joi, 4 decembrie 2008

Razboiul invizibil este real



Recent mi-am comandat aceasta carte " Razboiul invizibil" de Chip Ingram si am sa va provoc cu cateva ganduri din ea.

"Cand ne referim la demoni exista doua erori opuse si egale in care rasa noastra poate cadea des. Una dintre erori este sa ne indoim de existenta demonilor, iar cealalta este de a crede si de a manifesta un interes exagerat si nesanatos in privinta lor"
C. S . Lewis


Biblia afirmă clar: dacă eşti creştin, te afli în război. Abordarea noastră adoptă de obicei una din două poziţii extreme: sublinierea exagerată a puterii lui Satan sau ignorarea existenţei duşmanului personal. Războiul invizibil oferă o abordare echilibrată, biblică, a acestui subiect.

Pornind de la învăţăturile lui Pavel din Efeseni, capitolul 6, Războiul invizibil prezintă lucrurile pe care trebuie să le ştim despre Satan, demoni şi războiul spiritual. Vom învăţa cum:

  • Să ne pregătim pentru lupta spirituală
  • Să cultivăm o credinţă invincibilă
  • Să fim liberi de influenţa demonică

"Nu ai timp pentru răspunsuri banale şi vagi la probleme urgente şi dificile", spune Chip Ingram. Războiul invizibil ne va ajuta să ne înţelegem bine poziţia pe care o avem în Cristos, să îmbrăcăm armura spirituală a lui Dumnezeu şi să rezistăm atacurilor duşmanului.

Cartea reprezintă efortul meu de a construi un pod peste aceste poziţii extreme adunate din materialele despre războiul spiritual. Cu toate că este un studiu al capitolului 6 din Efeseni, cititorul va descoperi faptul că aplicaţia acestui pasaj este departe de a fi teoretică. Atunci când lucrezi într-o societate în care vrăjitorii sunt foarte zeloşi în incantaţiile lor îndreptate împotriva ta şi când pun un cap de cal pe stâlpul de vizavi de biserica ta, arătându-ţi astfel că vor să te blesteme, nu ai timp pentru răspunsuri banale şi vagi la probleme urgente şi dificile.

Realitatea este însă că opoziţia satanică, este în cea mai mare parte, extraordinar de subtilă şi fără manifestări spectaculoase sau dramatice. Din acest motiv, cartea va dezbate într-un mod mai intes planurile zilnice ale celui rău abordându-le dintr-o perspectivă biblică, directă şi relevantă.

Structura cărţii permite studierea facilă a subiectului. Experienţa îmi spune că credincioşii au fragmente de informaţii despre războiul spiritual, dar le este greu să pună aceste informaţii fragmentate cap la cap şi să le aplice. În consecinţă, cartea este împărţită în aceste patru secţiuni:

  • Războiul spiritual nivelul 1 - Ce trebuie să ştie fiecare credincios
  • Războiul spiritual nivelul 2 - Cum să ne pregătim pentru lupta spirituală
  • Războiul spiritual nivelul 3 - Cum să luptăm cu duşmanul şi să învingem
  • Războiul spiritual nivelul 4 - Eliberarea de influenţa demonică

Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să folosească materialul de faţă pentru a vă ajuta să cunoaşteţi adevărul care vă va face liberi "pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume"

(1 Ioan, 4:4).

5 comentarii:

  1. Ai pus articolul asta si cand am dat sa citesc a si inceput melodia lui Bryan Adams, Sound the bugle. Si ascultam "You are soldier now, fighting in the battle". Cunastem toti batalia. Cunoastem cat de eficienta e armatura lui Dumnezeu. Ce ne ramane e sa invatam sa o folosim. Sa privim la Dumnezeu, asa cum ai spus si tu, sa privim cu speranta si credinta la Cel care a creat-o si ne-a daruit-o.

    Va sculaaaaaati
    Si luptaaaaaaaati
    Pentru Dooooomnul Sfant va inarmaaaati
    Pentru slava lui Isus, pentru biruinta Lui
    Fiti zeloooosi, fiti viteeeji, nu-L tradati.

    Sti refrenul nu? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu renuntam,Sa nu dam inapoi ci sa mergem tot inainte prin Puterea Lui.
    Cunosc refrenul si imi place mult cantarea.Sa fie o realitate in viata noastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. da tam Amin.
    Si fetele pot fi zeloase, viteze:) si sa nu-L tradeze pe Christos.

    Suntem armata care nu va pierde batalia finala. Glorie Lui Isus Capitanul si Ajutorul Credintei noastre.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică