vineri, 15 februarie 2008

Cartea vietii meleIn tren cu "Alege Viata"
-evanghelizare-
Cele 4 legi Spirituale

Nimeni nu-si scrie viata lui insusi!

Dar cine sunt autorii vietii mele? Parintii si pedagogii ma modeleaza, oameni si pareri ma influenteaza, medii si puteri ma determina, circumstante si relatii ma forteaza, inclinatii si mentalitati ma ademenesc, boli si neputinte ma impiedica, spatiul si timpul ma conditioneaza, societatea si politica ma schimba.
Oare viata mea este o carte in care altii scriu tocmai viata mea personala?Cui permit eu sa fie autorul vietii mele? Avand in vedere toata conditionarea lumeasca, toata limitarea omeneasca a vietii mele. Dumnezeu in toata intelepciunea si iubirea Lui, sa scrie El viat mea. Asa va fi bine pentru mine, binecuvantare pentru altii si preamarire pentru Dumnezeu.

Astfel Il rog pe Dumnezeu sa ma influenteze, sa ma modeleze si sa-mi conduca viata. Atunci grijuliu rasfoiesc cartea vietii mele si fila cu fila o traiesc cu prudenta, o primesc din dragostea lui Dumnezeu si Lui i-a redau spre ispasirea pacatelor.

Viata mea este prea pretioasa ca sa fie abuzata de cineva, de ceva, intr-un scop indefinit sau chiar gresit.Este viata lui Dumnezeu cu mine si viata mea cu El.

"Viata se aseamana unei carti: Smintitii o rasfoiesc in trecere, inteleptii o citesc cu chibzuinta fiindca stiu ca o pot citi doar o singura data" ( Jean Paul).

" Cand nu eram decat un plod far chip ochii Tai ma vedeau si-n cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de-a fi fost vreuna din ele" Psalmul 139:16

2 comentarii:

 1. "NU-n palma mea,
  ci-n palma TA
  e scrisa Doamne
  linia vietii mele.
  Ea trece serpuind
  prin veri de foc cu grele poame,
  prin ani-dumineci, sfinte toamne."

  RăspundețiȘtergere

You may leave a message.May God Bless you!

Care este teologia ta?