joi, 30 octombrie 2008

Spune-mi ce te face sa razi ca sa-ti spun cum gandesti.



Spune-mi ce te face sa razi ca sa-ti spun cum gandesti.
Ce fel de glume iti plac?
Ce fel de oameni te amuza?
Ce comportament adopti cand iesi cu gasca?

Nu stiu daca te-ai intrebat vreodata serios cat la suta din rasul tau din fiecare zi a luat nastere in urma unei glume proaste la adresa cuiva, sau ca raspuns sfidator intr-o altercatie. Ce unealta periculoasa poate deveni in mana atator persoane! Rasul exprima o infinitate de trairi si defineste o infinitate de caractere: mandrie, superficialitate, sfidare, rautate, ura, razbunare, dar si bucurie, dragoste, eliberare, prietenie si inteligenta.
Din pacate, cele din urma sunt mai putine decat cele dintai, si mult mai rare.
Mi-am dat seama doar de curand ca acest mic dar puternic gest ma defineste in raport cu Dumnezeu si in raport cu ceilalti. Cand rad de fratele meu inseamna ca il sfidez pe Dumnezeu, cand sunt descurajata si rad a neputinta ii spun Domnului" nu pot avea incredere in Tine astazi". Si acum ma intreb: Cand rad pentru ca Domnul e cu mine? Cand rad multumitor pentru toate darurile si dragostea cu care ma inconjoara ? Cand? Raspunsul sincer e " aproape niciodata". De aici concluzia mea: mai mult ucid cu rasul meu decat zidesc.

Educatia adevarata schimba o viata in toate dimensiunile ei. Cum te schimba educatia ta cand vine vorba de ras? E una sa nu mai razi cu voce tare ( ci doar in gand, satisfacut ca ceilalti n-au idee despre ce crezi tu), si una e sa iti creezi un obicei din a nu mai rade decat la ce este cu adevarat moral si dupa voia lui Dumnezeu. Greu lucru. Pentru mine recunosc ca ar insemna sa imi schimb stilul de viata. Asta ma duce cu gandul la o alta intrebare : cat suntem dispusi sa sacrificam din firea noastra ca sa nu-i mai permitem celui rau sa faca din acest dar al lui Dumnezeu - rasul- o arma subtila a satanei pentru distrugerea noastra si a celorlalti?
Cu totii purtam in spinare o tolba intzesata cu sageti otravite- firea noastra. De remarcat la aceste sageti este ca, de fiecare data cand lovesc pe cineva, ricoseaza si ne strapunge adanc. Otrava lor ne face insensibili la Cuvantul lui Dumnezeu si la nevoile celor ce pe care i-am ranit.

Ce face rasul din mine?
Ce face rasul din tine?

Revista de atitudine crestina.
O poti comanda aici " REVISTA IMPULS"
nr.9 Septembrie -Octombrie




Pentru ca sunt un om ca oricare alt om, Doamne ajuta-ma pe MINE ( nu am treaba cu altii), sa nu ranesc prin rasul meu pe cei din jurul meu.Transforma-mi rasul intr-o binecuvantare. Al tau fiu "special".


6 comentarii:

  1. fiu stiu de ce. dar "special" de ce?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine s-a platit un pret scump si sunt pretios.
    Aici vad valoarea mea nu in mine ci In Dragostea lui Dumnezeu.

    Pretul platit pentru mine ma face sa ma simt si eu special, valoros, pretios in Ochii Celui care conteaza cel mai mult.

    Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pozele ma fac sa rad:)
    ......................
    "Orcine are dreptul la fercire, bucurie sau veselie dar nimeni nu are dreptul sa-si intemeieze buna dispozitie pe batjocorirea, injosirea sau neandreptatirea altuia."
    KEEP UP the good work!
    anamaria

    RăspundețiȘtergere
  4. "Nu numai o durere îţi poate tulbura o fericire, ci şi altă fericire." L.Blaga

    - "oricine are dreptul la fericire, dar nimeni n-are dreptul s-o întemeieze pe nenorocirea altuia, pe batjocorirea sau nedreptăţirea altuia. " remarca F.Dostoievsky.

    Imi place si cum ai pus tu problema.- "sa nu isi intemeieze buna dispozitie pe batjocorirea altora".

    Doamne Ajuta-ne!

    Ferice de omul - care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori".- psalm 1:1.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ganditorul de Blaga...DAR Iubitorul de ISUS ne promite PACEA care intrce orice pricepere peste toate fericirile sau mai ales nefericirile noastre!
    Tarie si onoare ALEXANDRU.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pace tie, anamaria.
    da..
    Isus ne promite pacea.
    Isus ESTE cine spune ca este.
    Isus implineste ceea ce spune.
    Isus ne garanteaza pacea.- El insusi Se va ingriji de copiii Lui.

    ..de sufletele noastre, duhurile si trupurile noastre vor fi sub protectia Pacii Sale.

    Sa alegem sa il iubim pe Christos mai presus de orice, mai presus de propria personalitate, mai presus de alt om, mai presus de fericirile si nefericirile noastre.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică