marți, 10 noiembrie 2009

O viaţă semnificativă - John Maxwell


Când vei fi de 70, 80 de ani, stând pe terasă, legănându-te pe scaun şi privind înapoi la viaţa ta, ce vei gândi cu privire la ea? Nu va trebui să dai socoteală nimănui şi nici măcar să împlineşti aşteptările cuiva – nici ale părinţilor tăi, nici ale partenerului de viaţă, nici ale asociaţilor din afacerea ta.

Ce ai făcut cu darul vieţii? Răspunsul va fi important pentru tine atunci, aşa că întrebarea ar trebui să fie importantă acum. Cursul vieţii tale este determinat de ... relaţiile pe care le dezvolţi, deciziile pe care le iei, acţiunile pe care le faci. Fiecare dintre acestea au potenţialul de a schimba cursul vieţii tale.

Dacă nu faci ceva cu viaţa ta, nu contează cât de lungă este. Dacă faci ceva cu viaţa ta, tot nu contează cât de lungă este. Viaţa nu constă în numărul de ani trăiţi, ci în modul în care ai folosit anii aceştia. Focalizarea ta trebuie să fie dincolo de tine. Dacă dăruieşti, iubeşti, slujeşti, ajuţi, încurajezi şi adaugi valoare altora, îţi trăieşti viaţa cu folos. Aceasta este semnificaţie.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică