duminică, 17 februarie 2008

Nu rata intalnirea vietii tale cu Dumnezeu!












PSALMUL 84


1 (Către mai marele cîntăreţilor. De cantat pe Ghitit. Un psalm al fiilor lui Core.) Cat de plăcute sunt locaşurile Tale, Doamne al oştirilor!

2 Sufletul meu suspină şi tanjeşte de dor după curţile Domnului, inima şi carnea mea strigă către Dumnezeul cel viu!

3 Pană şi pasărea îşi găseşte o casă acolo, şi randunica un cuib unde îşi pune puii... Ah! altarele Tale, Doamne al oştirilor, Împăratul meu şi Dumnezeul meu!

4 Ferice de ceice locuiesc în Casa Ta! Căci ei tot mai pot să Te laude. -

5 Ferice de ceice-şi pun tăria în Tine, în a căror inimă locuieşte încrederea.

6 Cand străbat aceştia Valea Plangerii, o prefac într'un loc plin de izvoare, şi ploaia timpurie o acopere cu binecuvantări.

7 Ei merg din putere în putere, şi se înfăţişează înaintea lui Dumnezeu în Sion.

8 Doamne, Dumnezeul oştirilor, ascultă rugăciunea mea! Ia aminte, Dumnezeul lui Iacov! -(Oprire).

9 Tu, care eşti scutul nostru, vezi, Dumnezeule, şi priveşte faţa unsului Tău!

10 Căci mai mult face o zi în curţile Tale de cat o mie în altă parte; eu vreau mai bine să stau în pragul Casei Dumnezeului meu, decat să locuiesc în corturile răutăţii!

11 Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.

12 Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!

Cand eram mici ne gandeam la ceea ce vroiam sa devenim atunci cand vom fi mari, multi dintre noi ar fi vrut sa devina ingineri agronomi ( tarani) altii medici veterinari- acum dealeri de masini. Acum cand sunteti mari va intrebati ce ati vrea sa deveniti . Insa care dintre voi ar vrea sa mai spuna azi :"Eu vreau sa fiu un inchinator"!

In Apocalipsa- aflam cum ingerii nu se odihnesc zi si noapte si zic :

" Sfant, Sfant, Sfant de trei ori Sfant Tu esti" ! Si fac lucrul acesta pentru o vesnicie.

Intrebare- Cum stai cu pregatirea in inchinare inaintea lui Dumnezeu?
La inceput vedem ca este un psalm al fiilor lui Core-, acestia fiind leviti ( erau muzicieni ai templului) si erau alesi de catre David pentru doar saptamani pe an si aveau dreptul sa stea in Prezenta lui Dumnezeu.
Ei spun vs. 2 "Sufletul meu suspina " . Ati auzit un copil cum suspina cand se loveste?
Acesti leviti aveau o dorinta arzatoare dupa Dumnezeu.
Toata starea lor poate fi tradusa astfel
"EU NU MAI VREAU PE NIMENI DECAT PE TINE"

Cum te-ai simti daca cineva ti-ar spune si ar lua aceasta decizie pentru tine:
"N-ai voie sa te inchini pentru Dumnezeu decat doua saptamani pe an.
TU cum ai reactiona
?"

NU cred ca am rezista asemeni levitului- pentru ca noi am fost creati sa fim INCHINATORI- sa stam in Prezenta lui permanent, sa avem o legatura stransa cu Creatorul nostru si sa traim in partasie reala unii cu altii.
"inima si carnea striga" catre Dumnezeul cel viu! - NU ESTE un strigat de bucurie ci unul de durere, el spunea ca pana si pasarile au acces in cortul intalnirii, nu si in Sfanta Sfintelor, si " eu nu am dreptul sa fiu in prezenta lui Dumnezeu".

Daca suntem atenti in vs. 2-3 vedem Coordonatele omului : SUFLETUL ( Omul dinlauntru) - INIMA ( Volitia) -CARNEA ( Trupul) si TOATE acestea il doresc pe Dumnezeu.

I. Primul pas biblic
- este ca in Inchinarea adusa inaintea lui Dumnezeu trebuie sa ai o

PASIUNE( nu metodica, sintagme crestine uzitate) ci Foame ..dupa Dumnezeu . Sa ii savurezi prezenta cand citesti din Cuvant. O Pasiune care se materializeaza cu TOT ceea ce ai pentru Dumnezeu. Cand ne apropiem de Dumnezeu trebuie sa ai o pasiune pentru momentul intalnirii.


Cand sufletul- (omul dinlauntru) nu este insetat dupa Dumnezeu inseamna ca nu il cunosc, nu constientizez indeajuns CINE ESTE EL, CUM ESTE EL, si ce a facut El pentru mine. Ma voi simti AUTOSUFICIENT si ma adap din locuri nesigure si spun :
"Ce privilegiu mare este sa ma ai pe mine DOAMNE!"
Eu fac atatea pentru tine, predic, lucrari, misiuni, evanghelizari prin camine studentesti, merg acolo si fac asta ..si asta..".

vs6. Cred ca toti care se declara a fi urmasi ai Domnului Isus Christos, am strabatut aceasta vale- in greaca este (BACA) - in Israel este o regiune foarte uscata- unde ploua doar 12 zile pe an.

Insa ce faci tu cand strabati aceasta vale( Baca) aceasta vale a Plangerii?
Care este reactia ta si care este reactia noastra a tuturor- inclusiv a mea?
Cum raspundem noi in aceasta vale ?

Raspunsul este prin INCHINARE!!- Da AMIN!

II. In al doilea rand- vs 10 "Caci mai mult face o zi in curtile Tale decat o mie in alta parte, eu vreau mai bine sa stau in pragul Casei Dumnezeului meu, decat sa locuiesc in corturile rautatii.!
Un alt pas biblic- Trebuie sa ai un punct de vedere ( o perspectica corecta si potrivita)
Sa spunem ca ai avea doua alegeri de facut.
2 ALEGERI :

SA TRAIESTI 1000 de zile dupa satisfacerea propriilor tale placeri, pofte dorinte, sa faci ce doresti in acele zile sau sa alegi O ZI !! de trait si sa fii in inchinare impreuna cu Dumnezeu.

Intrebare:) DACA azi ar fi ultima zi din viata ta, unde ai alege sa fi?

Vorbim azi asa de des despre inchinare, lauda si inchinare, timp devotional cu Domnu', worhip band, toate inchinare adusa inaintea lui Dumnezeu ...ce inglobeaza in sine ( evanghelizarea in biserica, zidirea trupului lui Christos, roada Duhului manifestata unii fata de altii) desigur toate sunt importante insa ele decurg din aceasta inchinare ce i-o atribuim lui Dumnezeu , dintr-o inima curata, sincera, neprefacuta.,pasiune si perspectica corecta.

Vorbim despre inchinare dar ce este ?
Inchinarea = este un proces prin care tu si eu punem TOT INAINTEA LUI DUMNEZEU, il recunoastem ca SUVERAM si ne inchinam Lui , si mai recunoastem ceva...micimea noastra.

Un copil ii cere tatalui sau 1 leu pentru a merge a doua zi la circ. Tatal accepta dorinta fiului de a merge la circ, spunandu-i ca are de indeplinit anumite sarcini pentru casa, dupa care sa se roage inainte de culcare, sa se culce devreme, dimineata sa se spele pe dinti si sa nu uite sa se pieptene- dupa care este liber sa plece. Copilul entuziasmat asculta de tatal sau, se roaga, se culca devreme, iar a doua zi dimineata se trezeste matinal dornic sa nu intazie la intalnirea cu circul din oras.
Toata lumea stia ca in acel oras venise circul, erau anunturi peste tot, un microbuz timp de o zi se plimba la fiecare doua ore sa anunte aparita acestui maret circ in comunitate, se anuntase la radio, insa cei mai incantati de acest lucru erau copiii.
Copilul nostru isi lua ramas bun de la parinti, ii multumise tatalui pentru bani si a plecat spre circ. Dupa o mica plimbare prin oras ajunge in acel cartier unde era amplasat circul si foarte fericit a inceput sa strige de bucurie si sa alerge spre acel loc si dintr-o data observa ca pe ambele alei din parc erau o sumedenie de animale ( cum nu vazuse decat la gradina Zoologica sau pe Discovery), oameni imbracati ciudat, pitici ce uimeau pe toti copiii, aruncatori de flacari elefanti uriasi in custi, serpi, dar cel mai mult l-a incantat un clovn care zambea tuturor copiilor si facea parada in fata lor.
Apropiindu-se de clovn fericit scoate banutul din buzunar de 1 leu si-l ofera bucuros clovnului. Dupa toata aceasta experienta pleaca acasa dorind sa povesteasca tuturor ceea ce numai el a simtit si vazut.

Insa de fapt noi stim ce s-a intamplat- un baiat da banii sai la o parada nu la un CIRC! De cate ori nu confundam pe Dumnezeu cu slujirea noastra, cu activitatiile noastre religioase.Copilul a oferit banii la clovn dar de fapt el a ratat intalnirea vietii lui cu adevaratul circ.













Psalmul 92:13 spune in felul urmator:
" Cei saditi in Casa Domnului, inverzesc in curtile Dumnezeului nostru."
Asadar suntem chemati, alesi sa traim plini de bucurie si credinta in Imparatie impreuna cu Dumnezeu nu in afara ei. Cu siguranta ati mai auzit acest gen de mesaj din partea slujitorilor lui Dumnezeu - dar eu vreau sa va spun ca atunci cand Dumnezeu ne REPETA anumite mesaje prin Cuvantul Lui, Dansul are o anumita dorinta si o face pentru ca:
a) poate ai auzit dar ai trecut pe acolo , ai ramas indiferent ingnorant, rece.
b) sau nu ai inteles ce a vrut Dumnezeu sa iti spuna si nu ai luat nici o decizie.

Astazi prin Harul Lui Dumnezeu am putut sa descoperim ce vrea Dumnezeu sa devenim cu privire la viata aceasta pe pamant si apoi o eternitate cu El si anume : INCHINATORI ADEVARATI ( In Duh si in adevar).

Dumnezeu ti-a repetat si astazi ca vrea sa te apropii de EL cu pasiune.
Sa te indragostesti de Dumnezeul tau - prin Prezenta Lui din viata ta, prin Cuvant- motiv pentru care ii cantam si suntem bucurosi ca ne-a mantuit.

Azi Duminica ..este o zi mai speciala..am descoperit in Psalmul 118:24 acest cuvant frumos"
ACEASTA ESTE ZIUA PE CARE A FACUT-O Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim in ea"
O zi in care sa spunem ca acesti leviti din Templu:
Ca singurul motiv pentru care eu si cu tine mai traim pe acest pamant este pentru a da GLORIE SI SLAVA LUI DUMNEZEU " amin.

IN His service,
alex

2 comentarii:

  1. Scopul final al omului este sa-L slaveasca pe Dumnezeu si sa se bucure de El pentru totdeauna. Cred ca misiunea noastra nu e sa fim cercetatori ai cerului. Misiunea noastra e aici pe pamant. Si intreb eu: Daca te inchini duminica, Luni ce se intampla? Nu pot sa ma inchin Domnului cu o cantare vesela duminica, iar apoi sa nu Ii fiu pe plac in modul in care imi desfasor AFACERILE (prietenii stiu:D) lunea si martea..
    Petrecem o gramada de timp in biserici doar invartinu-ne rotile, consumand benzina aiurea, facand zgomot..dar nu ajungem nicaieri

    RăspundețiȘtergere
  2. Vom cara dupa noi in viata asta un BoLOVAN spiritual care la sfarsit nu ne va ajuta la nimic. Ceea ce faci si faci pentru tine ..va fi aruncat in apa. Ceea ce faci, faci pentru Gloria lui Dumnezeu va ramane etern. Ce traiesti pentru Christos are si un rost. Unul vesnic chiar.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică