duminică, 6 mai 2012

La pastorul divinizat-"laudat" sa nu te duci cu sacul



„Eşecul într-un moment crucial poate păta toate realizările unei vieţi. Cineva care s-a bucurat de o lumină aparte este încurajat să urmeze calea Domnului şi este uns pentru a-i călăuzi  şi pe alţii pe ea. Este înălţat într-un loc în care primeşte dragoste  şi stimă printre cei evlavioşi  şi aceasta îl promovează între oameni.  Şi apoi? Vine inspita de a avea grijă să îşi păstreze poziţia pe care  şi-a câştigat-o  şi să nu facă nimic care să o pericliteze. Omul, care până nu demult era un om credincios al lui Dumnezeu, se compromite cu lumea  şi, pentru a-şi linişti propria conştiinţă, inventează o teorie prin care aceste compromisuri sunt justificate, chiar lăudabile. Primeşte lauda celor raţionali; însă el, de fapt, a trecut de partea duşmanului. Toată forţa vieţii dinainte mărturiseşte acum în favoarea taberei greşite... Pentru a evita un asemenea final, avem datoria de a lupta neîncetat…”

Charles Haddon Spurgeon -Citat din Sabia şi Mistria, 1888, 620

3 comentarii:

  1. Tocmai eram si eu pe subiect. Mare rau le facem celor sus=pusi ca ii laudam atata..

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvintele lui Spurgeon sunt o realitate.Daca nu veghem si ne rugam,cadem usor in ispite.Cunosc asfel de stari,dar prin harul lui Dumnezeu,daca ma caiesc,ajung din nou pe drumul cel bun.Sa aveti multa binecuvantare cu acest blog.O sora mantuita prin har.Magdalena M.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stia Spurgeon ce spune... Mare atentie pentru cei ce sunt intr-o slujba duhovniceasca! Sunt la fel ca toti oamenii, nimic deosebit, dar mult mai ispititi. Sa nu-i judecam repede pentru greselile lor, ci sa ne rugam mai mult pentru ei.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică