sâmbătă, 16 februarie 2008

Un adevarat test al dragostei


In Gara Centrala din New York City, locotenentul John Blanchard se uita la ceasul mare. Era sase fara cinci. Inima ii batea nebuneste. Exact la ora sase avea sa o intalneasca pe fata de care credea ca este indragostit, dar pe care nu o intalnise niciodata. Iata ce se intamplase.

In timpul celui de-al doilea razboi Mondial.. John Blanchard parcusese un stagiu de pregatire pentru pilotaj in Florida si in timp ce se afla acolo, intr-o zi, a mers la biblioteca sa consulte o carte. Rasfoind cartea, a observat ca cineva facuse notite pe margini.Citind observatiile patrunzatoare facute cu un frumos scris de mana, si-a zis :”Mi-ar place sa cunosc persoana care a scris notele acestea, oricine ar fi; dupa observatiile pe care le face , pare a fi o persoana atat de buna, de blanda si de inteleapta”.

S-a uitat la una din paginile de inceput ale cartii si a vazut pe ea un nume: Holis Maynell, New York City.A decis sa incerce sa o gaseasca. Cu ajutorul cartii de telefoane a orasului New York, a gasit adresa ei si i-a scris o scrisoare.

A doua zi dupe ce i-a scris, a fost imbarcat pentru a merge pe front. Surprinzator,Hollis i-a raspuns la scrisoare. Curand cei doi au inceput un schimb regulat de scrisori, care aveau sa se intinda pe toata perioada razboiului. ” Scrisorile ei erau asemanatoare notitelor pe care le facuse pe marginile acelei carti” avea sa-si aminteasca John mai tarziu. Prin ceea ce-mi scria, Holis ma mangaia si ma ajuta nespus de mult”.
Intr-una din scrisori, John ii marturisea ca fusese ingrozit de moarte cand intr-o noapte au zburat pe deasupra Germaniei.Hollis l-a incurajat, raspunzandu-i : „ Toti barbatii curajosi au momente in care le e frica. Data viitoare cand iti va fi frica, spune urmatoarele cuvinte, "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci TU esti cu mine”. Pe masura ce schimbau scrisori, simtea seama ca incepuse sa se indragosteasca de Hollis. Intr-o zi i-a scris, „Te rog sa-mi trimiti o fotografie de- a ta”dar ea i-a raspuns, „Nu , nu-ti trimit. Relatiile nu se zidesc pe felul cum arata oamenii.”

El insa se simtea tot mai atras de ea si dorea sa o cunoasca personal.In cele din urma a sosit si ziua cand urma sa revina in tara intr-o permisie. I-a scris lui Holiis ca se va intoarce acasa si ca ar dori sa ia pranzul cu ea. Au convenit sa se intalneasca in Gara Centrala din New York, la ora sase dupa-amiaza, langa ceasul cel mare.„MA vei recunoaste dupa trandafirul rosu pe care-l voi purta” i-a scris ea.

In cele din urma , a sosit si marea zi . John astepta emotionat sa o cunoasca in sfarsit pe fata pe care credea ca o iubea. Iata cum relateaza John prima lui intalnire cu Hollis Maynell: O tanara venea spre mine, avea o fatza placuta, cu o linie ushor alungita. Parul blond ii cadea in bucle peste urechile delicate. Ochii ii erau albastrii ca cerul de mai. Buzele si barbia ei exprimau o fermitate blanda, si in costumul verde pal, arata ca primavara care s-ar fi trezit la viata.Emotionat, am facut cativa pasi inspre ea,uitand cu desavarsire ca domnishoara pe care trebuia sa o asteptam trebuia sa poarte un trandafir rosu, ceea ce tanara care-mi furase privirea nu avea.

Vazand ca ii stateam oarecum in cale, domnishoara s-a oprit pretz de cateva clipe .Un zambet ushor, provocator, ii aparu pe buze. „Imi dai voie, soldat?” intreba ea timitd. Am mai facut un pas spre ea. Si atunci am vazut-o ......pe Hollis Maynell cu trandafirul rosu prins la rever, exact in spatele fetei in verde. Inima parca mi s-a oprit in loc. Doamna cu trandafirul rosu era o femeie plinutza, trecuta bine de patruzeci de ani. Parul in buna parte carunt ii era strans sub o palarie cam uzata. Gleznele-i destul de groase erau varate :D, in niste pantofi cu tocuri oase. Fata in costum verde se departa repede. Trebuia sa aleg. Sa o urmez pe frumoasa care tocmai imi vorbise, sau sa raman si sa o cunosc pe femeia aceea deloc atractiva care stiam acum ca era Hollys Maynell?

Am decis fara sa ezit.M-am intors spre femeie si i-am zambit. Incepand insa sa ii vorbesc, ma simteam sufocat de o dezamagire amara. „Trebuie sa fiti domnishoara Maynell” am zis, intinzandu-i mana. „Sunt foarte bucuros ca ati acceptat sa ne intalnim. Va invit sa luam pranzul impreuna.”

Pe fatza femeiii aparu atunci un zambet larg. „Nu STIU ce vrei sa spui, tinere” raspunse ea, „dar cred ca ai vazut-o pe domnishoara aceea in costum verde, care tocmai a trecut , nu? Am intalnit-o in tren. Ea m-a rugat sa port trandafirul asta la rever. Mi-a spus ca daca ma vei invita sa luam pranzul impreuna ,sa-ti spun ca te asteapta la restaurantul acela mare de peste drum.
Spunea ca e un fel de test”.

Uimitoarea poveste a celor doi (John Blanchard si Hollis Maynell) este exemplul extraordinar al unei tinere care a fost dispusa sa astepte un barbat integru- ca si al unui barbat care a fost rasplatit pentru ca nu si-a urmat dorintele carnale ci a raspuns potrivit caracterului Lui Hristos.
din " Cand Dumnezeu iti scrie povestea de dragoste" Aici poti vedea cartea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?