joi, 13 noiembrie 2008

Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face




"Daca veti cere ceva in Numele Meu, voi face" (Ioan 14:14)

Ce mult cuprinde aceasta fagaduinta! Si orice lucru, oricare ar fi! Fie mic, fie mare, toate nevoile mele sunt cuprinse in aceasta fagaduinta. Mergi dar, suflete al Lui, liber si cu indrazneala la tronul harului si deschide-ti gura larg, caci ea va fi umpluta.
Ce fagaduinta inteleapta! Noi trebuie sa cerem totdeauna in Numele lui Isus. Daca acest lucru ne da noua indrazneala, Lui Ii aduce cinste. Este un ajutor pe care EL ni-l da necurmat. Sunt unele imprejurari cand orice ajutor ni se pare luat, chiar cel care se bizuie pe legatura noastra cu Dumnezeu sau pe experienta pe care am facut-o cu harul Sau, care ne-a ajutat mereu.
Ce rugaciune instructiva! Eu nu pot sa aduc inaintea lui Dumnezeu nici o cerere pe care Domnul Isus Christos sa nu poata sa-Si puna mana si aprobarea Lui. N-as indrazni niciodata sa ma slujesc de Numele Mantuitorului meu pentru o cerere egoista sau dupa placerea mea. ( ambitiile mele, interesele personale, orgoliul meu, fire carnala)
Nu pot sa ma folosesc de acest Nume decat pentru rugaciuni pe care le-ar face El Insusi daca ar fi in locul meu. Este un mare avantaj sa fi indreptatit sa ceri in Numele Domnului Isus, caci aceasta ar fi ca si cum El Insusi s-ar ruga. Si dragostea pe care noi o avem pentru El, ne impiedica sa punem Numele Sau acolo unde intelegem ca El nu l-ar pune.
Lucrurile pe care le cer in rugaciunile mele sunt ele aprobate de Domnul ISus si poate El sa-Si puna pecetea pe ele? In acest caz, eu capat ceea ce cer de la Tatal.

Tezaurul Promisiunilor lui Dumnezeu - C. H. Spurgeon

4 comentarii:

  1. Amiiiiin. In Numele Domnului Isus rugaciunea e mereu fructoasa. Sa cerem din "contul" pe care Domnul Isus il are la Banca Lui Dumnezeu din ceruri. Ce binecuvantare.

    Din nou, multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fagaduinta minunata. sa sti ca ai pe cineva sus in Cer care iti asculta rugaciunile, orice i-ai spune el te aude si iti raspunde. suntem de multe ori egoisti dar Dumnezeu ne iubeste si asa. Slavit sa fie Numele Lui.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexe, era sa nu inteleg bine... cand am citit primul paragraf m-am gandit ca nu sta treaba chiar asa.

    Apoi am citit si urmatoarele paragrafe..si da, asa este. Sa ne uitam ca atunci cand Domnul Isus vorbeste despre rugaciunea in Numele Lui pune in context si "daca veti pazi poruncile mele".

    Torrey intreaba in cartea sa "Puterea rugaciunii si rugaciunea cu putere", faci tu parte din categoria de oameni la care se refera acest text?

    Adica, pazesti poruncile Lui?, citesti Cuvantul ca sa afli voia Lui Dumnezeu in ce priveste viata ta?

    Bun post Alex, Domnul sa te binecuvinteze.

    RăspundețiȘtergere
  4. Silviu, Vlad si Claudiu ..mie dor de voi ,cavalerilor. Sa ducem lupta cea buna. Sa fim alipiti tare de Inima Domnului.si sa ne bizuim pe Taria Lui.

    Da Claudiu asa este CINE MA IUBESTE PAZESTE PORUNCILE MELE. SI poruncile lui Isus nu sunt grele ...caci El ne insoteste in implinirea lor.

    Si eu imi doresc sa fac parte din categoria oamenilor rugativi care experimenteaza puterea rugaciunilor ascultate.

    Fiti impliniti si satisfacuti toti 3 de Domnul Dragostei.

    Sa cerem lucruri dupa Voia Lui.
    Spre cresterea noastra spirituala si devenirea si asemanarea in caracter tot mai mult cu Fiul Sau ISus.

    Iar El ne va purta de grija si pentru nevoile fizice si materiale.

    Shalom luptatorilor!

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică