luni, 2 iunie 2008

Umilinta- Adevarata Maretie- C.J.MahaneyM-a binecuvantat Dumnezeu asa de mult in timp ce citeam aceasta carte a lui Mahaney “Humility, True Greatness”.

Un lucru care mi-a placut in mod deosebit este ca da niste strategii practice de a slabi puterea mandriei si de a cultiva smerenia. Printre multele lui sfaturi am gasit unul care mi-a sarit in ochi. “Meditati asupra maretiei crucii.”

Mahaney spune


“Pentru a omori mandria in mod serios si intentionat… trebuie ca in fiecare zi
sa privesti la crucea minunata pe care a murit Printul Slavei.”


Apoi citeaza cativa mari sfinti atat din trecut cat si din prezent.
Jown Owen a spus:


“Umple-ti sentimentele de crucea lui Hristos… astfel nu va mai fi loc pentru pacat.”


Martin Lloyd Jones a spus: “Cand vad ca sunt un pacatos… ca nimic in afara de Fiul lui Dumnezeu pe cruce ma poate mantui, sunt smerit pana-n tarana… Numai “Crucea” ne poate da acest duh al smereniei”
John Stott a spus: “Cu totii avem pareri semete despre noi insine, mai ales in neprihanirea de sine, asta pana sa mergem la locul numit Calvar. Acolo, la piciorul crucii, ne reducem la adevarata noastra masura.”
Carl Henry a spus: “”Cum poate fi cineva arogant cand sta langa cruce?”
Fie sa venim la cruce zilnic, astfel sa vedem frumusetea dragostei Lui si harului Sau si sa fim topiti. Toata aroganta, mandria si gandurile nemiloase o sa piara in timp ce vedem Mielul fara pata junghiat pentru pacatele noastre.
Va las ceva ultime citate:
“Smerenia este o evaluare onesta asupra noastra, in lumina sfinteniei lui Dumnezeu si a pacatoseniei noastre.”
C. J. Mahaney
“Dumnezeu nu poate indura sa vada slava Lui fiind insusita de faptura nici macar in cea mai mica masura, atat de intolerabila este acesta aroganta sacrilega a celor care prin a se lauda pe sine ascund slava Sa atat cat le sta in putinta.”
Jean Calvin

“Tu si cu mine, nu uram nimic in masura in care Dumnezeu uraste mandria. Ura sa fata de mandrie este pura si ura Sa este sfanta.”
C. J. Mahaney


Stott spune: “Putem sta inaintea crucii doar cu capul plecat si duhul frant.”
Ai fost smerit de cruce astazi?

J. C. Hahne

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?