duminică, 25 noiembrie 2007

pursuing Intimacy with my King 2
"Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre,
Căci El Însuşi îngrijeşte de voi". 1Petru 5:7.
Bine dar ce este Viata devotionala personala?


Nici eu nu stiu de multe ori ...mi se intampla ..sa citesc intr-o zi doar versetul biblic de pe calendarul din hol, altadata imi impun o disciplina sa ma trezesc devreme....si sa ma rog..sa citesc Cuvantul sau. Dar ce realizez este ca nu pot .respira..trai ..umbla..vorbi ..fara a sti ca sunt placut Lui si sunt la indemana Voii sale.

ISUS Christos m-a invatat multe in timpul de partasie cu El.

Scopul vietii devotionale personale este sa ne intalnim cu Dumnezeu! * suna frumos...but those are not empty words! DUMNEZEU chiar ne vorbeste prin cuvant. ( Spunea Graham Billy ...DUMNEZEU nu este mort ! am stat de vorba cu El de dimineata) cata putere sa afirmi asa ceva cand il cunosti pe Dumnezeu la modul viu si real..la modul in care se implica in fiecare eveniment din viata ta..in fiecare particica este Si Dansul prezent cu Mesajul sau ..iubire..dragoste sau dojana..mustrare ca fim indreptati ..si sfinti pentru Intalnirea noastra ca Mireasa Cu MIRELE ISUS.

Este un timp sa ne intalnim cu Dumnezeu, sa avem experiente cu Dumnezeu...sa ne inchinam lui Dumnezeu si sa avem partasie cu El. Este Un timp de partasie personala cu El. Este timpul in care Dumnezeu imi vorbeste despre SINE, despre voia si Lucrarea Sa in viata mea. Este timpul in care imi predau viata, familia si preocuparile lui Dumnezeu, in fiecare zi.
Din cauza presiunilor de la serviciu,din familie, din lucrare etc, intalnirile personale cu Dumnezeu sunt deseori neglijate.

Viata devotioanala iti da posibilitatea sa te intalnesti zilnic cu Dumnezeu ca sa sarbatoresti cine este El si cine esti tu in Christos, sa ai o relatie cu Dumnezeu si sa te unesti cu El in Cuvantul sau si in rugaciune, sa asculti sfaturile si calauzirea Lui, sa-ti amintesti toate lucrarile lui Dumnezeu din viata ta, sa-I dedici Domnului viata ta, familia ta, biserica ta, grijile tale si ziua ta, si sa te imbraci cu toata armatura lui DUMNEZEU.
Este timpul care ne hraneste relatia persoanala vie cu Domnul nostru ISUS Christos. Baza vietii devotionale este timpul pus deoparte pentru Dumnezeu si petrecut impreuna cu El. Este timpul dedicat unei PERSOANE, aceasta persoana fiind Domnul ISUS Christos.

Joseph Parker spunea" - In fiecare dimineata sufletul ar trebui sa intre intr-un contact constient cu Dumnezeu, fie si doar pentru cateva clipe, momente,("minute!")aceasta simpla atingere va revigora si va inveseli viata si va produce cea mai pura sensibilitate a naturii morale".

" Scopul vietii devotionale este sa citim Cuvantul lui Dumnezeu, sa-I ascultam Glasul si sa ne punem viata sub grija si controlul Lui" Cel mai bun exemplu pentru a ilustra scopul vietii personale este cel al unui baietel care a intrat in biroul tatalui sau. Cand tatal l-a intrebat ce doreste, baietelul i-a raspuns: " Ohh!nimic; vroiam doar sa fiu cu tine".

Ron si Patricia Owens au scris o cantare despre timpul de partasie - defineste semnificatia vietii devotionale personale:

CLIPE DE LINISTE
ron & patricia

Clipe de liniste, clipe de liniste cand stau la picioarele lui ISUS,
Momente speciale, sfintite, cand cerul si pamantul se unesc.
Pentru ziua ce-mi sta inainte ma pregatesc,
din Painea VIETII ma hranesc.
Sufletul mi-e impacat, inima mi-e innoita in clipele de liniste.

Clipe de liniste, clipe de liniste, aud glasul Duhului
In partasie cu Domnul meu binecuvantat, in prezenta Lui.
Ii privesc chipul neasemuit, Il laud pentru haru-I nemarginit,
Infrunt ziua,pornesc cu El, din clipele de liniste.


Exemple scripturistice:)
a) Avraam- este prima persoana din Scriptura care a facut dovada unei astfel de vieti.
Geneza 19:27 - afirma" S-a sculat dis-de-dimineata si s-a dus la locul unde statuse inaintea Domnului". Geneza 22:3 " Avraam- s-a sculat dis-de-dimineata...si a pornit spre locul pe care i-l spusese Dumnezeu". Aceste versete subliniaza simtzul responsabilitatii personale, privilegiul, prioritatea, supunerea si inchinarea intima a credinciosului inaintea lui Dumnezeu. Avraam se intalnea cu Dumnezeu dimineata devreme. Se intalnea cu Domnul intr-un loc anume. El se intalnea cu Domnul.

b) In geneza 28:18-22, iacov este un alt exemplu -. " Si Iacov s-a sculat dis-de-dimineata, a luat piatra pe care o pusese capatai, a pus-o ca stalp de aducere aminte si a turnat untdelemn pe varful ei. A dat locului acestuia numele BETEL- dar mai inainte cetatea se chema Luz. Iacov a facut o juruinta si a zis : " DACA va fi Dumnezeu cu mine si ma va pazi in timpul calatoriei pe care o fac, daca-mi va da paine sa mananc si haine sa ma imbrac si daca ma voi intoarce in pace in casa tatalui meu, atunci Domnul va fi DUMNEZEUL MEU; piatra aceasta pe care am pus-o ca stalp de aducere aminte va fi casa lui Dumnezeu si Iti voi da a zecea parte din tot ce-mi vei da".

Dedicarea lui Iacov fata de Dumnezeu este caracteristica distincta a vietii lui devotionale. A fost un timp de predare si dedicare inaintea lui Dumnezeu., si la fel ca Avraam se intalnea dis-de-dimineata.

c) Moise ne ofera un alt exemplu.
In Exod 34:2 Scriptura spune: " Fii gata dis-de-dimineata si suie-te pe muntele Sinai, sa stai acolo inaintea Mea, pe varful muntelui". Viata lui moise a fost marcata de alegerea lui personala de a se inchina Domnului si de faptul ca a cautat calauzirea! Domnului pentru viata lui si pentru viata poporului lui Dumnezeu. Exod 34 vorbeste despre viata devotionala a lui Moise. Observati elementele care au caracterizat timpul petrecut de el cu Domnul.


1. Pregatirea lui: " Fii gata dis-de-dimineata"- vs 2
2. S-a prezentat inaintea lui Domnului: " Sa stai acolo inantea Mea"- v 2.
3.Intalnirea lui cu Dumnezeu a fost personala si intima : " Nimeni sa nu se suie cu tine" -v 3
4. A experimentat prezenta lui Dumnezeu: " Domnul S-a pogorat intr-un nor, a stat acolo langa el"- v 5
5. S-a inchinat Domnului : " Indata Moise s-a plecat pana la pamant si s-a inchinat" - v.8
6. A mijlocit pentru poporul sau : "Doamne .. TE rog sa mergi in mijlocul nostru, Doamne poporul acesta este intr-adevar un popor incapatanat, dar iarta-ne faradelegile si pacatele noastre si ia-ne in stapanirea Ta! v 9.
7. Dumnezeu i-a dat instructiuni si porunci pentru el si poporul lui. vs 10-28
8.El a fost transformat prin aceasta intalnire cu Dumnezeu : " Copiii Lui Israel s-au uitat la Moise si iata ca pielea fetei lui stralucrea" v 30
9. Le-a comunicat si celorlalti ceea ce Domnul ii comunicase lui : " Moise i-a chemat; Aaron si toti fruntatii adunarii s-au intors la el si el le-a vorbit. Dupa aceea toti copiii lui Israel s-au apropiat si el le-a dat toate poruncile pe care le primise de la Domnul pe Muntele Sinai"- v 32,32.
10. El a consemnat - a scris intr-un jurnal - activitatea lui Dumnezeu in viata lui : "Scrie-ti cuvintele acestea, caci pe temeiul acestor cuvinte inchei legamant cu tine si cu Israel" vs 27.


Viata devotionala a lui DAVID este descrisa in psalmul 5:3:
" Doamne, auzi-mi glasul dimineata! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept". Viata devotionala a lui David a fost caracterizata de partasia cu Dumnezeu prin cereri adresate lui Dumnezeu si prin asteptarea raspunsului din partea Domnului . 2 samuel 7:18-29 consemneaza unul din momentele devotionale ale lui David.

1. A stat inaintea lui Dumnezeu ca sa afle si sa inteleaga ce trebuie sa faca (v 18)
2.Si-a amintit binecuvantarile lui Dumnezeu din trecut ( v 21)
3. a meditat la natura lui Dumnezeu ( v 22.24)
4. Si-a adus aminte de promisiunile lui Dumnezeu ( vs 25-28).
5. Si-a adus cererea inaintea lui Dumnezeu ( v 29).

Profetul ISAIA
Descrie in urmatoarele cuvinte : " Domnul Dumnezeu mi-a dat o limba iscusita, ca sa stiu sa inviorez cu vorba pe cel doborat de intristare. EL imi trezeste , in fiecare dimineata, EL imi trezeste urechea, sa ascult cum asculta niste ucenici. Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea si nu M-am impotrivit, Nici nu M-am tras inapoi " ( ISAIA 50:4,5). * ascultare de glasul lui Dumnezeu- partasie cu Dumnezeu si supunere fata de Dumnezeu in fiecare zi.
Profetul Daniel
A fost prim-ministrul unui mare imperiu. A fost cu siguranta mai mult ocupat decat mine sau decat voi. Daca cineva ar fi putut spune:" nu am timp sa ma intalnesc zilnic cu Dumnezeu." DANIEL ar fi fost acela. Cu toate acestea el , s-a intalnit cu Dumnezeu de trei ori pe zi. Daniel 6:10- spune" de trei ori pe zi ingenunchea, se ruga si -L lauda pe Domnul Dumnezeul lui. " ( convingere ,dedicare si partasie cu Dumnezeu).

Ezechiel - ( 12:8) " Dimineata...Cuvantul Domnului mi-a vorbit" BAza Lui era in principal ascultarea zilnica de Glasul lui Dumnezeu.


apoi ......:)


***** DOMNUL NOSTRU nu a lipsit niciodata de la TIMPUL SAU DE PARTASIE
CU DUMNEZEU TATAL

Viata devotionala a DOmnului ISUS CHristos este descrisa astfel in marcu 1:35
" A doua zi dimineata, pe cand era inca intuneric de tot ( si vreau sa cititi si ce facea cu o seara inainte - ISUS era un om ocupat!!! si lucra pana tarziu dar Dimineata avea timp cu DUMNEZEU) ISUS S-a ridicat, a iesit si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo".


Dumnezeu nu face nimik..decat ca raspuns la rugaciune.
SA ne rugam sa ne dea un duh de rugaciune. si sa foloseasca exemple si din zilele noastre..din bisericile noastre si chiar pe noi insine.

In His Service,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?