joi, 30 iulie 2015

Dumnezeu este altfel



"Dumnezeu este altfel" (Alin V.)..pot cu certitudine să declar acest lucru .în pofida tuturor promotorilor zâmbăreți și pozitiviști, a propovăduitorilor motivaționali,a predicatorilor macho și irezistibili ai dumnezeului veacului acesta :(bunăstare,sănătate,belșug,succes,prosperitate,avere)..uitându-mă cu băgare de seamă la viața prietenilor mei autentici care fie trec prin dureri, fie pierd pe cineva drag,fie se confruntă in familie cu un diagnostic crunt, rude in suferință, oameni cu eșecuri falimentare, oameni simpli frământați sau frustrați d.p.d.v spiritual si multe alte adversități ale călătoriei pe pământ... ințeleg că Dumnezeul bibliei lucrează prin intermediul problemelor nu în afara circumstanțelor potrivnice. Cred în binecuvantare dar în termenii și condițiile impuse de Dumnezeu..nu în cea stabilită și redefinită de dorințele umane, care trag plapuma binecuvantarii peste orice "șmecherie financiară, speculație sau inginierie meseriașă".


Dumnezeu este altfel ..decît toți dumnezeii prezentați azi de specialiștii în creearea unui dumnezeu de tip caricatură, sau monstru, un dumnezeu de tip lampa lui Aladin ..care iți satisface toate poftele imature.

Oridecîteori vei auzi o predică ce nu are suport scripturistic și informațiile transmise nu izvorăsc din natura si caracterul lui Dumnezeu transmis prin doctrinele și atributele Sale...gândește-te mereu la acest principiu..că Dumnezeu este altfel ..și trebuie să studiezi personal Biblia și să descoperi cum este cu adevărat Dumnezeu..și nu o plăsmuire sau o închipuire măruntă a unei minți umane. 

Așadar nu-ți limita cunoașterea despre Dumnezeu raportîndu-te doar la ceea ce îți povestesc (predică, țin prelegeri, spun) alții. Cercetează tu!

Dumnezeu este altfel..sa fim si noi altfel de oameni, ca El.

Care este teologia ta?

Powered By Blogger
Blogosfera Evanghelică