marți, 12 februarie 2008

De ce este important sa asculti Vocea lui Dumnezeu azi?

Timpul meu de partasie cu Dumnezeu ma pregateste
pentru ceea ce vrea Dumnezeu sa faca in viata mea in timpul zilei.

Unora Dumnezeu le-a vorbit Dumnezeu personal, prin Cuvantul sau. Omul regenerat spiritual are o inima deschisa si primeste cu blandete si seriozitate Cuvantul din partea Lui Dumnezeu, are o inima receptiva si sensibila la Soapta Duhului Sfant, aude Glasul Pastorului ISus, si discerne bine Vocea Tatalui din ceruri.

Altii au spus ca au in minte multe voci....multe glasuri si cuvinte..si nu mai stiu de unde provin ele. Iar altii contesta si neaga autoritatea si puterea Cuvantului viu si real al lui Dumnezeu .

Va raspund la sondaj printr-un gand minunat ..

"Asadar aceasta este tocmai seriozitatea existentei tale si anume ca esti asezat intr-o lume unde, o voce care te cheama pe drumul cel drept vorbeste foarte incet in timp ce mii de voci puternice din tine si din exteriorul tau , vorbesc contrariul "
Søren Kierkegaard
La un seminar national pentru tinerii lucratori crestini s-a facut un sondaj pornind de la intrebarea: DE CE LUCRU VA VETI SIMTI cel mai rusinati cand veti ajunge in ceruri si veti dori sa fie schimbat ? " Raspunsul coplesitor a fost: "Viata devotionala personala"Jerry Vines,pastor al First Baptist Church din Jacksonville, Florida- a spus despre viata devotionala personala: " CEL mai important moment al zilei este dimineata devreme- timpul meu de devotiune. Il las pe Dumnezeu sa imi vorbeasca din Biblie si eu ii vorbesc prin rugaciune.

Acest lucru ma mentine revigorat si aproape de Domnul. Sunt cele mai dulci si pretioase momente din viata mea."Charles Stanley, pastor Atlanta, afirma: " Cea mai importanta activitate din viata oricarui crestin este timpul de devotiune personala- citirea, meditarea la Cuvantul lui Dumnezeu si rugaciunea. Viata ta devotionala determina eficienta a tot ce esti si ce faci". Tot el a spus" Cel mai important lucru din viata mea este relatia intima, personala cu ISUS Christos. Timpul devotional personal este timpul cand ma concentrez asupra lui Dumnezeu si acest timp hraneste relatia mea cu Domnul"." Timpul meu de partasie cu Dumnezeu ma pregateste pentru ceea ce VREA DUMNEEU sa faca in viata mea in timpul zilei"- Timpul de partasie cu Dumnezeu nu are drept scop o gandire devotionala ci o relatie mai profunda cu TATAL CERESC" Henry Blackaby - autor al cartii Experiencing GOD.Acesta este barometrul vietii de crestin. Relatia ta personala cu Dumnezeu.Viata devotionala personala este mai mult decat un concept frumos. Indiferent CINE AI FI- crestin nou convertit, "cu vechime" pastor sau lider de tineret, laic,- ai prea putine sanse sa traiesti o viata de biruinta daca nu iti rezervi un timp regulat in care sa cultivi o relatie semnificativa cu Dumnezeu prin viata ta devotionala. Scopul Vietii devotionale este sa-L cunosti pe TATAL tau ceresc, sa te bucuri de prezenta, pacea, bucuria, intelepciunea, puterea, iertarea, calauzirea Lui si altele. Aceasta practica te va ajuta sa ii mereu constient de prezenta lui Dumnezeu.

Jerry Bridges, membru al organizatiei " NAVIGATORII"- spune " cea mai mare greseala pe care o facem in viata de credinta este ca Ii furam lui Dumnezeu timpul pe care ar vrea sa il petreaca cu noi". am descoperit ca am nevoie in fiecare zi de timp in care sa ma hranesc din Cuvantul lui Dumnezeu cu pasaje biblice pe care sa nu le folosesc in pasaje biblice sau in lectii. Aceasta imi permite sa aud ce-mi spune Dumnezeu despre mine. NU este un timp in care sa ma gandesc la ce cred ca au altii nevoie sa auda, ci este timpul in care ascult cum Duhul imi spune mie ce am eu nevoie sa aud. este un timp de partasie intima cu Dumnezeu, un timp dedicat inchinarii si adorarii lui Dumnezeu".
DRAGOSTEA POATE FI CULTIVATA ADECVAT DOAR CAND PETRECI TIMP SINGUR CU CEL PE CARE- L IUBESTI .( Hudson Taylor) si el a respectat acest principiu pana la sfarsit.Charles Spurgeon - scriind despre viata devotionala personala afirma: " AR trebui sa ne facem o regula din a nu privi niciodata fatza vreunui om inainte sa fi privit mai intai fatza lui Dumnezeu. Cine se grabeste sa sara din pat si sa-si vada de treburi fara sa petreaca mai intai un timp cu Dumnezeu este la fel de nebun ca omul care pleaca fara sa se spele sau sa se imbrace si la fel de lipsit de intelepciune ca omul care se avanta in lupta fara arme sau armura".

Joseph Caroll - scrie despre viata devotionala a lui A. W. Tozer: " Am Avut privilegiul sa-i ascult pe majoritatea barbatilor care azi sunt considerati cei mai mari predicatori din lume. Unul din acestia,care acum este la DOMNUL:), este A.W.Tozer. El a slujit multi ani in orasul Chicago. A fost diferit de altii pentru ca a vorbit cu o vigoare,pasiune si o putere de patrundere extrem de rare".Cand un cunoscut de-al meu care fusese chemat in lucrare la Chicago a ajuns in oras, A.W.Tozer l-a sunat si i-a spus" Orasul acesta este o vizuina a Diavolului. Este un loc in care este extrem de greu sa vestesti Cuvantul lui Dumnezeu si vei intampina multa opozitie din partea dusmanului. Daca vei dori vreodata sa te rogi impreuna cu mine, ma gasesti pe malul lacului in fiecare dimineata la ora cinci si jumatate. Vino pe malul lacului si ne vom putea ruga impreuna".Nedorind sa-l deranjeze pe marele barbat- in momentele in care acesta cauta fata lui Dumnezeu, cunostinta mea nu i-a acceptat imediat oferta. "Dar intr-o buna zi s-a simtit atat de tulburat, incat s-a dus pe malul lacului foarte devreme, in jurul orei sase, si l-a gasit pe slujitorul lui Dumnezeu prosternat pe nisip, inchinandu-se lui Dumnezeu." Nu mai e nevoie sa iti spun ca nu l-a deranjat.

A.W.Tozer- I se inchina lui Dumnezeu ZILNIC!. A fost unul dintre putinii care au predicat si invatat cu perseverenta despre necesitatea unei vieti devotionale personale, transmitand fara urma de echivoc ideea ca INCHINAREA PERSONALA ESTE GIUVAIERUL care lipseste intre crestini!.
John Maxwell- afirma despre viata lui devotionala personala: "As putea spune ca 90% din cresterea mea ca lider spiritual este rodul timpului meu de partasie cu Dumnezeu. In acele momente Dumnezeu imi da har ! ma mangaie, imi da idei, intelepciune si imi descopera Voia SA. Mai mult decat atat, timpul de rugaciune este timpul in care pot sa Il cunosc pe Dumnezeu mai bine si sa ma bucur de partasie intima cu TATAL".

Dupa un serviciu religios la care am predicat in Hagerstown, Maryland, am ascultat impreuna cu sotia mea un program de interviuri, la un post de radio crestin afiliat retelei radiofonice Moody. Era intervievat fiul unuia dintre cei mai de vaza predicatori din America.Tatal lui predicase an de an, in cele mai mari biserici din tara noastra. Tragic insa, acest predicator talentat si vestit a ales o viata de pacat in ascuns de tainuit, care i-a provocat pana la urma declinul si moartea.In cadrul acestui interviu- fiul predicatorului a fost intrebat: " Ai putea spune cand a inceput declinul spiritual al tatalui tau"? - Raspunsul lui a fost : "Tata a inceput sa decada din punct .d.v.d:) spiritual cand a incetat sa mai citeasca BIBLIA! in mod devotional" . ascultand acest mesaj radiofuzat si auzind despre esecul tragic al acestui om al lui Dumnezeu, nu am mai putut scapa de acest gand:
" OARE CATI CRESTINI NICI MACAR NU AU INCEPUT SA CITEASCA BIBLIA IN MOD DEVOTIONAL"?
Cand oamenii nu au o viata devotionala personala cu ISUS consecventa, ei incep sa se autodistruga. Exista o singura cale prin care oricare din noi poate creste si poate fi sustinut in umblarea cu Domnul, si aceasta este partasia intima zilnica cu Domnul nostru ISUS, Cuvantul sau si rugaciunea...apoi in comunitatea crestina in care locuiesti.Domnul sa ne ajute pe toti ..sa ii vedem Fatza lui prima data...apoi pe oameni!.

Doamne nu lasa in viata mea o zi in care sa uit de Tine , o zi in care sa nu mai fiu sensibil la indemnurile fratilor mei si a Invataturii Bibliei, sa nu uit nici de frumusetea si gloria Regelui meu ISUS, sa uit de nevoia mea de El de a fi invatat si sa ascult Vocea Din Cuvantul tau. Apoi ajuta ma ca dupa ce ma zidesti pe mine sa pot zidi pe altiiiiiii prin puterea ta sfanta ....pentru Imparatoa ta dinamica ce avanseaza sa vina cat de curand si pentru Slava TA .

In HiS service

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?