luni, 6 aprilie 2015

"Vrem trezire....vrem trezire"...serios!? - Predici Gheorghe Aurel




Aud câteodată exagerări paranoice în predici. Un exemplu este următorul : "Iubită adunare vreau să vă anunț că am fost sunat de sute de persoane în această săptămână (și pe la 3 noaptea- ca să iși laude performanțele religioase)....să îi sfătuiesc, să îi consiliez și să mă rog pentru ei".

Doamne ce urât miroase o astfel de reputație!!

Prin aceasta atitudine un astfel de "slujitor" nu arată decât cât de absorbit este de propria personalitate și cât de narcisistă este imaginea sa de sine.

Am fost abordat în aceste săptămâni doar de 3 tineri faini care mi-au recomandat fie prin facebook -fie prin mail să ascult predicile unui "trezit" vorba lor, pe nume Gheorghe Aurel.Blogul lui il poti găsi aici pe nume TrezireAzi. 

Am ascultat câteva predici și pot spune că sunt punctuale, relevante pentru tânăra generație și cel mai important sunt biblice-Cristocentrice. Imi doresc ca dacă le veți asculta să nu fiți mișcati doar de un entuziasm evlavios sau de un duh revivalist:)).

Imbogățiți-vă inimile și mințile cu Cuvântul lui Dumnezeu. - precum Filipeni 4:8

In ultimii ani am fost foarte atent la viziunile, strategiile și metodele de evanghelizare,uceniciziare, de conducere pe care liderii spirituali au încercat să le livreze mai departe enoriașilor. Și am ajuns la o concluzie: ..."Toată lumea urlă dupa trezire, strigă după Prezența lui Dumnezeu...însa când El ridică anumiți oameni cu autoritate, cu influență spirituală, cu un caracter integru, cu o inimă sensibilă pentru nevoile celor din jur și cu o pasiune puternică pentru Gloria și Cuvântul lui Dumnezeu...atunci se stârnesc cele mai mari furtuni pentru anihilarea și eliminarea acestor oameni- atipici, intransigenți, non-conformiști, inadaptati acestei lumi."

Paradoxal.nu? Și ne mai și lăudăm în postările noastre cu predici de trezire de Leonard Ravenhill, A.W.Tozer, Martin Lloyd-Jones,Paul Washer și alții ..Păi uite acum vă provoc să ascultați câteva mesaje chiar în limba română și verificați-le prin filtrul Duhului și prin loialitatea față de Scriptură.

Sunt anumite tendințe și subtilități in predici sale care cad în legalism...însă sfatul meu este să culegeți doar ce este bun,ziditor și sănătos biblic.

Domnul să îl țină smerit pe acest om și să rămână eficient în slujirea lui Dumnezeu și a semenilor.
Audiție cu folos veșnic..





Certăreții și lingușitorii

Să te ferească Dumnezeu să cazi în cele două categorii de oameni din biserica ta...
Certăreții si lingușitorii.


Cei care văd mereu negru în fața ochilor lor..la orice pas...și cei care iți dau o avalanșă de aprecieri și complimente pentru că au interesele lor. Cel mai corect este să te ferești de ei! Blogul Vestea Buna ne oferă două articole interesante și utile în acest sens. Partea I-a și partea a II-a.

Tâlcul este că și noi trebuie să învățăm să ducem lupta credinței. Iar doi din dușmanii credinței sunt cearta și ligușirea. Ca să învățăm lupta cu cearta și lingușirea trebuie să înțelegem duhovnicește luptele din Vechiul Testament cu Madian și Amalec.

Când vedem lumea politică și economică, chiar și familiile pline de ceartă, îndeosebi când vedem lumea religioasă plină de lingușire parcă vedem Israelul copleșit de oștile lui Madian și Amalec (ei tăbărăsc împreună), unii te ceartă, alții te perie, te lingușesc până (eu și) tu ”oaie nătângă” fugi de certăreț în brațele lingușitorului fără să vezi cum ei își zâmbesc unul altuia de sub măști.

Mai învățăm că Cearta și Lingușirea sunt aliați, indiferent care te atacă prima. Când cineva te lingușește va sădi imediat în inima ta răsadul aliatului lui numit ceartă și te vei certa cu prietenul tău adevărat. Nu uita: Madianiții(certăreții) și Amaleciții(lingușitorii) atacă împreună. Când cineva se ceartă cu tine, așteaptă-te ca apoi să te ia în brațe aliatul lui: un lingușitor care să te ”mângâie” de necazul pe care-l suferi. Ei par dușmani unul cu altul, dar îți sunt amândoi dușmani doar sufletului tău. 

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică