joi, 24 iulie 2008

Rapirea este reala ?

Rapirea vine curand. Suntem pregatiti?
Acest eveniment va fi real si eu il cred personal pentru ca este mentionat in Cuvantul lui Dumnezeu.


Apocalipsa 13:16-17
Si a facut ca toti, mici si mari, bogati si saraci, liberi si robi, sa primeasca un semn pe mana dreapta sau pe frunte , astfel incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde daca nu are sa aiba semnul, sau numele fiarei sau numarul numelui ei.
Matei 24:27
Caci cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus , asa va fi si la venirea Fiului omului.
Apocalipsa 9:6
In acele zile, oamenii vor cauta moartea si n-o vor gasi; vor dori sa moara si moartea va fugi de ei.


THE RAPTURE IT'S COMING
BE READY...

Acum multi tineri pe care ii intalnesc imi pun aceasta intrebare:
"Poi mai are rost sa ma rog pentru un partener de viata daca oricum sunt vremurile din urma"?
Uneori stau si ma gandesc la primii crestini din primul secol, acestia erau indragostiti de Isus si isi doreau sa vina chiar in timpul vietii lor, traiau o viata de pregatire si asteptare...si iata ca au trecut peste 2000 de ani si Domnul Isus inca nu a venit .Inca usa Harului mai este deschisa.".
Nu stiu ce sa le raspund la astfel de tineri...ii pot influenta intr-un singur mod si o unica directie: aceeea de a fi pregatiti oricand de plecare. Nu stim clipa, ceasul cand EL va veni asemeni unui hot. Insa cunoastem din Cuvant ( asta daca il mai citim Voia Lui) , prin rugaciune aflam dorintele lui si cum putem sa ii fim placuti - iar prin post ne pregatim intr-adevar mintea si sufletul pentru adevarata viata - cea pe care o vom experimenta in Glorii.

Pot sti care este voia lui Dumnezeu pentru viata mea?
o Da. Tot prin intermediul Scripturii.

Providenta lui Dumnezeu nu insala pe nimeni.
Cand ma incred in Voia Lui Dumnezeu nu ma mai pot baza pe intuitia mea. CE imi place la Domnul este ca EL nu isi ascunde Voia nimanui, trebuie doar sa ai placere si pasiune in a o cauta.
Cum gasesti Voia lui Dumnezeu?
Din nou va trimit cu drag pe toti la Scriptura.
Dumnezeu nu se ascunde obscur de oameni si sta in Inaltul cerului avand o pofta de a se amuza de oameni ce bajbaiesc dupa Voia lui. Voia lui nu este ca o mina de aur ..la care Dumnezeu sa ne strige la fiecare....opaa...alooo tinere...batranelule....fii atent la Mine...: "Caldutzz...Rece...rece..rece....Caldut....FOC FOC FOC...rece...". Doar noi oamenii ne jucam astfel de jocuri. Dumnezeu are o cale mult mai precisa si aceasta este Voia Lui din Cuvantul Sau.- Biblia- Sfanta Scriptura.

Unii oameni doresc scopul vietii si Voia lui Dumnezeu dar nu vor sa creada in El. Sa se increada in Domnul Dumnezeu ca Persoana. Si e normal de ce exista atata depresie, deceptie si confuzie, de ce exista in mintea lor o teologie difuza, deformata, un Domn poluat si ciopartit si asteptarile lor devin irealiste. Nu are rost sa cauti voia lui Dumnezeu - in casatorie, cine este partenerul tau de viata, cariera ta daca tu nu esti deja IN Voia lui Dumnezeu - nascut din nou si regenerat spiritual.

In psalmul 143:10 David se roaga" Invata-ma sa fac voia ta- caci Tu esti Dumnezeul meu". atat:). Nu spune deloc " DOAMNE - invata ma sa inteleg voia TA, dezvaluie-mi Voia Ta, manifesta-ti voia Ta , descopera-mi si reveleaza-mi Voia Ta" ): Nu spune " Doamne vreau sa gasesc voia ta".

David nu a dorit informare ( intelect) despre Voia lui Dumnezeu- ci supunere.
David nu a dorit ( la acest moment) cunoastere ci ACTIUNE " SA FAC VOIA TA".
Mai degraba " Imputerniceste-ma Doamne sa fac voia TA" - david cred ca cunostea care este voia Lui Dumnezeu. Si noi o stim deja din atatea predici, versete, mesaje, sfaturi, principii de viata, bloguri si resurse.+ Cuvantul sau. Insa Domnul vrea sa vada ca il si iubim -facand VOIA SA, actionand Voia Sa, implinind si practicand voia sa, aplicand la viata mea Voia Sa.
Repet " Dumnezeu nu isi ascunde voia de nimeni"- si tu cel care citesti poti sti si tu voia lui Dumnezeu pentru viata ta din Scriptura!, te incurajez sa iti faci timp sa o citesti si atunci vei sti ce directie sa iei, unde sa o apuci, ce anume sa lucrezi, ce anume sa iubesti.

Apoi care este voia lui Dumnezeu in aceste vremuri?
1 Timotei 2:3-4
Lucrul acesta este bun si bine primit inaintea lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru
care doreste ca toti oamenii sa fie mantuiti si sa vina la cunoasterea adevarului.
2 Petru 3:9
Domnul nu intarzie la implinirea promisiunii Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta.

1 Corinteni 2:9
Dar dupa cum este scris" Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit si mintea omului nu le-a conceput, asa sunt lucrurile pe care Dumnezeu le-a pregatit pentru cei care-L iubesc.
Sa asteptam pregatiti venirea Lui.
Sa iubim Cuvantul Lui si sa il aplicam.
Sa ne rugam ca Domnul " Sa ne invete sa facem Voia Lui"
Domnul sa ne invete sa ne iertam unii pe altii.
Domnul sa ne invete prin Cuvant sa ne iubim unii pe altii.
Si sa fim crestini practici - lucrand pentru Gloria Imparatului.

Nimic nu poate fi mai relevant si mai semnificativ ca aceste lucruri.
Doamne, invata -ne sa facem Voia Ta ca sa fim gata oricand pentru intalnirea cu TINE .
amin

intre VT si NT in Biblia mea am doua citate...vi le ofer si voua ca zidire si incurajare.

Daca vrei un camin fericit, atunci vegheaza in tinerete asupra comportarii tale, ca sa nu-ti atragi o judecata asupra vietii tale.
Mai bine sa ai mai putine aventuri, mai putina distractie si mai putin succes la prieteni ca sa ramai DREPT inaintea lui Dumnezeu si ca rasplata" EL iti va da tot ce-ti doreste inima.

El a fost om- in carne adevarata ! si Fiu divin





















Isus nu a fost Superman.El nu Si-a sfidat dusmanii, stand impunator cu mainile in solduri, in timp ce gloantele ricosau dupa ce se loveau de pieptul Lui: Biciul soldatilor romani a facut sa tasneasca sange adevarat, spinii s-au infipt in carne adevarata, cuiele I-au provocat dureri insuportabile, iar crucea L-a condus la o moarte reala.Iar El a purtat toate aceste poveri, i-a iertat si i-a iubit pana la capat. (ISUS A FOST UN OM!)
ISus nu este un macho, un erou seducator, un smeker bisnitzar de suflete umane.





















EL a fost om dar in acelasi timp Fiu de Dumnezeu , nu s-a folosit de autoritatea si puterea sa Suverana , s-a abtinut sa ii ucida pe batjocoritori cand putea face asta doar la simpla sa rostire, prin suflare, privire sau prin cuvant. S-a abtinut in a comenta si a isi cere "drepturile" in aceasta lume.



















De ce toate aceste lucruri?
sincer ma gandesc...pentru ca sa ne castige la El prin dragostea de la Cruce.
Fiti binecuvantati de lucrarea omului si Fiului de Dumnezeu - Isus Hristos.
Ma bucur ca Domnul m-a creat om.
E minunat sa stii ca nu esti semizeu, nu esti inger si nici demon.
Esti lucrarea Mainilor Sale " incununat cu slava si cinste" Psalm 8:5.
Fiti oameni.
Priviti in Sus la cerul lui Dumnezeu .

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică