marți, 1 septembrie 2009

Ernest Bernea

Despre modurile de traire

Daca traiesti numai pentru tine, in tarcul stramt al egosimului, esti privit ca om normal si serios. Daca traiesti pentru copii si te sacrifici familiei esti privit ca om aparte (exagerat).

Daca traiesti pentru o comunitate mai mare, cum e poporul caruia îi apartii bunaoara, esti vazut ca excentric si nu rareori ti se aplica unele corectii.

Dacă traiesti pentru om si umanitate, daca lupti pentru un ideal superior si pentru salvarea civilizatiei esti vazut ca un om periculos.

4 comentarii:

  1. Nu sunt de acord cu niciuna din părerile lui, pentru că se referă doar la o categorie insignifiantă care ar avea astfel de păreri ! Cine trăieşte doar pentru sine ,este văzut de majoritatea oamenilor rău, cine trăieşte pentru copii,n-am văzut şi auzit oameni care să spună că este ceva exagerat asta,cine trăieşte pentru popor ,iar n+am văzut oameni să spună că este ceva exagerat, nu ştiu de unde a scos ideile astea ,poate în ţara lui să fi văzut aşa ceva, pentru că eu la români n-am văzut aşa ceva, iar pentru umanitate să fi văzut ca un om periculos ,iar n+am auzit ,aşa că Alexandru mai bine ai şterge postarea asta pentru că nici una din părerile acestui om nu se potriveşte nici pentru români ,nici pentru oameni în general ! Dar daca ai vrut să victimizezi oamenii care se sacrifică pentru ceva nobil ,spunând prin vorbele acestui om, că majoritatea oamenilor nu-i înţeleg ,te-ai înşelat , majoritatea oamenilor apreciază oamenii case se sacrifică şi pentru copii şi pentru ţara şi pentru umanitate ! Aştept articole mai bune decât acestea cu care ne-ai obişnuit ! Tu cu ideile tale, scrii de un miliard de ori mai bine decat acest om ,oricine ar fi el ! Pace şi nu te supăra de comentariul meu mai acid şi critic ,e doar o părere personală la ce părerile acestui om ,nu te vizează pe tine pentru care am un imens respect !

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristian și Anne ar fi bine să-l citească mai întâi pe Ernest Bernea. Apropo, ați citit vreodată vreun filozof? A? Noi vorbim, nu gândim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am terminat de citit cartea lui Ernest Bernea intitulata " Indemn la simplitate". Este minunata si o recomand oricarui OM.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?