luni, 3 martie 2008

va recomand Oswald Sanders


"Un lider adevarat este unul care nu are nici o dorinta de a conduce, dar este impins in aceasta pozitie de presiunea interioara exercitata de Duhul Sfant si de presiunea exterioara datorata imprejurarilor.

Asa au fost Moise, David si profetii Vechiului Testament. Cred ca de la Pavel si pana in prezent nu a existat vre-un lider ales de Duhul Sfant pentru o lucrare si trimis de Domnul sa ocupe o pozitie de conducere in Biserica si care sa fi avut dorinta sa o faca.

Poate trebuie acceptat ca regula corecta si sigura faptul ca omul care este ambitios sa conduca este descalificat ca lider. Adevaratul lider nu are nici o dorinta sa domneasca peste mostenirea lui Dumnezeu, ci va fi umil, bland, jertfitor si pe deplin gata sa urmeze un alt conducator, cand Duhul ii arata clar ca a aparut un om mai intelept si mai daruit decat el insusi."

Conducerea înseamnă influenţă

J. Oswald Sanders a afirmat pentru prima dată acest lucru. Conducerea înseamnă influenţă. Nimic mai mult. Nimic mai puţin. Înseamnă a influenţa pe alţii pentru o cauză nobilă. Nu depinde de titluri sau funcţii. Depinde de persoana care primeşte o viziune de la Dumnezeu, şi îi mobilizează pe cei din jur să i se alăture pentru a o duce la îndeplinire. În acest caz conducerea apare în cea mai pură formă a sa. Ea apare în orice organizaţie într-un moment sau altul, mai ales când nu există un sistem sau un plan. În acele perioade, nimeni nu se aşteaptă la progres. Astăzi, în multe regiuni ale lumii, există o nevoie acută de lideri evlavioşi şi eficienţi. Liderul trebuie să-şi câştige dreptul de a conduce şi ceilalţi aleg sa-l urmeze.

"Adevaratul Lider Spiritual"
de J. Oswald Sanders

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică