luni, 4 februarie 2008

adevarul trait in Sibiu
Un model si exemplu local de sfintenie si evlavie, autohton si din contextul sibiului.

Biserica Betania Sibiu

Venisem in 14 iulie 2007 din Barcelona acasa. Si am avut harul sa il vad pe ultimul drum, pe un erou al credintei .Avem, o voce din Sibiu care spune adevarul

Fr. Niculita Moldoveanu

2 Ioan 2

“ Pentru adevarul aceste ramane in noi si care va fi cu noi in veac

Adevarul este una din fetele lui Dumnezeu., este insusi Dumnezeu si de aceea ramane vesnic. El nu se schimba dupa timp si imprejurari si de aceea ramane vesnic. El nu se schimba dupa timp si imprejurari si nu partineste pe nimeni.

Deci este un singur adevar si acesta ramane in veac. Daca ne-am facut una cu el, suntem vesnici.

Adevarul care ramane in noi, este hrana duhovniceasca pentru omul cel nou ( firea cea noua) , iar acest adevar devine mediul in care ne miscam si in care putem trai, asa cum in apa este viata pestelului ( vs. 4 “ umblarea lor in adevar”.)

Adevarul este Hristos – Cuvantul Lui- in care suntem acum si in care ramanem in veac. Hristos nu se schimba: “ El este ACELASI : ieri, astazi si in veci de veci.” ( Evrei 13:8).

Cand a devenit adevarul proprietatea noastra, si noi am devenit proprietatea adevarului .( Interesanta abordare – cand ma intalnesc cu studenti de la facultatea de teologie ortodoxa ei declara ca ei ca si preoti sunt singurii “administratori ai Harului lui Dumnezeu pe pamant” oare asa au ajuns lucrurile si cu pastorii nostrii?) ( doar intreb, meditez, nu acuz si nu condamn pe nimeni ,,iar daca se simte cineva vinovat..asta este doar treaba lui:)) ). Acesta-i gandul lui Dumnezeu cu privire la noi . Crestinul adevarat este numai cel care are adevarul evanghelic – invatatura lui Christos- in el , iar el se misca ( lucreaza) numai in adevar. Ceea ce nu se potriveste cu invatatura lui Christos, este de la Diavolul.

Ganditorul latin Seneca a spus :” Noi vrem sa gasim adevarul, nu sa convingem pe adversari”

Adevarul nu primeste in sine nimic strain de natura sa si nu se daruieste decat celui care este gata sa-l primeasca asa cum este.

ADEVARUL nu are decat un singur mers: inainte . Toti cei care I se impotrivesc, vor fi zdrobiti de pasii lui necrutatori. Domnul ISUS zicea despre Sine: “ EU SUNT ADEVARUL” ( Ioan 14:6). “ Ramaneti in Mine si EU voi ramanea in voi….Nu puteti adduce roada daca nu ramaneti in Mine. (ioan 15:4).

Siguranta si fericirea adevaratului crestin este Christos si mai précis:Hristos in el si el in Christos. ( Coloseni 1:27 si Galateni 2:20).

Cand Domnul ISus – Adevarul a intrat intr-o inima, in veci nu mai iese acolo. Locul cucerit de adevar nu mai poate fi recucerit niciodata de minciuna. Este o lege peste care nu se poate trece.

Adevarul acesta care ramane in noi si care va fi cu noi in veac”

Mantuirea, ca si adevarul, nu se pot pierde, odata intrate intr-o viata. A fi mantuit inseamna a fi nascut din nou, a fi copil al lui Dumnezeu. SI un copil nascut nu mai poate fi niciodata ceea ce era inainte de nastere, adica nu mai poate intra in neexistenta. Copilul lui Dumnezeu este copilul adevarului.

ADEVARUL INVIAZA

Adevarul inviaza

Sufletul pentru ISUS,

Duhul Sfant prin El lucreaza

Taina nasterii de Sus!

Cuvantul cel sfant- e-Adevarul curat,

El face schimbarea-n traire,

Vei fi fericit de-l primesti neschimbat,

- asa vei primi mantuire.!

Adevarul elibereaza

Sufletul din greu pacat,

Il adduce si-l pastreaza

In caminul minunat.

Adevarul izbaveste

Sufletul de rataciri,

Il impaca si-i gateste

Sfintele oranduiri.

Adevarul da sfintire

Sufletului pe pamant,

Il preface in iubire

Dupa chipul Celui Sfant!

Adevarul da lumina,

Da comori de har mereu,

Sufletul prin EL se-nchina,

Pentru veci lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?