pentru fiecare barbat- de a deveni asemanator in Caracter, imagine, Chip cu Domnul ISus Christos

2 comentarii:

  1. În cartea "Tender Warrior" (Tandeţea Luptătorului) de Stu Weber vorbeşte foarte frumos despre cei 4 pilaştri ai masculinităţii, citez: "Să ne apropiem acum de aceşti maiestuoşi pilaştri. Sunt înalţi. Aruncă umbre lungi pe întinderea pustie. Probabil că mai multă lumină ne va ajuta să citim inscripţiile." Un bărbat este Rege, Luptător, Mentor şi Prieten.

    Mi-a plăcut secţiunea unde vorbeai despre Domnul Isus. De fiecare dată cînd cineva Îi analizează comportamentul, sînt fascinat, deoarece doresc să învăţ şi să fiu mai mult ca El.

    Fii binecuvîntat, şi multă putere în continuare, Alex!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Andrei.
    Nu avem alt model suprem in viata decat pe Mantuitorul nostru scump, Preaiubitul Isus Christos.
    Mirele, Iubitul, Slujitorul, Protectorul si Domnul inimilor noastre.

    Trebuie sa ne facem vizibila puterea.Puterea Lui pusa la dispozitie in noi.

    "Voi aveti totul deplin in EL" Coloseni 2:10.

    Pentru Satan, tu ca fiu de Dumnezeu reprezinti o imensa amenintare.
    Suntem purtatorii autoritatii lui Christos.Facem parte cu adevarat din adunarea barbatilor cu adevarat primejdiosi.

    Lumea are nevoie de barbati ( si femei) copii nascuti din Dumnezeu care s-au trezit la viata spirituala si il reprezinta pe Dumnezeu oriunde se afla ei.
    Spunea un autor..

    "Toti cei ce marturisesc despre Harul lui Dumnezeu descoperit in Christos ataca direct dominatia lui Satan. Thomas Cosmades

    Iti recomand "Lupta este grea..dar se merita" http://nazireat4him.blogspot.com/2008/12/lupta-este-grea-dar-se-merita.html

    Vad ca ai dorinte frumoase.
    Tot El le va concretiza ( daca il lasi, ii permiti sa te schimbe si daca te asezi sub autoritatea si domnia Dulce a lui Christos) ... si iti va da si ajutor, putere, vointa si infaptuire sa te asemeni tot mai mult cu Salvatorul si Domnul tau Isus

    Un an incununat cu Bunatatea si Blandetea Lui Isus sa ai, Andrei.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică