joi, 24 septembrie 2009

Cum ar trebui predicat unei biserici apostate ?


Am sa postez un comentariu pertinent.

Dragilor,

Spuneti-mi va rog, cum ar trebui predicat unei biserici apostate (sau in care apostazia este norma)?

Poti vorbi acolo de sanctificare? NU!

De fapt, mesajele lui Paul Washer aduse in discutie, directioneaza catre POCAINTA! Intr-adevar, este o situatie anormala sa ai mesaj de evanghelizare catre biserica. De aceea, foarte multi confunda aceste mesaje cu unele de zidire si nu sunt! Sunt mesaje de intoarcere la Dumnezeu adresate crestinilor (doar cu numele) dintre evanghelici.

Vedeti ce fatarnici am ajuns? Daca predici evanghelia celor din biserica ortodoxa (”sarmanii aceia care se cred crestini de 2000 de ani”) e PERFECT! Daca o predici insa tinerilor din bisericile evanghelice, (tineri care – vorba lui Paul Washer – “arata ca lumea, miros ca lumea, nici o diferenta intre ei si lume”) atunci, spun multi pe forumuri, e o mare greseala, “se confunda justificare cu sanctificare!”

Oameni buni! Nu cumva la fel au fost dispretuiti si Domnul Isus si proorocii care scoteau la iveala idolatria si pacatul din viata poporului lui Dumnezeu? Era mesajul lor bine primit? NU! Chiar ma miram cum de prind asa bine mesajele fr. Paul Washer cand spune pacatului pe nume, cu durere si suferinta in inima (cine neaga acestea?)

Domnul sa aiba mila de noi!

HAR si discernamant!

Daniel


2 comentarii:

  1. Sa ne smerim sub mana tare a Lui, sa recunoastem inutilitatea bunatatii faptelor noastre pentru mantuire si sa-i acordam tot creditul lui Dumnezeu in a ne schimba. Iar pe toate astea le precede pocainta. Glorie Domnului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i asa ca Domnul Isus cand si-a inceput lucrarea a propovaduit: "Pocaiti-va si credeti in Evanghelie". Le vorbea poporului Israel care il aveau ca tata pe Avraam, asa spun si astazi... noi suntem din familii de crestini, in fiecare duminica la biserica, nu lipsim nici de la repetitii. Fara pocainta nu se poate sa primesti harul. Atata timp cat pocainta face parte din adevarul Biblic nu am nimic impotriva sa fie predicata in orice Biserica. Slava Domnului pentru acest articol.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică