duminică, 22 noiembrie 2009

Pune pret pe caracterO mare bogatie nu e de folos cand viata se duce de rapa, dar o viata cu principii sanatoase poate rezista si celei mai mari nenorociri. Proverbe 11:4. The message

Omul virtuos trebuie sa imite arborele de santal care atunci cand este taiat parfumeaza securea care-l foloseste.

Citesc de ceva vreme trezire spirituala, am avut ocazia sa il cunosc personal pe Andrei atat la Cisnadie cat si la Oradea in campusul Universitatii.Are multe calitati puse cu grija de Pastorul cel intelept si Bland Isus. Insa recent am privit aceasta poza a lui si ma intrebam de ce devin sfintii asa de sobrii in ultima perioada? de ce se leaga altii de noi ca uneori avem framantari sau zbucium launtric? De ce suntem asa de incercati si tristi pentru ca vrem sa purtam onoarea Numelui lui Dumnezeu pe umerii nostrii?

Si mi-am pus cateva intrebari...
Oare Dumnezeu are momente cand este cuprins de sobrietate ?

Cum sa nu fi sobru in societatea de azi?
Cum sa nu fi sobru cand vezi ecumenismul promovat in biserici?
Cum sa nu fi sobru cand vezi unita sarbatoarea sfanta cu nelegiuirea?
Cum sa nu fi sobru cand vezi abuzul spiritual si agresiunea spirituala , da tot din biserici?
Cum sa nu fi sobru cand sunt promovati lideri care au talent "de a invata pe altii" dar le lipsesc cu desavarsire caracterul si integritatea?
Cum sa nu fi sobru cand sesizezi ca Isus Christos nu este inaltat si slavit ci firea pamanteasca, orgoliul si ambitiile carnale?
Cum sa nu fi sobru cand vestimentatia si bijuteriile pocaitilor sunt pricina de poticnire?
Cum sa nu fi sobru cand participi la binecuvantarea unui cuplu in biserica care au trait impreuna si au impartit acelasi "dreptunghi"
Cum sa nu fi sobru cand pastorul de la care ai asteptari sa fie model si sa semene cu Christos trateaza sfintenia lui Dumnezeu cu neseriozitate?
Cum sa nu fi sobru cand Evanghelia lui Dumnezeu este diluata si poluata ?
Cum sa nu fi sobru cand imaginea lui Dumnezeu este transmisa deformata si ti se impune sa"accepti informatia corecta despre El".?
Cum sa nu fi sobru cand trebuie sa asculti de un om care nu asculta de Dumnezeu?

Oare cum simtea inima lui David, Pavel cand Dumnezeu era batjocorit de oameni?
Ma bucur mult ca inima lui Andrei bate pentru Domnul Dumnezeu.
Fi mult binecuvantat cu Har, protectie si putere in transmiterea Mesajului Dragostei Sale si altor oameni.

4 comentarii:

 1. intr-adevar, corecte intrebari. nu stiu cum mai rabda Dumnezeu. nu inteleg deloc.

  RăspundețiȘtergere
 2. Este bine pusa intrebarea: "si ma intrebam de ce devin sfintii asa de sobrii in ultima perioada?" pentru ca intr-adevar, nu doar Andrei a devenit sobru, ci "sfintii"...
  Punct cu punct din ceea ce ai consemnat la: "cum sa nu fiu sobru...?" ne provoaca in vremea asta mahnire profunda. In Ezechiel este scris despre faptul ca Dumnezeu cunoaste pe : "cei ce suspina si gem din pricina uraciunilor care se savarsesc.." si ei vor fi paziti de El...Ezechiel 9:4-6.
  In acelasi timp, insa, cum spune Pavel, ne bucuram si iarasi ne bucuram in El, bucuria Lui este taria noastra si, cum spunea un frate batran: "infruntam pe vrajmas, bucurandu-ne in Domnul".

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu ai cum sa nu fi sobru cand vezi toate lucrurile enumerate de tine. A fi vesel si linistit la vederea acestora, a nu te apuca furia si zbuciumul launtric, arata ca puritatea care face constiinta sa reactioneze a disparut.

  RăspundețiȘtergere
 4. Da Roseinthedesert, puritatea, curatia de inima si dreptatea cu care ne imbraca Dumnezeu nu rezista la aceasta inselare.
  Da Gabi, nu doar Andrei a devenit sobru, ma uit in jurul meu la cei care il cauta pe Domnul din toata inima, pe cei care isi iubesc semenii real, sfintii acum trec prin perioade grele.
  Bucuria noastra in ISus nu poate fi impiedicata de nimic.

  @Dumnezeu...rabda pentru ca are o rabdare constanta, promisa in Legamant pentru ai sai alesi...insa vine si vremea cand se va mania crunt si isi va cere Numele cinstit si dreptatea satisfacuta.

  Ada Doamne aceea zi.
  Iar pe noi ajuta-ne sa fim gasiti in Tine.

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?