marți, 13 octombrie 2009

O toamnă sterilă spiritual - Vladimir PustanÎn toamnă fără rod
"Isus a zis că pe cântăreţi, predicatori, proroci, pastori îi vom cunoaşte după roadele slujirii lor, iar pe ceilalţi după roadele care se materializează prin candidaţi la cateheză şi botez.
Biserica trebuie să se multiplice prin convertiţi. Când am înţeles că-i greu, am înlocuit convertirea cu concepţia, şi ne-am adus copiii la binecuvântare. Într-o vreme am crescut aşa... Acum s-au oprit şi naşterile fizice."
"Eu cred că mulţi dintre fraţii mei de credinţă seamănă cu şmecherul Atrahasis. Vorbim orice cu oamenii numai de Dumnezeu nu şi de frică să nu împrăştiem mărgăritarele la porci, le ţinem în cufere şi le numărăm noaptea satisfăcuţi. Tăcem deşi cunoaştem că zilele de îndurare se apropie de sfârşit şi ne simţim încă de pe acum bine în cerul pustiu şi gol în care vom fi doar noi şi îngerii în vecii vecilor amin.
Nefiind siguri de propria noastră mântuire suntem smeriţi atunci când trebuie să le vorbim oamenilor despre mântuirea lor.
Tăcerea e de aur, spunem, avem şi versete pregătite pentru a scuza lenea şi nepăsarea evanghelizării.
Lipsa multiplicării arată că suntem bolnavi, iar sterilitatea e întotdeauna rodul blestemului lui Dumnezeu pe capetele noastre."

2 comentarii:

  1. Sintem probabil in camaruta cu candelele pe genunchi...probabil ca e timpul sa facem rezerve de ulei...inainte sa ne apuce somnul...ca pina la urma toate cele zece fecioare au adormit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ii ramanem credinciosi Lui, caci El nu se schimba. Credinciosia si Promisiunile Lui sunt demne de incredere.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?