joi, 9 octombrie 2008

Scrisoare catre omul din tine


Ia decizii! Vorbeste! Actioneaza! Indrazneste!.

Pentru ca oamenii asteapta ca tu sa existi prin ei. Devii esenta odata ce incepi sa iti doresti, sa gusti, sa ai pretentii. Nu ma refer la a te infinge in pacat, ci la a te defini ca om si a-ti identifica personalitatea, a descoperi ceea ce esti tu cu adevarat. Si nu vei fi TU pana cand nu te vei certa cu tine insati, pana cand nu te vei intreba cine esti, ce esti si mai ales, CUM esti.
A fi TU, inseamna sa iti pui intrebari, sa te consumi, sa iti descoperi slabiciunile, dorintele, capacitatile si sa ramai, in toate astea, in El. Ca sa ii intelegi pe cei din jurul tau, trebuie intai sa te intelegi pe tine. Pentru ca Dumnezeu are rabdare si asteapta ziua cand tu vei deveni in sfarsit, Omul pe care l-a creeat.
Pentru ca un Om, isi cunoaste si isi accepta natura in lumina scripturala. Nu isi coloreaza natura dupa cum si-ar dori sa fie vazut, nu isi pune sperante desarte in virtuti pe care nu le va capata niciodata, ci se accepta in lumina pe care i-a dat-o Cristos . Ultimul lucru pe care ar trebui sa si-l doreasca, e sa umble prin oras, afisand o masca falsa, ca sa poata fi acceptat cu usurinta de catre cei din jur pe care ii considera „cool” . Ba mai degraba,
sa se increada in totalitate in Dumnezeu, fara de care este totalmente pierdut.
Insa Dumnezeu nu a vrut niciodata, ca noi sa fim niste roboti care in mod automat raspund la comenzi si implinesc sarcinile de pe lista.
Daca ar fi fost asa, nu ar fi existat pacat, Cristos nu ar fi murit pentru noi si nu am fi avut capacitatea sa rationam, sa gandim, sa facem alegeri, fara indoiala, de cele mai multe ori gresite, dar totodata, care ne apartin in totalitate.
Nu e nimic gresit in a dori sa te descoperi, in a te defini ca om, a avea gusturi, dorinti, stil si personalitate unica.Asta ne face oameni. Dar aici trebuie sa intervina o mica paranteza: (daca gusturile tale, dorintile tale, stilul tau sunt insusite intr-un mod egoist, fara pic de atentie si dragoste fata de cel de langa tine… nu mai esti decat un "bou cãpos-egoist-aerian si ignorant de carne"1 ).
Bucuria unui tanar este bucurie in ochii Tatalui, atat timp cat tanarul intelege, ca lucruri importante ca: lacomia, ura, curvaria (sau, sa spun „imoralitatea”, pentru ca suna mai elegant :) ?!? ) incapatanarea (adica „ce e al meu, este doar al meu”) si altele similare, nu trebuie nici macar pomenite in viata lui.
Ai libertatea sa faci ceea ce iti place, atat timp cat Cristos este fruntar intre ochii tai si pacatul nu este una dintre optiunile de pe lista indulcitorilor.
Si nu te teme, omul spiritual din tine nu va lasa ca superficialitatea sa iti atace identitatea pe care o ai in Cristos. El(omul spiritual), va fi puternic, atat timp cat il hranesti cu adevarata hrana.


1. "Without His Grace we are only a demonstration of ignorant flesh, like an aerian selfish-stubborn bull that hit a porcelain store."Paul Washer


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?