miercuri, 17 martie 2010

Ajutorul omului = inutil


Acum o luna am parcurs si citit in sala de lectura a bibliotecii Astra Sibiu o carte buna de inteles si digerat, "Eul detestabil" de Octavian Paler si am fost surprins de o realitate cruda.

"Azi nimeni nu vrea sa mai auda pe nimeni,NIMENI nu e dispus sa inteleaga pe nimeni, nimeni nu mai vrea sa fie trezit la realitate, ca fiecare este gata sa-i spuna celuilalt, daca vrei sa tipi (sa-ti spui durerea) du-te in mijlocul unui pustiu, sau interneaza-te intr-o clinica , nu trebuie sa deranjezi lumea cu durerea ta” Octavian Paler

Trist dar este adevarat pentru societate dar nu si adevarat pentru Trupul lui Isus Christos, Biserica Vie in care lucreaza Duhul Sfant.

Si este simplu rationamentul lui Octavian Paler din moment ce oamenii nu mai doresc, nu mai sunt preocupati si nu mai au timp sa asculte, Glasul, Soapta si Vocea lui Dumnezeu din Scriptura...prin aceasta racire oamenii nu vor mai avea timp nici sa il asculte pe semenul lor.

Asculti Glasul lui Dumnezeu?

Inseamna ca vei fi sensibil si la glasurile si nevoile semenilor tai.

Un om poate predica teologie si sustine prelegeri crestine 3 ore fara oprire, dar daca nu are Dragoste pentru Dumnezeu si oameni, este doar un chimval zanganitor, insensibil la nevoile oamenilor, de nici un folos pentru Imparatia lui Dumnezeu.

5 comentarii:

  1. Dar cand ceilalti te desconsidera tocmai pentru ca stiu ca tu intotdeauna vei fi 'acolo' pentru ei orice ar fi, cum sa alungi amaraciunea? Ma doare sa vad ca la nevoile mele nu e nimeni sensibil... Totusi ma bucur de modul in care Il simt pe Domnul langa mine in momentele alea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevarat....si foarte trist!

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim,
    Am avut si am si eu aceeasi intrebare ca si tine, se pare ca asta e soarta celor care vor sa Il urmeze pe Isus in detaliu. Imagineaza-ti cata amaraciune e in sufletul Lui cand absolut toti cei fata de care El a murit, macar odata i-au intors spatele si s-au comportat ca si cum li s-ar cuveni totul. E o cruce greu de dus, si eu am incercat in fel si chip sa scap de durerile acestei cruci, dar se pare ca nu exista iesire, sau cel putin eu nu am gasit-o pana acum, a-l urma pe Isus probabil trebuie sa implice si asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ne pasa de nimeni, pentru ca eu = egoism.
    Teologia nu ne mantuieste si nici dragostea. Roadele doar arata de partea cui suntem si dragostea are un singur izvor si un singur tel: Hristos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim,
    mi-a atras atentia intrebarea ta. Si eu m-am regasit in ea. Mi-a placut ce a spus si roseinthedesert. Eu am ajuns la concluzia ca trebuie sa te uiti doar la Isus si sa faci totul ca intre tine si El. Este o lucrare incredintata in care trebuie sa fim credinciosi, sa punem tot sufletul si pasiunea, dar in lucrare ca pentru el, nu in oameni. Si nici efectele lucrarii sa nu ne afecteze. -Noi sa luam initiativa in puterea Duhului Sfant si rezultatele sa le lasam in mana lui Dumnezeu-. Cum spunea un slogan "Alege Viata". Am mai observat ceva, cand te rogi mai mult, si devii mai plin de El, rezultatele apar aproape irezistibil, in ciuda situatiei aprige. Incepe sa prooroceasca chiar si "Saul". :)
    cu bine

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică