duminică, 27 iulie 2008

Sunt inundatiile un paradox?














Nu.

Dumnezeu il iubeste pe om.

Priviti cele doua imagini, Dumnezeu il dezbraca pe om de "realitatea" ce il inconjoara, Ii ia palpabilul si tangibilul pentru a il face constient de valoarea sufletului sau si de pregatirea intalnirii cu El. Viata pe acest pamant nu este decat o pregatire pentru adevarata viata, cea care nu mai moare niciodata. viata eterna.

Christos realitatea tuturor lucrurilor

Inainte de toate as vrea sa va cer sa vedeti faptul acesta, conform Scripturilor, toate lucrurile fizice, toate lucrurile materiale pe care le vedem, le atingem si le savuram, nu sunt lucruri reale. Ele sunt doar o umbra, o ilustratie a celor reale. Zi de zi noi contactam atat de multe obiecte materiale : mancam hrana, bem apa, imbracam haine, locuim in casele noastre si ne conducem masinile. As vrea sa va cer sa vedeti si sa retineti bine faptul ca aceste lucruri nu sunt reale. Ele sunt decat umbre, ilustratii. Hrana pe care o mancam in fiecare zi nu este hrana reala, ci o ilustratie a celei reale. Apa pe care o bem nu este apa reala, ci o ilustratie a celei reale. Lumina din fata ochilor nostri nu este lumina reala, ci o ilustratie care ne indreapta atentia spre altceva.

Atunci care sunt lucrurile reale?
Oameni buni, as dori ca prin harul lui Dumnezeu sa va spun in adevar ca lucrurile reale nu sunt altceva decat Christos Insusi. Christos este hrana reala pentru noi. Christos este apa reala pentru noi. Christos este lumina reala pentru noi. Christos este realitatea oricarui lucru pentru noi. Nici chiar viata noastra fizica nu este o viata reala. Ea nu este decat o ilustratie care ne indreapta atentia spre Christos. Christos este viata reala pentru noi. Daca nu-L ai pe Christos, nu ai viata! Veti spune : " Sunt viu; am viata in trupul meu" . Dar trebuie sa vedeti faptul ca aceasta nu este viata reala. Este doar o umbra care arata inspre viata reala- care este Christos Insusi.

Zi de zi, in timp ce locuiesc in casa mea, am constienta si sentimentul ca ea nu este locuinta mea reala. Intr-o zi i-am spus Domnului: " Doamne , aceasta nu este locuinta mea; aceasta nu este locuinta mea reala; aceasta nu este nimic . Doamne, TU INSUTI esti locuinta mea". Da , EL este locuinta reala pentru noi.
Multi isi fac griji in aceasta perioada ca isi pierd casele - dar de fapt nu isi pierd nimic. Casa noastra trebuie sa fie sub protectia si prezenta lui Dumnezeu.
Acum as dori sa va pun o intrebare . Poate nu vi s-a intamplat niciodata asa ceva. S-ar putea sa va fie foarte clar faptul ca Christos este hrana voastra, Christos este apa voastra vie, Christos este lumina voastra si Christos este viata voastra. Dar permiteti-mi sa va intreb, ati constientizat vreodata faptul ca Christos este chiar tara in care traiti ?
Christos este tara ( pamantul) . S-ar putea sa simtiti ca zi de zi traiti pe acest pamant, in acest colt de tara, dar trebuie sa constientizati faptul ca acest pamant nu este tara voastra reala. Chiar si acest pamant nu este altceva decat o ilustratie care arata inspre Christos. Christos este tara reala pentru noi. Hrana este o ilustratie, apa este o ilustratie, lumina este o ilustratie, viata voastra este o ilustratie, iar tara este si ea o ilustratie. Christos este tara reala pentru noi. Trebuie sa va spun ca sunt crestin de mai mult de treizeci de ani, dar abia in ultimii ani mi-am dat seama ca Christos este tara pentru mine. Stiam ca Christos este pentru mine ,viata , hrana, lumina si totul , dar nu tara.
In ultimii cativa ani, Domnul m-a facut sa-L experimentez tot mai mult. Inainte ca Domnul sa-mi arate ca El este pentru noi tara, El mi-a aratat intai ca El este locuinta noastra. Citisem Scripturile zi de zi timp de mai mult de douazeci de ani, fara sa remarc faptul ca Domnul este locuinta noastra. Apoi intr-o zi am vazut ceva din psalmul 90. In primul verset Moise spunea" Doamne, Tu esti locuinta noastra , din generatie in generatie". O, in ziua aceea Domnul mi-a deschis ochii ca sa vad ca El este locuinta mea. Atunci L-am cunoscut pe Domnul ca fiind ceva mai mult. Dar dupa doi sau trei ani Domnul mi-a deschis ochii chiar mai mult. Am vazut ca Domnul nu este pentru mine doar locuinta , ci si tara. Domnul este tara pentru mine! O , incepand de atunci Domnul mi-a aratat multe lucruri din Scripturi. De atunci am inceput sa inteleg de ce in Vechiul Testament Domnul se referea mereu la "un colt de tara". Domnul l-a chemat afara pe Avraam spunandu-i ca il va duce intr-o anumita tara, care era tara Canaanului. Amintiti-va de multe ori , incepand cu al 12-lea capitol din Geneza si pana la sfarsitul Vechiului Testament, Domnul a pus accentul pe tara si S-a referit la ea din nou si din nou. Tara...tara..tara.. pe care am promis-o parintilor tai. Tara pe care am promis-o lui Avraam, tara pe care am promis-o lui Isaac, tara pe care am promis-o lui Iacov, tara pe care v-am promis-o voua. Va voi duce in tara. Era tara, tara..mereu tara. ( cap.1 Christosul Atotinclusiv).
















Pentru unii in aceste zile pline de calamitati ...e timpul sa isi construiasca o viata noua.
pacat ca unii o vor reconstrui doar pe cea fizica, nu si cea spirituala.

Domnul fie laudat caci El este Locuinta si Adapostul nostru.
Si El este si TARA noastra prin Isus Christos.
Amin.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică