marți, 7 aprilie 2009

Scrisorile lui Teddy




O scurta povestioara pe care am primit-o pe mail prin grupul "Strajerii", care transmite o lectie de viata si care am considerat ca merita invatata de multi dintre noi. Am mai ascultat-o prima data intr-o tabara Dorcas din Debrecen(UNG). Stiu bine ca m-a marcat de atunci. Domnul sa va cerceteze si pe voi. O poveste fascinanta si captivanta ce o puteti citi si folosi pentru cei scolari.
"Ca niste mere de aur in vase de argint sculptate, asa este un cuvant spus la momentul potrivit" Proverbe 25:11
SCRISORILE LUI TEDDY
In timp ce se afla in fata copiilor din clasa a 5-a, doamna Thompson, in prima zi de scoala, le-a spus un neadevar. Ca majoritatea profesorilor, le-a spus elevilor sai ca ii iubeste pe toti la fel de mult. Totusi, acest lucru nu era posibil, deoarece in primul rand, cufundat in banca sa, era baietelul numit Teddy Stallard. Doamna Thompson il urmarise pe Teddy in anul precedent si observase ca acesta nu se juca cu ceilalti copii, hainele sale erau neingrijite si era murdar mai tot timpul. Si Teddy putea fi nesuferit. Se ajunsese pana acolo incat Doamnei Thompson ii facea placere sa scrie pe lucrarile acestuia, cu un creion gros si rosu, un X mare si ingrosat si sa ii dea nota 4. La scoala la care preda doamna Thompson, trebuia sa revizuiasca toate caracterizarile elevilor, iar pe Teddy il lasase intentionat la urma.
Totusi, cand a deschis dosarul acestuia, a ramas surprinsa sa vada ca profesoara din primul an scrisese:
"Teddy e un copil istet, isi face temele cu grija, este manierat si este o placere sa fii in preajma lui."
Profesoara din clasa a 2-a scrisese:
"Teddy este un elev excelent, apreciat de colegii sai, dar este tulburat de faptul ca mama sa sufera de o boala incurabila, iar viata de acasa trebuie sa fie foarte grea."
Profesoara din clasa a 3-a scrisese:
"Moartea mamei sale il afectase foarte mult. Se straduieste foarte mult, dar pe tatal sau nu il prea intereseaza, iar climatul de acasa il va afecta in curand, daca nu se va schimba ceva."
Profesoara dintr-a 4-a a scris:
"Teddy este retras si nu mai este interesat de scoala. Nu are multi prieteni si uneori adoarme in timpul orei."
De-acum, doamna Thompson intelesese problema si i-a fost rusine de ce facuse. S-a simtit si mai prost cand elevii ei i-au adus cadouri de Craciun, legate cu panglici frumoase si impachetate in hartie stralucitoare. Mai putin Teddy. Cadoul acestuia era impachetat cu hartie obisnuita de culoare maro. Doamnei Thompson i-a fost greu sa il deschida in fata celorlalti. Unii dintre elevi au inceput sa rada cand a descoperit o bratara careia ii lipseau unele pietre si o sticluta de parfum pe trei sferturi goala. Ea i-a certat cand a observat ca bratara era draguta si parfumul mirosea frumos. Teddy Stallard a ramas dupa ore in acea zi doar pentru a-i spune:
"Doamna Thompson, astazi mirositi exact ca si mama".
Dupa ce copiii au plecat, a plans timp de aproape o ora. In acea zi, a incetat sa mai predea citirea, scrierea si aritmetica si a inceput sa ii invete pe elevi. Doamna Thompson i-a acordat o atentie deosebita lui Teddy. Pe masura ce lucra cu el, mintea sa a inceput sa isi revina. Cu cat il incuraja mai des, cu atat acesta reactiona mai bine. Pana la sfarsitul anului, Teddy ajunsese cel mai istet elev din casa, si, in ciuda promisiunii ca ii va iubi pe toti la fel, Teddy a devenit alintatul sau.Un an mai tarziu, a gasit o scrisoare de la Teddy in care ii spunea ca e cea mai buna profesoara pe care o avusese vreodata.Au mai trecut inca sase ani pana a mai primit un semn de la Teddy. Apoi el i-a scris ca terminase liceul al treilea in clasa, si ca ea ramasese cea mai buna profesoara pe care o avuse.Patru ani mai tarziu, a mai primit o scrisoare care spunea ca va termina in curand si facultatea cu cele mai bune rezultate. Inca o data o asigura pe doamna Thompson ca fusese cea mai buna profesoara.Apoi au mai trecut inca patru ani si a mai venit o scrisoare, cu acelasi mesaj, dar numele expeditorului era schimbat: Dr. Theodore Stallard.

Apoi o noua scrisoare in care o anunta ca se va casatori. Ii spunea ca tatal sau a murit cu cativa ani in urma si o intreba daca ar vrea sa participe la nunta si sa stea in locul in care sta de obicei mama mirelui. Bineinteles ca a acceptat. Si a purtat bratara careia ii lipseau unele pietre si a folosit acelasi parfum pe care il primise demult de la Teddy.
S-au imbratisat, iar Teddy i-a soptit la ureche:
"Multumesc pentru ca ai crezut in mine! Multumesc pentru ca m-ai facut sa ma simt important si mi-ai aratat ca pot insemna ceva!"Doamna Thompson i-a soptit cu lacrimi in ochi:
"Teddy, ai inteles gresit. Tu esti cel care m-a invatat ca pot schimba ceva. Nu am stiut cum sa predau elevilor pana te-am intalnit pe tine."
Nu poti niciodata sa stii cum poti influenta viata altora prin ceea ce faci sau prin ceea ce nu faci.
Tine seama de acest lucru in aventura ta prin viata si incearca sa schimbi ceva in viata celorlalti si.... ar fi ideal daca acest "ceva" ar fi o schimbare in bine!!!
Si mai ales te rog, nu uita:
Nimeni nu are dreptul sa priveasca o alta persoana de sus, decat in momentul in care se apleaca si ii intinde o mana pentru a-l ajuta sa se ridice.
AICI poti vedea o prezentare. Fa o diferenta

Covoarele de Cisnădie au cautare la Ploiesti



Pe 1 aprilie s-a deschis târgul de covoare de Cisnădie, amplasat chiar în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. 2009 este al patrulea an consecutiv când produsele de Cisnădie sunt aduse la Ploieşti în cadrul unei expoziţii cu vânzare. Toate covoarele şi carpetele sunt realizate din materiale naturale, predominante fiind lâna, bumbacul şi inul, prelucrate cu aparatură şi tehnologie românească.Deşi organizatorul spune că în primele zile de la deschiderea târgului clienţii au fost foarte interesaţi de ofertele fabricii de covoare, în acest weekend ploieştenii şi-au făcut apariţia în număr destul de mic la expoziţie. „Pentru că venim aici de atâţia ani de zile, avem clienţi pe care îi cunoaştem, pentru că ajung în fiecare an să-şi cumpere câte ceva de la noi”, spune organizatorul Dan Dulgherescu.
„Am fost în mai mulţi ani să văd covoarele de Cisnădie şi am cumpărat de fiecare dată măcar şi o carpeţică. Sunt foarte bune, calitative şi au o lucrătură excelentă, pe piaţă nu găseşi aşa ceva”, spune Margareta Brutaru, una dintre clientele acestui târg.
Program
Târgul este deschis pentru ploieşteni până pe 16 aprilie, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00.


Covtex-Feizy - Covoare Cisnadie.

Procesul injust



Injustitia acestui proces este unica in istorie ,pentru ca cei ce judecau, trebuiau sa fie judecati.

Cel care avea sa judece natiunile sta sa fie judecat de altii. Cel care este numit viata asteapta sentinta la moarte. Cel ce este numit Cuvantul tace.

Oamenii vroiau sa-L puna imparat, caci stiau ca e ceva in El, ii invata cu autoritate, avea autoritate.

Oamenii asteptau un rege cu o cununa pe cap. Ce a incoronat insa capul Sau a fost un manunchi de spini care apasau greu.

Oamenii asteptau un rege care sa domneasca de pe un tron sclipitor, impunator. Tronul sau, care l-a ridicat peste supusii sai a fost o cruce pe care a fost zdrobit.

Oamenii au alte idealuri despre cum ar trebui sa fie un imparat. Imparatii de obicei conduc de pe tron. El s-a coborat de pe tron, a renuntat la glorie.

Imparatii conduc prin mana tare. El a condus prin slabiciune. Imparatii nu ies la lupta, trimit generali. El a intrat in mijlocul luptei. Aparent a fost infrant, dar El a infrant puterea celui rau, a intrat in batalie cu Satan si l-a infrant.

Eu trebuia sa fiu judecat, eu trebuia sa fiu condamnat, eu trebuia sa iau pedeapsa pentru pacatele mele, dar a fost El judecat in locul meu, si acest proces schimband istoria, a schimbat si istoria vietii mele si ma rog sa o schimbe si pe a ta.

Procesul istoriei. Dumnezeu judecat de om.

Yobediah la Balea Lac (2)

















Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică