sâmbătă, 1 decembrie 2007

calatoresc pe valurile vietii....



1. URMEAZA LIDERUL

Experienta este
un profesor dur:
Intai
da testul,
apoi preda
lectia









Recunosc ca oile nu sunt cele mai inteligente creaturi de pe pamant, dar uneori ma intreb, ce se poate spune despre noi oamenii. Cand pastorii vor sa-si duca turma de pe o pasune pe alta, daca este vreun obstacol pe drum, lasa o capra sa deschida drumul si aceasta va sari peste obstacol. OILE o vor urma in mod constiincios. Si mai interesant este ca daca dau la o parte obstacolul, oile vor continua sa sara ca si cum aceasta ar fi inca acolo.

Intr-o oarecare masura, oamenii sunt la fel. La Kuala Lumpur, in Malaezia, s-a organizat un cros pe o distanta de 11 km. Dupa doua ore de la inceperea cursei la locul de sosire nu se vedea niciun alergator; asa ca organizatorii s-au gandit ca poate s-a intamplat ceva. S-au urcat in automobile si au pornit in cautarea alergatorilor; i-au descoperit la cel putin 10 km distanta, alergand intr-o directie gresita. DE fapt unii dintre ei parcursera deja peste 16 km. A. J.Rogers, unul dintre organizatorii cursei, a declarat ca aparent incurcatura s-a produs cand alergatorul aflat in frunte a luat-o intr-o directie gresita la al cincilea punct de control, iar restul alergatorilor l-a urmat.

JOHN Maxwell din San Diego- California- spune ca pe parcursul vietii sale un om obisnuit influenteaza direct sau indirect zece mii de oameni. Cei aflati in pozitii de conducere influenteaza cu mult mai multi. Iata motivul pentru care conducerea presupune o imensa responsabilitate- aceeea de a te asigura ca te indrepti in directia potrivita, ca hotararile pe care le iei sunt bazate pe Cuvantul lui Dumnezeu si ca ai ales drumul Sau. Cand iei o decizie aceasta va influenta - direct sau indirect ..nenumarate de alte persoane. Deciziile potrivite luate de persoanele potrivite pot avea o influenta pozitiva asupra oamenilor asa ..ca luati decizii bune.

N-o vei lua niciodata inaintea oamenilor altora atata vreme cat incerci sa fi chit cu ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică