joi, 10 ianuarie 2008

eu sunt


Hebrew 8:13
When He said, "A new covenant," He has made the first obsolete.
But whatever is becoming obsolete and growing old is ready to disappear.

Evrei 8:13
Prin faptul ca zice " un nou legamant" a socotit invechit pe cel dintai.

Traieste ziua de azi multumind Domnului ca ti-a daruit viata,ajutor si ocrotire.
Osteneste-te in lucrurile care nu pier,investind in lucrurile ce te leaga de Cer.

Am citit o carte ce mi-a placut mult.Dumnezeu mi-a descoperit sa traiesc prin har - noul legamant si nu sub lege. Prin Resurse noi si practici noi.

Cateva ganduri din cartea " NOUL LEGAMANT" - Minunata aventura a vietii supranaturale"

- Hraniti-va cu Hristos si apoi mergeti si traiti-va viata, caci HRistos din voi este CEL care va traieste viata - Phillips Brooks.

Dumnezeu nu ne cere decat lucrurile pe care le-a pus deja in noi. Spurgeon.( chemarea de a ne iubi unii pe altii, este pur si simplu chemarea de a arata in exterior acea dragoste divina pe care EL a pus-o in inimile noastre, in momentul intoarcerii noastre la Dumnezeu. , in cuvinte mai simple, PRACTICILE NOASTRE SE BAZEAZA IN INTREGIME PE RESURSELE PRIMITE.

- " Puneti lucrurile importante pe primul loc apoi adaugati si lucrurile mai putin importante; puneti lucrurile mai putin importante pe primul loc si le veti pierde si pe cele mai importante si pe cele mai putin importante" .. C. S. Lewis.

Scopul principal al spiritualitatii este inaintarea slavelui lui Dumnezeu , nu propasirea vietii noastre. Asadar problema cea mai mare nu este care este locul lui Dumnezeu in ceea ce facem noi, ci care este locul nostru in ceea ce face Dumnezeu.

NU exista chemare mai mare. "Predicati Evanghelia mereu. Daca este nevoie, folositi si cuvinte" Francisc de Assisi.
Esenta crestinismului este slavirea pe care o aduce Dumnezeu propriului Nume. Pentru Dumnezeu conteaza cel mai mult Slava Sa. si mai presus de orice lucru , aceasta Ii motiveaza actiunile si Ii determina prioritatile " Dar am lucrat pentru Numele Meu" ( exod 20:9) - acest text descrie foarte bine motivatia de baza a lui Dumnezeu in toate actiunile Sale.

Cand vom intelege ca slava lui Dumnezeu - este pe drept realitatea absoluta a universului - vom aborda toate domeniile vietii intr-o perspectiva cu totul noua. Acum intrebarea dupa care vom trai nu va mai fi..
- " ce trebuie sa fac pentru a primi binecuvantarile lui Dumnezeu"?
ci
-" ce pot face pentru ca Slava lui Dumnezeu sa Se vada si mai bine"?.


Necesitatea Noului Legamant ..

" Adevarata problema se afla in inimile si gandurile oamenilor . NU este o problema de natura fizica , ci de etica...Suntem ingroziti nu de forta exploziva a bombei atomice, ci de puterea rautatii inimii omenesti" - Albert Einstein - Intr-o conferinta din 1948

Acum cativa ani ziarul LONDON TIMES- avea un corespondent care-si incheia multe articole cu cuvintele " ce e in neregula cu lumea aceasta"? SI in cele din urma, i-a raspuns G.K Chesterton care a trimis ziarului urmatorul raspuns : " Domnule redactor , Ce e in neregula cu lumea aceasta ? Eu sunt! cu Stima, G.K. Chesterton"

IN cuvinte putine Chesterton a sintetizat atat de frumos invataturile biblice despre problema fundamentala a omenirii. Si anume, omul. Mai exact , ce se afla inauntrul omului, fiinta sau persoana sa launtrica.
Problema fundamentala a omului este inima lui. citeste proverbe 4:23 - sa vezi cum este descrisa .

Cuvantul folosit cel mai des in Scriptura pentru a descrie toata viata interioara a cuiva este " inima" Biblia il foloseste de peste 1000 de ori. "Inima" este panoul central de comanda al omului, izvorul si centrul intregii sale vietii interioare. Charles Bridges o descrie ca " marele izvor de viata al sufletului, putul actiunilor, locasul principiilor, atat ale pacatului, cat si ale sfinteniei" ( matei 12:34,35).

Autorul proverbelor - Solomon- sintetizeaza marea ei importanta intr-un avertisment:
- " Pazeste-ti inima mai mult decat orice este de pazit , caci din ea ies izvorele vietii"
( proverbe 4:23) - Sursa tuturor gandurilor omului, a actiunilor , dorintelor si intregii sale fiinte este ' inima".
Mintile noastre ne-au fost date pentru a gandi, cugeta si a descoperi ce se potriveste cu adevarul lui Dumnezeu , cu caracterul si scopurile Sale. Folosite in acest scop, ele pot face un bine enorm Imparatiei lui Dumnezeu , societatii si vietilor noastre.
Michael Faraday- renumitul om de stiinta, si-a folosit mintea pentru a descoperi numeroase adevaruri importante. Dar....el era si crestin...si din doua in doua duminici, timp de 27 de ani, a predicat unei mici congregatii din Londra. El a scris urmatoarele cuvinte cu referire la mintea stralucitoare pe care i-o daduse Dumnezeu :
- " Mereu m-am straduit sa aduc toate gandurile la ascultare de CHRISTOS".Un comentariu:

  1. kardia
    kar-dee'-ah
    Prolonged from a primary κάρ kar (Latin cor, “heart”); the heart, that is, (figuratively) the thoughts or feelings (mind); also (by analogy) the middle: - (+ broken-) heart (-ed).


    fain blog

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?