marți, 5 august 2008

Aleg ce ramane
















"Cele mai importante doua obiecte din casa nostra sunt oglinda si cantarul. Ne intereseaza cum aratam, suntem preocupati de aspectul nostru exterior, fizic.
Statisticile spun ca 95% din oameni nu sunt multumiti de felul cum arata. Ar mai schimba ei ceva. Si asta poate duce la depresii, la boli, la autoizolare sau chiar la sinucideri. Mare caz s-a facut in presa americana cand, pe 5 august 1962, diva Hollywood-ului, Marilyn Monroe, s-a sinucis. Dar in spatele acestei scene se afla o depresie. Toata lumea o idolatriza, insa ea era nemultumita de sine.
Ne place sa fim imbracati bine, elegant, sa fim prezentabili. Se spune ca haina il face pe om. Dar de multe ori, in spatele unui costum scump si de firma se ascunde o inima ravasita de durere si pacat. In spatele unui frumos costum de general, Naaman avea lepra, era bolnav incurabil.
In spatele exteriorului nostru ne ramane interiorul.
Ceea ce ne scapa noua din vedere este faptul cel mai important, frumusetea interioara. Frumusetea aceea a unui suflet dat lui Dumnezeu.
Cea mai mare comoara din lumea aceasta o purtam in noi, si acesta este chipul Domnului Isus Cristos, frumusetea cristica. Frumusetea sufletului nostru, a unui suflet bun, milos, iubitor, iertator. In fata acestei frumuseti toate miss-urile din lumea asta palesc, pier. Nu e loc de concurenta. Domnul Isus ne da tot ce ne trebuie, ne implineste sufleteste.
Chiar daca am mai schimba ceva la exteriorul nostru sa nu uitam ca avem o frumusete interioara de care sa ne ingrijim. Purtam chipul Domnului Isus in niste vase de lut. Vasele acestea pier, trec...dar va ramane El.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui. Frumusetea omului sta in bunatate, sta in iubire. Avem cel mai valoros lucru in noi. Suntem creati dupa chipul si asemanarea Lui. Daca lumea ar pune pret pe suflet ar fi mai buna. Dar traim intr-o lume a discriminarilor, a urii, a rautatii. Si asta datorita faptului ca ne uitam la ce izbeste ochiul. Ganditi-va la cei care stau pe paturi de spital, la cei care sunt in ultima clipa de traire. Multi nu ne-am gandi la ei, nici nu i-am baga in seama, dar ei au nevoie de iubire. Multora boala si suferinta le-a schimbat exteriorul, dar le-a ramas interiorul acela al lor. Gasim oameni care au o frumusete interioara, sufleteasca, chiar daca cea fizica a trecut. Ganditi-va la acei oameni si aratati-le iubire!
Problema fundamentala este ca interiorul conteaza cel mai mult. El este cel care trebuie si merita ingrijit.
Un suflet frumos te face frumos si placut inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. Un suflet gingas, delicat te face un om bun si plin de iubire. Un suflet sensibil te face atent la nevoile celor din jur. Si astfel va exista iubire in lume! Contempland iubirea nu gasim nimic de care sa ne poticnim, nimic de care sa ne lovim.
Sunteti importanti, pretiosi in ochii Domnului. V-a umplut de acea frumusete care izbeste si in exterior. Acea frumusete care ne umple si ne implineste.
Deci...protejati-va frumusetea sufleteasca!"

Sursa :Bogdan Emanuel Radut


Suntem flori efemere.
Dar intr-o zi vom fi inviati
Si nu vom mai muri niciodata
Si trupurile noastre vor fi inviate si transformate.

O happy day .
Zi glorioasa va fi atunci.
Sa luptam pentru credinta primita odata pentru totdeauna sfintilor.
si sa mergem in aceasta viata :
"prin credinta si care duce la credinta"
romani 1:17 :
"deoarece in ea este descoperita o neprihanire pe care o da Dumnezeu , prin credinta si care duce la credinta, dupa cum este scris " Cel neprihanit va trai prin credinta".

Pana atunci asteptam la portul vesnicei scapari .
Pregatiti Asteptam Cerul Etern.
Dumnezeu are o inima frumoasa.
Ceea ce face farmecul unui Dumnezeu - este chiar Bunatatea Lui.
Dumnezeu este dragoste.

"SA TINEM STRANS DE DRAGOSTEA LUI "
Iuda 21.

Eu "Aleg ce ramane"
Aleg ce este permanent, vesnic, stabil, durabil, de durata, etern.
Sa alegem Dragostea Lui curata si adevarata.
Sa alegem Dragostea Lui vesnica si neschimbatoare.
Sa alegem Increderea in El.
Sa alegem respectul si onoarea trairii pentru Domnul.
Sa alegem Adevarul si Cuvantul Sau.
Sa alegem Voia Sa si Planul Lui in viata noastra.
Sa alegem ce ramane.

Alegerea aceasta trebuie facuta constant in viata.
Fiecare sa spuna in orice decizie si alegere..."Aleg ce ramane".
Cand lumea trece , nu mai ramane decat Dumnezeu.
Eu asemeni titlului " Aleg ce ramane"
Tu ce vrei sa alegi?

Sa il alegem pe El.
Cel care ramane Dragoste de-a pururi.
Dumnezeu ramane.
1 Ioan 2:15-17

"Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca cineva iubeste lumea, dragostea Tatalui nu este in El. Caci tot ce este in lume, pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii nu este de la Tatal, ci este din lume. Insa lumea si pofta ei TRECE...dar cine face voia lui Dumnezeu ramane in veac".

Am citit undeva ca pe mormantul lui Tozer si lui Moody- stau scrise acest verset "dar cine face Voia lui Dumnezeu ramane in veac" .
Vrei sa alegi ceva care sa ramana? Alege Voia Lui.
Vrei sa alegi ceva durabil ? Alege-L pe Dumnezeu
Si vei ramane in veci impreuna cu El.
Si eu imi doresc realitatea aceasta spirituala personala. Sa traiesc de pe pamant cu Domnul ISUS si apoi sa il intalnesc in Glorii sus in Cerul pregatit pentru cei rascumparati de El.
amin




















Dostoievsky Feodor
Frumusetea nu este numai un lucru cumplit, ea este si un lucru misterios. Acolo Dumnezeu si diavolul se lupta pentru stapanire ( suprematie) , iar campul de batalie il reprezinta inima omului.

11 comentarii:

  1. Tendita umana este de a aprecia numai vizibilul si palpabilului.Dar dincolo de asta e mult mai mult...

    Numele meu e Florentina si sunt o fata cat se poate de simpla.Nu am o frumusete exterioara izbitoare,pt ca Dumnezeu a ingaduit in viata mea anumite probleme de sanatate ce au adus cu sine probleme de greutate. Deavolul e o fiinta obsedata,gasete "calcaiul lui Ahile" si loveste mereu acolo. Eu am fost lovita de multe ori in domeniul asta si de multe ori mi-am dorit sa ma fac bine si sa arat altfel,dar mai apoi am inteles ca aceste probleme au avut un rol urias in formarea mea spirituala,si ca valoarea omului e cea din interior.Purtam comori in vase de lut...

    Nu...NU mai imi doresc sa arat altfel acum... Imi doresc doar sa am sufletul lupit de ceruri,lipit de Dumnezeu.Stiu ca Tatal meu din ceruri se va ocupa de TOATE nevoile mele... Si sunt sigura ca voia Lui e cea mai buna pt mine

    Si Da.. am vazut multe cufere frumoase goale pe dinauntru... si multe comori ascunse.. in vase de lut.

    Cred ca merita sa cauti atent si sa privesti dincolo de "ambalaj" pentru ca si cele mai frumoase diamante au fost descoperite de catre oameni care au fost dispusi sa caute cu rabdare...

    Nu stiu daca domeniul asta e un "calcai a lui Ahile" pt tine,cel care citesti aceste randuri...Daca e ma rog Domnului sa te intareasca!

    Ramaneti in dragostea lui Isus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau sa-ti impartasesc ceva legat de asta si cred ca asa avem mai mult poate de invatzat unii de la altii (eu scriu cam mult de obicei :)). ma bucur de tema asta,cu toate ca ii se ofera cam putina importanta.Pe mine in ultima vreme m-a preopcupat mult frumusetea launtra,poate mai mult ca niciodata.Poate pentru ca m am uitat in jur,si la mine in primul rand si nu mi a placut ce vad.Tinerii si oamenii in general, accepta cu greu pe cei "mai putin placuti" ptr ca acceptarea asta, astazi imbraca anumite criterii,care tin de felul in care arata o persoana.Mi-a vorbit Domnul prin Romani 2 si mi-am dat seama ca de multe ori facem ceea ce El nu face si nu e placut inaintea Lui...iar noi ar trebui sa ne asemanam tot mai mult cu El,deci sa-L "imitam".Vs11:"Dumnezeu nu are in vedere fata omului" ...Am intalnit o persoana care nu "te dadea pe spate" cu frumusetea lumeasca,dar avea ceva ce radia....bunatatea, iubirea fatza de semeni,darnicia, compasiunea,calmul din voce...si am apreciat asta ca adevarata frumusete.Sa te lasi transformat in omul din interior e frumusete...adevarata frumusete.Caracterul format de acum ramane, dar frumusetea fizica ba! Acum citesc"Taramuri ascunse"(Lynn Austin) si asa m-a impresionat o povestire.O fata, considerata cu prea multe straturi de grasime, cu parul buclat dar prea valvoi, iar ochii nu aratau ca 2 perle cum "ar fi trebuit" si nici genele nu erau lungi ca sa-i scoata ochii in evidenta cand clipea...cu toate astea era frumoasa! La randul ei a inteles adevarata frumusete,cand s-a casatorit,a cunoscut pe cineva la fel de frumos:) Era un invalid,care nu putea face un pas fara scaunul cu rotile,mai mult de atat avea o forma de paralizie rara.Boala lui era grava...intai ii paralizau picioarele apoi incet incet tot trupul,pana avea sa moara sufocat.Si totusi asa de frumosi erau si cresteau impreuna in El.Aici nu e vorba de "sentimentalisme sau lacrimogene" de-ale fetelor...pe mine chiar m a impresionat ptr ca au invatat ce i mai important:"Ceea ce nu se vede cu ochiul liber,trebuie neaparat vazut".Ei au vazut dincolo de trupurile lor neputincioase,dincolo de un chip de lut...aveau privirea indreptata spre launtru si spre...Tatal.M am intristat intr un fel, si poate m a si revoltat...faptul ca astazi nu mai vad aceasi dorinta,aceasi cautare...Rugaciunea noastra ar trebui sa fie:"Doamne fa-ma frumoas/(a), dar cu adevarat,schimba-ma in omul din launtru"...aste e rugaciunea mea din ultima vreme( ce regret e ca nu m am rugat asa de mai mult timp).Ma tot gandesc la frumosii in felul lumii care-s asa urati,si la uratii in felul lumii dar care au o stralucire speciala...Maretia,frumusetea unui om sta in launtrul lui, in caracterul lui; nu in felul cum arata, in abilitati etc.Am inteles ca Domnul nu cauta fotomodele ptr a si face lucrarea,ci oameni simpli care se lasa la dispozitia Lui,care vor transformarea launtra si prin care El isi poate arata puterea!Vreau sa vad dincolo...de ceea ce se vede!
    Cam astea sunt gandurile mele acum, si "inspiratia "divina cu toate ca r mai fi multe de spus...poate completez si altadata.
    Domnul cu tine si mersi de tema abordata care ma revolta oarecum....
    Stay blessed
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  3. Am inteles cum sta treaba cu frumusetea interioara si in mare sunt de acord.
    Dar ce trebuie sa facem cu frumusetea exterioara, sa fugim de ea? Sa-i batjocorim pe cei care arata bine, sau stiu sa se ingrijeasca? Chiar si asta este un dar de la Dumnezeu ca vrem sau nu sa recunoastem. Deci intrebarea mea este ce facem cu exteriorul?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna anonim.
    e ciudat -intelegi partea adanca si profunda a lucrurilor, prinzi substanta si continutul, gusti si savurezi esenta..si te opresti la mal.

    Cand ai o varsta, cred ca ar fi normal sa stii ce e de facut cu exteriorul..unii ajung pe luna si noi...ne impiedicam de lucruri asa de simple, normale, banale chiar.

    Ce poti face DAR cu exteriorul?
    Acelasi lucru care il faci si cu interiorul.
    pasi concreti ..Il onorezi pe Dumnezeu prin trupul tau si prin exteriorul tau, care este un dar de la Dumnezeu.
    " ce facem cu exteriorul"? poi ce faci si tu:).
    Il spalam, il ingrijim, il igienizam, il intretinem, il parfumam,il hranim mancand corespunzator, facem miscare, muncim , alergam, iubim,il dusulim , il protejam.
    Dumnezeu nu doreste ca Exteriorul sa fie o prioritate excesiva, exagerata, obsesiva. principal este interiorul.
    Cateodata ma intreb si eu oare oamenii chiar nu constientizeaza ce trebuie sa faca cu sufletele , constiinta si trupurile lor?
    Isus ne invata ca nu trebuie sa SPELI farfuria numai in exterior.Si mai este o chestie elementara, de baza : Cred ca daca stii cum sa iti ingrijesti sufletul, va veni de la sine respectul pentru trupul tau sa il ingrijesti.

    Apoi "Apa si Sapun " avem cu totii - Har si Slava Domnului. Mentalitate - educatie si cultura biblica a spalarii poate nu ar strica.
    Insa este o nevoie umana sa fii frumos. Tine de estetica omului. Daca iti faci timp de suflet te si ingrijesti.

    Apoi da frumusetea este un dar. Caci toti suntem Creati dupa acelasi tipar divin. "Suntem unici si creati dupa Chipul Si Asemanarea lui Dumnezeu" Suntem imaginea Lui in lume. tu ai vazut oameni urati?
    Sa ai frumusete este harul Lui.
    dar sa ai si caracter frumos ..nobil...demn de iubit- asta este chiar un har real.sa ai un caracter + Dublat de frumusete (de ingrijirea trupului). Unii cauta doar frumusete exterioara...in viata...si cu ce se aleg in viata? nu culeg nici o binecuvantare de la EL. Pacat.
    Dumnezeu nu ne cere sa nu ne ingrijim de corpul nostru.chiar si El spala picioarele la ucenici dupa drumetii lungi, pentru ca erau prafuite.
    Insa e drept..principiul laic si secular al lumii este acesta " oamenii privesc la ce izbeste ochiul".Si atunci nu mai pot pricepe Inima si Intelepciunea lui Dumnezeu. Si ideea centrala este aceasta: ca Dumnezeu pune accent pe ceea ce este vesnic!etern, durabil, etern, pe ceea ce ramane cum am dezbatut in articol mai sus.Prioritate trebuie sa aiba sufletul.iar restul nu trebuiesc neglijate deloc, ci administrate cu pricepere. Eu spun ca merg mana in mana, daca te ingrijesti de suflet ..te vei ingriji si de trup, dar din interior - spre exterior.
    Insa nu uita niciodata
    DUMNEZEU Pune ACCENT pe ceea ce este vesnic. Noi sa punem accent pe ingrijirea trupului - nu venerearea lui.

    O zi frumoasa
    la suflet
    la trup.
    "Deci intrebarea mea este ce facem cu exteriorul? "

    Si interiorul si exteriorul Il dam lui Dumnezeu sa locuiasca si sa radieze pe chipul nostru.
    Caci nu ne apartine nimic.
    Noi doar administram ce ne-a dat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Problema fundamentala este ca interiorul conteaza cel mai mult.....problema fundamentala nu e ca interiorul conteaza cel mai mult, ci ca exteriorul a juns sa joace un rol predominant in societatea din ziua de azi...asta e problema.
    Antonia

    RăspundețiȘtergere
  6. "am vazut multe cufere frumoase goale pe dinauntru... si multe comori ascunse.. in vase de lut" Si noi am fost goi pe dinauntru, iar daca astazi suntem ceea ce suntem se datoreaza doar lui Hristos, Harului Sau si Indurarii Tatalui.

    Da avem nevoie de rabdare...atunci cand dorim sa cunoastem un om- dar si sa ai perspectiva lui Dumnezeu cand privesti la oameni, sau la tine insuti.

    "Ceea ce nu se vede cu ochiul liber,trebuie neaparat vazut".
    Frumos gand.
    Astept sa il vad cum il punem si in aplicare.
    1 Ioan 2:6.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca mi-a fost gresit interpretata intrebarea :D
    Nu am intrebat pentru ca ma aflam in ignoranta si aveam nevoie de iluminare. Intrebarea era o provocare catre cei care sustin ca exteriorul ne este important, interiorul fiind singurul care conteaza cu adevarat. Asa ca va las pe voi sa meditati la intrebare, eu stiu ce am nevoie sa stiu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sper ca i-ai provocat. Mie mi-a facut placere sa iti raspund.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu cred ca e un lucru rau sa ai darul sa fii frumos......din contra cred ca e mai greu ptr persoana aia ptr ca mereu are "gandaci" in jurul ei cum spunea fr Ton.....ispite multe....

    "problema fundamentala nu e ca interiorul conteaza cel mai mult, ci ca exteriorul a juns sa joace un rol predominant in societatea din ziua de azi...asta e problema." Pai ma gandesc ca exteriorul a ajuns 'asa predominant in societatea din ziua de azi"tocmai ptr ca nu s-a dat importanta interiorului...
    DAR tot raman la ideea ca e cel mai important.Am vazut ca cineva a scris ca nu prea dam importanta exteriorului.Eu sper ca nu am fost inteleasa gresit ca am ceva impotriva celor "aratosi":-?.....numai ca nu asta e cel mai important.Cum ai scris si tu ca si prin exterior putem sa i dam Lui slava.Dar atata timp cat am 2 maini 2 picioare si o gura imi e suficient.
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  10. Diana..sa fim multumitori pentru toate binecuvantarile din viata noastra, sa fim credinciosi si in lucrurile mici apoi vom fi si in cele mari. sa fim recunoscatori Domnului ca familia noastra este bine, tu esti bine si sanatoasa.
    Nick Vujici nu mai are 2 maini si nici 2 picioare si totusi are libertatea si Bucuria in Domnul Isus. Este multumitor lui Isus ca este in viata si ca poate transmite Mesajul Sau acestei generatii nemultumitoare si frustrate.

    Sa ne bucuram de maini, de ochi , de buze, de corp..de tot ce a pus Domnul in noi. Sa avem apoi lumina sa in ochi, pe gura, pe fata ca sa luminam pe El.

    Ps. 34:5
    Cand iti intorci privirile spre El - te luminezi de BUCURIE si nu ti se umple fata de rusine.

    Harul Lui nu ne este doar indeajuns, sau doar suficient ..ci ne este chiar Bogatie si tot ce avem.

    RăspundețiȘtergere
  11. foarte frumos ai scris, si ai dreptate, m-am uitat si la com-urile de aici, si asa este conteaza si exteriorul si interiorul dar mai important este interiorul pt ca pana la urma frumuseata se duce, si nu ramane nimic in ea, dar ceea ce facem pt Dumnezeu, si exemplul pe care il dam noi altora, prin purtarea noastra ramane.

    RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică