miercuri, 19 martie 2008

Apă "sfinţită" contra HIV

Biserica ortodoxă, majoritară, din Etiopia, susţine că poate vindeca HIV cu ajutorul apei sfinţite. Un reporter britanic aflat la faţa locului relatează scene desprinse parcă din holocaustul nazist.

"Bărbaţi, femei şi copii dezbrăcaţi, unii dintre ei în lanţuri pentru a îi împiedica să fugă, îngenunchiaţi în faţa preotului de la biserica Sfânta Maria de pe Muntele Entoto... Aceşti oameni înfricoşaţi de moarte au venit sau au fost aduşi pentru a-şi prelungi viaţa. Dar e de aşteptat exact contrariul.
Şi asta pentru că sute de oameni infectaţi sunt grupaţi împreună pentru a fi "botezaţi" deşi gestul este unul neceremonios într-un mod ce poate părea brutal pentru cei din exterior. Păhărele de plastic sunt umplute cu apă "sfinţită" şi apoi lichidul este aruncat peste mulţime de către preoţi îmbrăcaţi în costume cauciucate.

Oamenii gem fie de la şocul apei reci pe piele fie pentru că se află într-o transă religioasă plină de speranţă de vindecare. Unii ţipă pentru ca demonii să le părăsească corpul în timp ce popii îi exorcizează lovindu-i cu cruci de lemn. Este de necrezut." încheie reporterul.
O şedinţă de spălare a creierelor făcută de popii ortodocşi aflaţi în cea mai de jos fază a demenţei religioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică