sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Care este identitatea ta?


Cum aflati care este identitatea voastra de baza? O modalitate este de a va intreba : "Care rol are puterea de a-mi aduce o dezamagire imensa sau o bucurie nepotrivita?". De exemplu pentru o femeie, daca modul in care se poarta cu copii tai te face sa salti de bucurie in interiorul tau sau mori de stanjeneala, este probabil ca eticheta identitatii tale fundamentale sa fie cea de mama.

Unul dintre modurile principale in care tindem sa ne gandim la identitatea noastra( mai ales barbatii fac acest lucru) este folosind ca reper PROFESIA noastra. " EU sunt manager, eu director, profesor, contabil, casnica etc". Dar Dumnezeu n-a vrut niciodata sa ingaduim ca profesia noastra sa devina sursa din care ne tragem identitatea. Caci daca facem acest lucru, profesia!!! va veni inaintea chemarii noastre : ACEEA de A-L slavi pe Dumnezeu cat mai mult posibil.


Daca identitatea fundamentala a unei femei este aceeea de mama, atunci copii ei vor fi principala ei sursa de implinire si valoare. Cand se intampla asa ceva, mai mereu scopul real va fi controlarea copiilor, in loc de INDRUMAREA lor spre Dumnezeu.


Daca identitatea mea fundamentala este cea de pastor( tot gresit) atunci importanta mea va fi aratata de sanatatea si marimea bisericii "mele". Voi fi mai preocupat sa-mi creasca biserica decat sa ajut la inaintarea Imparatiei Lui Dumnezeu. Iar cand cineva va pleca din biserica, voi simti ca valorez foarte putin.


Cum se vedea Pavel? Raspunsul il gasim in Romani 1:1 " Pavel ROB al lui ISUS Hristos..." . Pavel isi tragea identitatea din aceea ca era un "instrument viu" al lui ISUS Hristos. EL facea corturi, dar niciodata ocupatia lui nu a fost sursa identitatii sale. Ci era doar ocupatia temporara prin care isi putea implini si mai bine chemarea.


O secretara tanara a fost intrebata odata cum isi castiga traiul. Ea a raspuns: " Sunt un ucenic al lui Isus Cristos deghizat in secretara". Iata ce mod minunat de a spune acest adevar! In cazul nostru al tuturor, ocupatia noastra este doar o deghizare temporara. Caci chemarea noastra este de a fi ucenici totali ai lui ISUS CHRISTOS.


Singura eticheta pe care ar trebui sa permitem sa ni se lipeasca este aceea pe care ne-o da Dumnezeu . Suntem robii lui ISUS CHRISTOS, niste vase locuite de Dumnezeu, pe care El le foloseste pentru inaintarea totala a Slavei Sale. De vom continua sa ne vedem ca ratati sau nepotriviti atunci vom continua sa ne "scutim" singuri de acel risc si de

marea aventura care este adevarata ucenicie.


"Caci pentru mine a trai este Hristos" ( Filipeni 1:21) De aceea a scris si Martin Luther:
- " De ar bate cineva la usa inimii mele si ar intreba : " Cine locuieste aici?; i-as raspunde:" Nu Martin Luther, ci Domnul ISUS Hristos" Nu denota mandrie deloc sa te vezi astfel, fiindca aceasta este in intregime doar lucrarea lui Dumnezeu.
Imaginea de sine a credinciosului trebuie sa fie dominata in totalitate de Hristos. Dumnezeu ne cheama la EL, cu smerenie si bucurie, in siguranta unei identitati ce vine din Hristos. Datele pentru a ne forma parerea despre cine suntem, cum suntem si ce valoare avem sunt scrise in noi in mod supranatural pentru totdeauna. Datorita prezentei autosuficiente a lui Christos in noi, suntem eliberati de nevoia de a dovedi cine suntem.
Datorita evlaviei lui Hristos prezente in noi, suntem oameni de caracter, ( nu datorita noua ci datorita lui in noi). Datorita scopului prezent al lui Hristos din noi am sfarsit cautarea valorii noastre. Si toate meritele pentru aceste lucruri se duc intr-un singur loc. " Caci din EL prin EL si pentru EL sunt toate lucrurile.
A lui sa fie slava in veci! Amin! ( Rom.11:36).

Inchei cu o experienta shoc din Sibiu -Conferinta TIneretului Crestin din Romania din 20-25 august 2007. La finalul prelegerilor teologice a marilor oameni ai lui Dumnezeu am putut sa ascult o femeie inteleapta.

Vorbitorii din anul trecut au fost: Iosif Ţon, Livius Percy, Beniamin Poplăcean, Cristi Barbosu, Samuel Tuţac, Teodor Dobrin, Adrian Stanciu, Iuliu Centea şi Vlad Crîznic.

Dar completarea mea ..si ceea ce lipseste in toate celelalte recenzii ale conferintei ..este menirea si discursul « inima la inima » al unei frumoase sotii si mame, Elisabeta Ton, de dansa nu s-a amintit in program....insa a avut punctul culminant la sfarsit. !!! O discutie libera cu fetele..insa au putut participa si baietii. Am putut auzi cu ochii inimii mele si urechile mele..un mesaj special de la Dumnezeu . Care este vocatia si profesia unei femei...? sa aiba cariera si sa faca o prioritate din ea? A spus ca vocatia unei femeie este sa fie sotie si mama. Acelasi mesaj ( caci principiul este divin ) ne este atribuit si noua barbatilor.

Domnul sa o binecuvanteze in veci.


Iar noi sa traim pentru Slava lui si Numele lui cel sfant ..acolo unde suntem chemati de EL ..fie la profesia noastra.Insa sa ramanem tari in chemarea oferita de Dumnezeu si sa ne punem in slujba Lui darurile primite pentru Largirea Imparatiei Sale.

Si in cariera noastra, munca noastra sa aratam si demonstram prin viata noastra ca suntem ucenicii reali si autentici ai lui ISUS.

Sa traim frumos in perspectiva eternitatii.

- Amin-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?